שלום אני מגדל נחשים כבר כמה שנים ורציתי להתחיל לגדל לטאה כלשהי אני לא כל כך בקיע בעולם הלטאות לכן אני צריך לטאה רגוע לא יקרה וגם שלא דורשת יותר מידי אביזרים אין מספיק כסף לזה חחח 😁 אשמח אם תתנו לי המלצות ומה הסדרי גודל של ההוצאות של זה תודה מראש 😁
רוצה להתחיל לגדל לטאה
אם אתה מחשיב שממית כסוג של לטאה הייתי יכול להמליץ על שממית מנומרת, עלות התחלתית של 150-300 על השממית עצמה, טרריום, וחימום זה משתנה לפי הבחירה שלך, ועלות נורא מינימלית לאחזקה, כל מה שהיא צריכה זה תולעים/צרצרים/תיקנים ואבקת קלציום. מבחינת אוכל לשממית בודדת מדובר בעשרות שקלים בודדים בחודש חימום גם כן, אתה כנראה תשתמש במשטח חימום 7w שזה גם ממש כלום כסף בחודש.
יש לך חרדון מזוקן, עולה בין 300 ל800 אם אני לא טועה מצריך מנורת uv ומנורת חימום, מנורת uv צריך להחליף כל כמה זמן והוא ניזון מירקות וחרקים יחד. החרדון גדול יותר מהשממית אז הוא דורש טרריום גדול יותר ובהתאם גם כמות המזון גדולה יותר מאשר של השממית המנומרת.
חומט כחול לשון- עולה בין 800 - 1100 לטאה לא מדברית, יכולה להתבסס על מזון לכלבים/חתולים עם תוספות של ירקות ועל מזון מאוד מגוון כמו בשר, פירות וירקות אבל גם כן תצטרך טרריום גדול. ולא תצטרך נורת uv (יש כאלו שחושבים שכן ויש כאלו שחושבים שלא)
בנוגע למחירים אני לא בקיא מדי, אבל אלו הלטאות הנפוצות יותר (והזולות יותר לתחזוקה שאני מכיר)
יש לך חרדון מזוקן, עולה בין 300 ל800 אם אני לא טועה מצריך מנורת uv ומנורת חימום, מנורת uv צריך להחליף כל כמה זמן והוא ניזון מירקות וחרקים יחד. החרדון גדול יותר מהשממית אז הוא דורש טרריום גדול יותר ובהתאם גם כמות המזון גדולה יותר מאשר של השממית המנומרת.
חומט כחול לשון- עולה בין 800 - 1100 לטאה לא מדברית, יכולה להתבסס על מזון לכלבים/חתולים עם תוספות של ירקות ועל מזון מאוד מגוון כמו בשר, פירות וירקות אבל גם כן תצטרך טרריום גדול. ולא תצטרך נורת uv (יש כאלו שחושבים שכן ויש כאלו שחושבים שלא)
בנוגע למחירים אני לא בקיא מדי, אבל אלו הלטאות הנפוצות יותר (והזולות יותר לתחזוקה שאני מכיר)
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
מגדל ומרבה חיות כתחביב :) אתם יכולים לראות את החיות באינסטגרם - orbenchamo
מגדל ומרבה חיות כתחביב :) אתם יכולים לראות את החיות באינסטגרם - orbenchamo