ציפור בודד

היי סנייקס!
יש לי ציפור אהבה יחיד (או יחידה, אני לא יודע..) בכלוב ולאחרונה שמתי לב שהוא/היא עושה תנועות משונות על הענף:
הוא מעביר רגל אחת לפני הענף עליו הוא יושב, ואז מגרד את הישבן על הענף שוב ושוב תוך כדי ציוצים חרישיים.
אפשרות א': ייחום, וצריך לחפש לו פרטנר.
אפשרות ב': פצע או דלקת, וצריך לקחת לווטרינר.

מה אתם חושבים?

בתודה מראש
אני והתוכי
יעקב

היי סנייקס!
יש לי ציפור אהבה יחיד (או יחידה, אני לא יודע..) בכלוב ולאחרונה שמתי לב שהוא/היא עושה תנועות משונות על הענף:
הוא מעביר רגל אחת לפני הענף עליו הוא יושב, ואז מגרד את הישבן על הענף שוב ושוב תוך כדי ציוצים חרישיים.
אפשרות א': ייחום, וצריך לחפש לו פרטנר.
אפשרות ב': פצע או דלקת, וצריך לקחת לווטרינר.
מה אתם חושבים?
בתודה מראש
אני והתוכי

היי יעקב, עונה לך לפי האפשרויות ששאלת...

האבחנה: מוכנות לרבייה (אפשרות א')

ההתנהגות שתיארת היא סימן קלאסי לכך שהתוכי נמצא בשיאה של עונה הורמונלית ומוכנות לרבייה (מה שרבים מכנים בטעות "ייחום" אצל תוכים). מאחר שהוא חי לבד, הוא מנתב את היצר המיני שלו על הענף.

איך מוודאים שלא מדובר בבעיה רפואית (אפשרות ב')?

• בדיקה ויזואלית: ודא שאזור הישבן נקי מלשלשת, והעור אינו אדום, נפוח או פצוע.

• מצב כללי: אם התוכי פעיל, אוכל ומתנהג כרגיל (ולא אפאתי או נפוח) – הוא בריא לחלוטין וזה רק הורמונים.

⚠️ חשוב להדגיש: המידע המובא כאן מבוסס על ידע כללי ועל ניסיון מצטבר של מגדלים ואינו מהווה תחליף לאבחון רפואי מקצועי. בכל מקרה של חשד, שינוי בהתנהגות או ספק בריאותי, מומלץ תמיד לקחת את התוכי לבדיקה אצל וטרינר המתמחה בבעלי כנף.

למה לא להביא לו מיד בן/בת זוג?

ציפורי אהבה הן טריטוריאליות מאוד. הכנסת שותף חדש לכלוב ללא היכרות הדרגתית עלולה להוביל למלחמות קשות ולפציעות.

3 צעדים פשוטים להרגעת ההורמונים:

1. מפחיתים את שעות האור (הכי יעיל): הקפד על 12 שעות שינה רצופות בחושך מוחלט (על ידי כיסוי הכלוב). קיצור "אורך היום" מאותת למוח שהעונה החמה הסתיימה.

2. משנים את חוקי הליטוף: אם התוכי חברותי אליך, לטף אותו רק בראש ובצוואר. ליטופים בגב, בבטן או מתחת לכנפיים מתפרשים אצלו כאקט מיני ומלבים את היצר.

3. שוברים שגרה: הזז מדי פעם את הצעצועים והענפים בכלוב, והוצא לזמן מה את הענף הספציפי עליו הוא מתגרד כדי להוציא אותו מה"מצב הרומנטי".

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!