מעבר מטרריום בגודל בינוני לאקווריום שעבר הסבה לטרריום

שלום לחברי הפורום
אני מגדל מתחיל אז שני שאלות...
1)מה הסיכונים להעביר נחש מטרריום בינוני לגדול? יש מצב שהוא ייכנס לפחד כלשהו או שזה לא מש ??
2)איזה תאורה אני צריך לשים? אם אפשר לפרט בדיוק איזה מנורה כמה וואט עוצמה וכל מה שקשור לזה...
תודה מראש לעונים ולעוזרים:)))
חסרים לך רק כמה פרטים על מנת שנוכל לעזור לך :)
גיל וגודל הנחש, מה נחשב בשבילך טרריום גדול? כמה ס״מ?
ולגבי מנורה, אני תאמת לא משתמש במנורות אלא רק במשטחי חימום אבל אם אתה רוצה מנורה, לפי דעתי כדאי לך לקנות מנורה קראמית ואז פשוט האור זה האור שיש בחדר ולא צריך להשקיע במנורת לילה ומנורת יום, וזה גם מנורות בדרך בכלל טובות ומחממות מעולה, לגבי כמה וואט אני באמת לא יודע להגיד, תבדוק בגוגל
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
מגדל ומרבה חיות כתחביב :) אתם יכולים לראות את החיות באינסטגרם - orbenchamo
גיל הנחש ממה שאמר המגדל שקניתי ממנו בערך תשעה חודשים.. אורך בערך 67-70 ס"מ ...
והאקווריום 1.20 על 60...ממש גדול ....(עובר הסבה לטרריום)
ולגביי תאורה לקחת מנורה קראמית שהיא מחממת ונותנת אור כן?
אוקיי אז ככה, הפיתון אמנם לא בוגר אבל הוא לא בייבי, יכולה להיות סכנה לסטרס אבל אם תשים מחסות סתם דוגמא בצד החם הקר ובאמצע אז זה יקטין את הסיכוי לסטרס בהמון, כי אם למשל לא יהיו מחסות בכלל הוא יכול להרגיש לא בטוח, אבל אם אתה שואל אותי נראה לי שזה כן בסדר להעביר אותו למרות שהוא עוד לא בוגר.
בנוגע למנורה, הרעיון של מנורה קראמית זה שהיא לא מוציאה אור, מה שאומר שהיא יכולה לחמם גם בלילה, והאור שיאיר על הטרריום יהיה בעצם האור שיש בחדר, זה לגמרי מספיק
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
זה התכנון להכין הכל לפני שאני מעביר אותו.. כולל מחסה גדול בשבילו בצד החם...
תודה רבה על העזרה!!!
חחחחחח בהצלחה אחי! ובכיף! הייתי ממליץ עוד מחסה חוץ מהצד החם.. אחרת תהיה העדפה בין ביטחון לחום..
אהה אוקיי נקח את זה בחשבון :)
ועוד שאלה קטנה...במה עדיף להאכיל את הפיתון בעכברים או חולדות? חיי או מופשר?
כי המגדל הקודם האכיל אותו באוגרים ועכשיו הוא לא אכל איזה חודש והשיל לפני שלושה ימים....
יש קשר בין זה שלא אכל ולנשל
אם כן מתי לנסות להאכיל אותו שוב?

סורי אם אני נודניק אם השאלות..........;)
זה שלח פעמיים חחח אם אפשר למחוק תהודעה זה יהיה מעולה :)
בכיף תשאל שאלות, כמה שאתה צריך :)
אני לא יודע אם עניתי לך או למישהו אחר בנוגע לאוגרים, אני יגיד לך ככה, אוגרים עולים בחנות 25 או בכללי אם אתה קונה ממישהו אז קצת פחות, 10 שקלים נגיד, וגם לא הרבה מגדלים אותם להאכלה ככה שאוגרים קפואים אתה לא תמצא כמעט בשום מקום. ככה שגם יקר וגם לא נגיש, תחשוב על זה, אם תקנה עכשיו מספיק אוגרים בשביל להשוות לגודל ארוחה כמו של חולדה גדולה.. זה לא משתלם מבחינה כלכלית כי אתה תהיה צריך להאכיל בערך 4-5 אוגרים.. עוד חיסרון זה שיש במכרסמים גם כן טעם נרכש והעדפות של הנחש, להרבה מהנחשים יש העדפה לאוגרים ואחרי שהם אוכלים אוגרים הם לא מוכנים לאכול שום דבר אחר.. ככה שאם תרצה להעביר אותו לאכול חולדות אחר כך זה יכול להיות בעייתי מאוד. עדיף לך להרגיל לחולדות-גם לא לעכברים מהסיבה של הגודל שלהם. ומהיבט נוסף, באוגרים יש הרבה יותר שומן, שזה גם פחות בריא..
מבחינת חי או מופשר, לפיתון מתכדר יש חיישני חום, כשהוא מסתכל על אוכל פוטנציאלי הרבה פעמים הוא יעקוב לא רק אחרי הריח אלא גם אחרי החום גוף, ואצל חיה שהיא חיה יש הרבה יותר תנועות טבעיות, ריח חי יותר, חום גוף, ויותר מגרה אותם. העניין הוא כזה, כמו שיש טעם נרכש של האוגרים, יכול להיות שהם לא יאכלו אחר כל אוכל שהוא לא חי, והשאלה היא אם אתה רוצה להמשיך לרדוף כל שבוע להביא להם חולדה חיה? ולהבטיח שבכל התקופה שהוא יהיה אצלך תמיד הוא יאכל חי? לפי דעתי הרבה יותר קל להרגיל אותם לחולדות קפואות, תמיד זה יכול להיות זמין, והם מתרגלים לזה.. יש לי למשל נחש שלא מוכן לאכול אוכל מופשר שהוא לא חמים+ הוא ממש חייב את הארוחה חמה או שהוא לא אוכל.. זה פשוט לא נראה לו מפתה מספיק.. או שהבתחלה הוא לא היה אוכל והאכלתי אותו בארוחה חמה בחושך, שירגיש בטוח (תנסה את זה עם המתכדר שלך- ארוחה חמה בחושך אחרי שהיה שקט ורגוע ולא הפריעו לו כמה שעות טובות)
הנשל הוא תופעה שקוראת על מנת לחדש את הרקמות החיצוניות, ולאפשר לנחש לגדול בצורה טובה יותר, זה יקרה כל כמה זמן בלי שום קשר לשום דבר. כמובן שזה כן יכול להיות מושפע מדברים.. אבל בכללי זה יקרה כל כמה חודשים או פעם בחודש תלוי בגיל הנחש.
תנסה להגיש לנחש אוכל כל שבוע עד שבעצם הוא יהיה מספיק רעב כדי לאכול את מה שיש לפנוי, יכול להיות שהוא מתפנק ורוצה אוגרים? יכול להיות שהוא לא מרגיש בטוח? יכול להיות שהארוחה קרה? יכול להיות שהוא גם סתם בצום ויכול להיות הרבה דברים, תנסה לגרום לארוחה להיות הכי מפתה שאפשר- אבל אם אתה רוצה להרגיל אותו לקפוא אז תגיש רק קפוא עד שהוא יאכל את זה, אני אישית לא וויתרתי לנחש שצם לי, והוא לא עושה בעיות עכשיו- שוב צריך את הארוחה חמימה+ אבל חוץ מזה בסדר גמור :)
בהצלחה :)
אוקיי נתחיל לחפש בדרום מי מוכר חולדות קפואות...
ואיך אתה מפשיר ומחמם לו את הארוחה?
ובמידה והוא לא אוכל להחזיר למקפיא?
ושוב תודה רבה לך על העזרה!!! כייף שיש פורום כזה ואנשים שמוכנים לענות על שאלות מציקות :)
חחחחחח שום שאלות מציקות ימצחיק, אני גם הייתי ככה בהתחלה, תחפור כמה שאתה צריך עד שבאמת תדע איך לטפל ותבין כמה שיותר. זה כל חלק גדול מהרעיון בפורום הזה :) אם יש לך איזו שאלה דחופה שלא עונים לך כאן או סתם אם אתה צריך משהו אתה יכול לפנות אלי גם בפרטי, פשוט אתה יכול לשלוח נועה בוואטסאפ כי לא בטוח שאני אענה בפלאפון- שלחתי לך בפרטי :)
לגבי ההפשרה, מכניסים את החולדה לשקית ופשוט שמים מים מהקומקום עם מים מהברז עד שהמים הם לא רותחים אבל חמים, שבאמת יפשירו את החולדה ולא רותחים שיבשלו אותה, ובגלל שהחולדה קפואה אז היא תקרר את המים ואתה תהיה צריך להחליף אותם עוד פעם, שוב למים חמים. ואז כנראה שלא תהיה צריך עוד פעם כי החולדה תהיה כבר מופשרת(תרגיש אותה דרך השקית אם אתה נגעל כדי לראות שהיא לא קפואה מבפנים גם) ותשים עוד פעם מים חמים כדי שהחולשה תהיה חמימה-שזה ידמה את זה שהיא עוד חיה.
לגבי להחזיר למקפיא אני לא חושב שמומלץ, הרי גם אומרים שאם מפשירים בשר לא מחזירים אותו למקפיא, לכן, אני אף פעם לא החזרתי למקפיא. לא כלכך בקיא מה הסיכונים אבל לא לוקח סיכון חחחח