מצע ונוחות

עמוד 1 מתוך 2
איזה מצע לדעתכם הכי נוח לעבודה עם זוחלים?
מבחינת ספיגה וניקיון......והתעסקות בלסדר את המצע?

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

דשא סינטתי לעד!!! מנקים נקודתית ואם רוצים והדשא ממש מלוכלך אז פשוט מוצאים אותו ומכניסים את החתיכה ספייר שיש....הכי קל, הכי יפה, הכי טוב...
שבבי עץ נראה לי הכי טוב..
קצת יקר אבל יותר יפה ויותר נוח
93%teens listen to rap if you are one of those7% put this in your signature
הכי נוח זה אספן אבל הוא מכער
בטעות הלכתי על שבבים כי לא קראתי את ההודעה שלך אלה רק את הכותרת

אז אני אספן
how does the "asfan" looks like?? what is it
לך לאלבום שלי ותראה.

שבבי עץ זה יקר יותר, גדול וכתוצאה עלול לפגוע בנחש במקרה של בליעה של שבב, פחות יעיל בספיחה ופחות נוח.

בקיצור, זה מצע ממש לא מומלץ
its not so comfitable to clean the asfan
בדיוק באותה מידה כמו שבבי עץ. רק שאספן בטוח לחלוטין ושבבים ממש לא.
חוץ מזה איזה מצע יותר נוח?
מרימים את המעט שנספג בצואה ומעיפים, זהו זה.
Nightfallבדיוק באותה מידה כמו שבבי עץ. רק שאספן בטוח לחלוטין ושבבים ממש לא.
חוץ מזה איזה מצע יותר נוח?
מרימים את המעט שנספג בצואה ומעיפים, זהו זה.
אספן ושבבי עץ בטוחים באותה מידה.....אין פה בכלל ערך של מידה....אפשר להגיד שהם גם מסוכנים באותה מידה.....
ההבדל היחידי הוא בכושר הספיגה
ואספן דיי לוקח בקטע הזה......

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

אחי שבבי עץ פחות רכים והרבה יותר עבים(השבבים שיצא לי לראות). הם הרבה יותר קשיחים ובגלל זה לא יתמוססו בקיבה. שבבים כאלה יכולים לגרום לפציעה פנימית או חסימת מעי. אספן לעומת זאת דק בהרבה וייקח יותר ממנו כדי שזה יגרום לחסימה.
-שוב, מדובר בשבבי עץ הגדולים שאני מכיר- סגנון אלה של אקזוטררה.
שמע לפי מה שאתה אומר הסיכון הוא כל כך גבוה......
צריך להבהיר שיש כל מיניי סוגים של שבבי עץ
ורק שבבי עץ שמיועדים לזוחלים הם שבבי עץ בטוחים ואי אפשר להסתמך על שבבי עץ אחרים.........כי שמעתי כבר על אנשים שקנו במשתלות שקים......זה לא בטוח שזה שבבי עץ שמיועדים לזוחלים.......

תיאור Alt חסר

ברו ברור אחי, גם אספן זה שבבי עץ, פשוט שבבי עץ של עץ צפצפה שגרסו ממש ממש דק- לכן זה כזה טוב.

ברור שזה תלוי בגודל וכו'... אני מדבר איתך על הקלאסי של אקזוטררה- זה מיועד לזוחלים לדוגמא, אבל השבבים מאוד גדולים יחסית לאספן ולכן עלולים להוות סיכון, הרבה יותר מאספן בכול מקרה.
לא בדיוק.......הדברים האלה לפני שהם יצאו למכירה בחברת אקזוטרה....אני מאמין שעשו עליהם המון המון מחקרים וסטטיסטיקות........ככה שלא נאה אפילו להגיד שיש סיכון......
שמע שאל את הוטרינר עמיר מאור.....על מקרי מוות בקרב זוחלים עקב חסימת מעי כתוצאה מבליעת שבבי עץ? אולי יש לו סטטיסטיקות מענייינות....

תיאור Alt חסר

דווקא השבבים של אקזוטרה הם דוגמא לדברים לא מומלצים- יש בפנים בוץ, שזה ממש לא מומלץ לטרריום. מצע לח מאוד ומעודד התפתחות פטריות.
לא משנה שזה גם יקר בטירוף.

אני יודע עובדתית שהמון נחשים סובלים מחסימות מעי בגלל אכילת חול עם המזון, בדיוק אותו דבר יכול לקרות עם שבבי עץ. הרי אי אפשר לקחת נחש ולדחוף לו שבבים ולראות איפה זה כבר מסוכן, זה בכלל לא מצב שאמור לקרות- בייחוד שכול נחש שונה ויכול לעמוד ביותר או פחות מפרט אחר. זה לא ממש ניסוי שאפשר לעשות בלי להתעלל בבעל חיים.

המצע כמצע הוא סביר, אבל אני מבטיח לך שאף אחד לא רשם על זה ש"זה בסדר שנחש יבלע שבבים". זה משהו שכול יצרן יגיד לך מיידית להימנע ממנו ולא ייקח על זה אחריות.

לבואה בוגרת אולי זה לא יזיק, אבל למקסיקנה? מאוד ייתכן, זה תלוי בהמון משתנים ולכן אי אפשר לערוך ניסוי תקין כזה. לא באופן חוקי עם תוצאות רלוונטיות וחד משמעיות בכול מקרה.
יותר קל לאספן להיכנס לתוך הפה מאשר לשבבים
מהסיבה שהוא ארוך , קליל ,נטפס בפרווה , ואחרי שהנחש בולע אד הוא בולע חוט של אספן שמחובר לו

אין כזה דבר הכי טוב ...
כל אחד ומה שנח לו , שיטות הניקוי שלו

מה שאני עושה זה פשוט
שם עיתון באמצע הטרריום , עליו אני שם את הנחש ועל זה הוא אוכל
אחרי זה אני מושך את העיתון וגמרנו ...
ולא, לא נשפך הפיפי לתוך הטרריום כי עיתון סופג בצורה מאד טובה
מה שנכנס בקלות יוצא בקלות, וזה שזה עושה רושפ חד זה לא מאוד קריטי כי מדובר בעץ רך שנהפך למאוד גמיש בנוזל.

בכול מקרה, עניין של נוחות והעדפה
רך בגלל העובי שלו (אולי גם העץ יחסית רך אבל הגורם שמכריע זה העובי בעיקרון)
חד ? זה לא יכל לעשות חור בשקית נילון חח

זה מצע טוב אם אתה מגדל כמות זוחלים או אפילו מכרסמים
או אם אתה סתם עצלן :D
זה עץ שסופח נוזלים ביתר קלות, מבחינת ספיגה אין לו מתחרים
פמפרס לוקח 😄 😄

זה העץ הכי קל ביחס לנפח או שאני מתבלבל ?
אתה מוזמן לבדוק, לי אין שמץ