פרטים מעניינים לגבי תוכים

כאן תוכלו לעלות פרטים מעניינים שאתם יודעים על תוכים.

אני אתחיל:

ארת ענק יקינתונית היא התוכי הגדול בעולם.

היא מגיעה לאורך של 100 ס"מ ומוטות כנפיה מגיעות לאוך של 130-150 ס"מ.
הקוניור הכי גדול הוא הקוניור פתגוניה והוא גם היחיד ממשפחה זו שיכול ללמוד לעשות פרי פלייט הדיבור שלו יחסית לקוניור די גבוהה והא אחד הרועישם במשפחה.....ואומרים ארה יקינטונית ולא ארת ענק יקינטונית
זה אותו הדבר, ואני יודע שאתה תנסה להוציא אותי טיפש בעניין אבל אני אומר לך שאפשר לקרוא לה גם ככה.
אוי נו אני לא מנסה להוציא אותך טיפש אחי אני מתקן כדי שלא יהיו טעויות בפורום אני רוצה בדיוק כמוך להרים ת'פורום הזה אז כדי שלא יהיו טעויות אני מתקן ....אולי באיזה תרגום משפה מסוימת זה יוצא ככה אחי אני לא אומר שלא אבל בארץ מדויק להגיד ארה יקינטונית או ארה יקינטון
אני לא אהיה היחיד שמגיב בשירשור הזה...תביאו קצת עובדות...זה לא בעיה לעשות חיפוש באינטרנט!
עוד עובדה מעניינית וחשובה: כל תוכי שיאכל שוקולד ובעיקר אבוקדו, ימות.
זה תלוי בכמות אבל זה די נכון יש למשל באבוקדו רעלנים שהקיבה של התוכי לא יכולה לפרק והם גורמים נזק עצום פשוט....
שלום...חדש (בפורום לא בתחום).

במה עובדות מעניינות על תוכים:
לתוכים יש 3 עפעפיים
ועל הקיאה:
הנסטור ההררי (קיאה) הוא התוכי היחיד שלא חי בזוגות, אלא זכר ומספר נקבות.
הוא התוכי היחיד שאוכל בשר (והורג כבשים חח).
הם היחידם שמתקרבים לבני אדם בטבע.

התוכים הקטנים ביותר הם ציפורי אהבה מדגסקר, או סוג מסוים של הפסיפיקים, אני לא סגור על זה (או המדע).
שם:ארה אדומת גחון (מנליטה
תאור:הצבע השולט בה הוא ירוק,בעלת פנים צהובות,גודל:48 ס"מ
מוצא:דרום מזרח ונצואלה,מערב קולומביה,מזרח פרו וצפון בוליביה
אופי:עוצמת רעש בינוניתעד גבוהה,ביישן בהתחלה,חשדן בתקופת ההיתאקלמות,אינו דורש מקלחות תכופות,אוהב ללעוס ענפיים,לארה זו יש נטייה למות בשבי ללא סיבה ברורה
רבייה (בשבי):קצת קשה להרבות שבי,מעדיפים כלוב חשוך יחסית, עם תא הטלה ישר בגודל 22 x 22 x 60 ס"מ; קוטר הכניסה – 8 ס"מ. 3-5 ביצים בהטלה, 25 ימי דגירה. ניצוי הגוזלים אורך 11 שבועות. מאוד ביישנים בזמן הרבייה ולעיתים רגישים להפרעות ובדיקות הקן.