הכל מההתחלה

שלום,
אני בן 16 ופתאום היום החלטתי שאני רוצה לגדל לטאות שהסתכלתי על לטאה בגינה שלי, ושאני מחליט שאני רוצה לגדל חיה כלשהיא אני לא מוותר על זה.
אז, אני צריך הסברים ואם אפשר כל מיני מידע שאני אוכל לקרוא כדי לדעת את כל מה שצריך ושאוכל לשאול שאלות והכל.
כמובן שגם עכשיו יש לי שאלות אבל דבר ראשון כמה עולה כל העסק הזה?

תודה לכל מי שעונה.
שאלה מאוד מאוד מאוד כללית חחח, אבל ככה, ראשית ההנחה הראשונה שלטאה ראשונה תהיה לטאה שלא דורשת המון נסיון שבדרך כלל זה גם לא כולל את הלטאות שעולות אלפי שקלים. בתור לטאה ראשונה אתן לך כמה המלצות, חומט כחול לשון, חומט אש, חרדון מזוקן, ושממית מנומרת. אלו בעיקר הבסיסיים, תראה למה הכי התחברת, אפרט קצת על הדרישות של כל אחד.
חרדון מזוקן- נורת uv - קרינת שמש, נורת חימום, סלטים על בסיס קבוע, ואוכל חי הכולל צרצרים / ג'וקים / תולעים(מעט פחות מומלץ) כלוב גדול 120 - בארץ הבנתי שמגדלים לצערי בהרבה פחות.
חומט- uv זה במחלוקת, הרבה מגדלים בלי, סלטים להעשרת התזונה, חרקים, ויכול להתבסס ביסוד על אוכל של חתולים/כלבים. משטח חימום/נורת חימום כלוב גדול - 120 - בארץ הבנתי לצערי שמגלים בהרבה פחות.
חומט אש לא יודע בדיוק
ושממית מנומרת יכולה לחיות בכלוב קטן בהרבה, לא צריכה uv (חיית לילה) ניזונה רק מחרקים צריכה משטח חימום.
כל הזוללים כאן דורשים קלציום במזון שלהם שזה בעצם סידן.
עלויות-
חרדון עולה 250+ לבייבי
שממית 150 +- יכול גם להיות 300 אם הבייבי איכותי
וחומט בסביבות 900
עלות טרריום תלוי מה תחליט.
חרקים אתה יכול לגדל לבד - יש אנשים שגם מוכרים אותם ביד 2 אתה מוזמן להסתכל, מישהי שאני יכול להמליץ עליה גרה בלוזית במרכז יחסית לא יודע מה האזור שלך.
משטח חימום עולה בסביבות 100 ש"ח ביד 2 (חדש גם)
וזה הבסיס תסתכל גם בדפי גידול באתר תראה את הזוחלים תחפש באינטרנט ואם יש עוד שאלות אשמח לענות :)
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
מגדל ומרבה חיות כתחביב :) אתם יכולים לראות את החיות באינסטגרם - orbenchamo
נתון שכדאי לקחת בחשבון עם חרדונים מזוקנים- הגידול יקר משמעותית מעלות הקנייה.
חרדונים מזוקנים שואבים כמות היסטרית של חרקים, וזה מגיע להרבה מאוד כסף במצטבר- צריך לקחת את זה בחשבון.
זה נכון ובנוסף לכמות חרקים גם יש את ההשקעה בירקות שהם אוכלים. שאני הייתי ממליץ אם כבר יש לך חיה אז להקיע ולא לתת לה חסה ללא ערכים תזונתיים (למרות שיש חסות שכן בריאות להם יותר) אלא גם לגוון במספר ירקות כמו קייל, גזר, מלפפון-בעיקר לנוזלים, דלורית וכו וכו כמובן שזה לא ריאלי את כל הירקות הקיימים בסלט אחד, אבל כן לגוון במהלך ההאכלות. יש דפי רשימות של מה מותר להם לאכול ומה טוב במיוחד. ואצל המנומרות לדוגמא לא צריך כלל ירקות
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
איזה אוכל השממית אוכלת?
כמה עולה טרריום?
כמה זה יוצא בסך הכל למתחיל עם טרריום יחסית בינוני?
צרצרים,תיקנים,תולעים.. רק חרקים.
עלות התחלתית הייתי אומר 600 שממית, אוכל, טרריום ביד 2 בסביבות 300 ש"ח ועוד איזה דקורציה קטנה נחמדה