המתכדר שלי לא עושה קקי

שלום לכולם
אני מגדל מתחיל אז יש כמה שאלות....
1)הפיתון שלי כבר שבוע וחצי לא אוכל-יכול להיות שזה כניסה לצום?
2)מאז הארוחה האחרונה שלו שזה לפני שבוע וחצי עוד לא ראיתי צואה בטרריום...זה יכול להצביע על בעיה כלשהי אצל הנחש? או שיש זמן עד שיצא לו?
תודה לעונים ולעוזרים שבוע מצויין
1. כניסה לצום זה לא משהו שמיד צריך לחשוש ממנו, וזו הגדרה נורא לא מבוססת ואי אפשר כלכך לקבוע אותה תוך שבוע וחצי גם אם זה כן צום. בכללי הכל יכול לגרום לנחש לא לרצות לאכול בפעם שהצעת לו, אולי טמפרטורה, אולי התחיל נשל, או הרגיש לרגע לא בטוח או אולי האוכל לא היה חם ולא היה נראה לו(לפיתונים יש חיישני חום ויש כאלו שיסרבו לאכול אוכל לא חם/לא חי) אולי 101 דברים אחרים. לכן צום ממש לא הייתי קורא לזה, וגם אם כן יכול להיות שפשוט לא היה באלו, וצום יכול גם להיות נורא קצר, זה לא משהו שצריך לחשוש ממנו. בהנחה שאתה כן מגיע למצב כזה מתישהו, תנסה לחפש מה לעשות כדי שהפיתון ירגיש שהאוכל מפתה אותו יותר כמו- שיהיה חם, אולי להאכיל בחושך, אולי להשאיר את האוכל אצלו בכלוב או להזיז את האוכל באוויר וכל מני כאלו, וצריך להמשיך להגיש לו את הארוחה פעם בשבוע שבוע וחצי עד שישבר בעצם הצום.. זה ממש לא רציני ואין לך מה לדאוג כלל :)
2. לגבי צואה, אלף, פיתון מתכדר לא עושה הרבה קקי כמו כרכן תירס, כרכן תירס תוך כמה ימים אחרי הארוחה כבר עושה את צרכיו, ולעומת זאת עם פיתון מתכדר יכול להיות שהוא לא יעשה את צרכיו גם לאחר שלושה שבועות, זה יכול להיות תלוי בחום, בכמה הוא זז ואקטיבי וכו׳ מדי פעם שאני שותף את הנחשים שלי, סתם בתור אמבט לפני נשל אם מתחשק או אפילו הגיינה או סתם כך, הם עושים את צרכיהם במים בגלל התנועות והתזוזות שהם עושים, בקיצור ממש אין מה לדאוג לגבי הצואה גם כן :) בהצלחה, תעדכן, ואם יהיה עוד משהו תשאל :)
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
מגדל ומרבה חיות כתחביב :) אתם יכולים לראות את החיות באינסטגרם - orbenchamo
אוקייי תודה אני יקח בחשבון מה שכתבת...
ולמה אתה מתכוון עושה להם אמבט? ממש מוציא ושם אותם בגיגית עם מים?
ועוד דבר קטן ממגדל שקניתי ממנו את המתכדר הוא האכיל אותו באוגרים מופשרים...השאלה אם להמשיך באותה האכלה או לעבור לעכברים/חולדות?
תודה מראש:)
כן.. יכול לשים פקק בכיור, או למשל עם הנחשים הגדולים אני ממלא קצת את האמבטיה.. זה לא הכרח לעשות את זה סתם נחמד מדי פעם
הם לאו דווקא נראים הכי נהנים, אבל זה טוב להם.
בקשר לאוגרים.. פיתון יגדל ויצרוך הרבה יותר מאוגר בכל ארוחה.. מבחינת הגיון, במקום להאכיל 5 אוגרים עדיף להאכיל בחולדה אחת.
גם מבחינת נוחות, יהיה יותר נגיש למצוא חולדות קפואות מאשר אוגרים.. אל תרגיל אותו לאוגרים כי אולי הוא גם לא יאכל בכלל משהו אחר ואז תסתבך חחח
וגם אם אתה מסתכל מבחינה בריאותית באוגרים יש הרבה יותר שומן.. ככה שזה גם פחות בריא בתור אוכל קבוע
ובכיף :)
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
אין על מה :) כל שאלה שיש לך, תרגיש חופשי :)