גידול פיתון מתכדר כנחש ראשון

אני מעוניין לקנות נחש מתכדר וזה יהיה הנחש הראשון שלי , כמה שאלות :
1.איזה גודל טרריום לקנות ? אני רוצה לקנות טרריום אחד שיספיק לו גם שיהיה בוגר ( רוצה לקנות אותו בן שנה בערך)
2. מצע של נייר סופג זה טוב גם שהוא בוגר ? איזה אביזרים לשים לו בטרריום חוץ מקערת מים (קופסת גלידה תספיק ?) ומסתור? (צריך מסתור בשני הצדדים?)
3. כמה עכברים לשים לו כארוחה וכל כמה זמן ? ואם למשל אשים לו 2 עכברים זה יספק אותו יותר זמן? ואיפה אפשר לקנות עכברים קפואים?
4.ניקוי טרריום כל כמה זמן?
5. יש בעיה אם הטרריום יהיה בחדר שינה שלי? זה יסריח ?6.הבנתי שאחרי שהוא אוכל אי אפשר להוציא אותו 3 ימים כדי לתת לו לעכל את הארוחה ,זה נכון? אז בעצם יש לי 3 ימים בשבוע שאוכל להוציא אותו ואז עוד פעם להאכיל?
7. כל כמה זמן הוא משיל? בתקופת נשל מותר לגעת בו ? אם לא איך אני יודע מתי הוא עומד להשיל ? ומותר אחרי שהוא משיל לגעת בו או לחכות שבוע בערך?
8.הבנתי שהסוג הזה עושה לפעמים ''צום'' של שבועות ואפילו חודשים , איך אני אדע מתי הוא מתחיל את הצום ומתי מפסיק? לא לשים לו אוכל בזמן הזה?
9. מחירים
הבנתי שהנחש עצמו יעלה 450 בערך גיל שנה
טרריום כמה?
אוכל כמה?
מצע כמה?

תודה לעוזרים וסליחה על החפירה
1. כמה שיותר גדול יותר טוב חחחח
2. נייר סופג זה מעולה ואתה יכול כל מני דברים קצת יותר דקורטיביים כמו דשא סינטטי שבבי עץ וכאלו... מומלץ מאוד מחסה באזור החם ובאזר הקר
וכעקרת מים שיוכל להיכנס לתוכה תהיה מעולה למרות שפיתון מתכדר דורש סביבה די יבשה. חוץ מזה אתה מוזמן להוסיף כל דבר שיראה לך לנכון מבחינה דקורטיבית כל עוד לא יהיה רעיל או חד
3. אתה צריך להאכיל אותו בתור בוגר כבר בחולדות. כרגע תאכיל בעובי של הנחש עצמו ולהאכיל פעם בשבוע- שבועיים, כשהוא נהיה בוגר יותר אז שבועיים וחולדה די גדולה, הכל בהתאם לאיזה גודל הוא יגיע. ואם באמת לא תדע, גם אם תסתכלי להאכיל ואתה תראה שהנחש מתחיל להרזות אז תדע לבד להעלות לו את הגודל של הארוחה/ להאכיל לעיתים תכופות יותר (לא פחות משבוע).עכברים / חולדות אפשר לקנות ממגדלים שמגדלים לעצמם את החולדות והעכברים ויש להם עודפים
כשתקנה את החולדות תגיד לו שהנחש שלך בגודל ככה וככה והוא יתן לת בגודל שצריך, וגם ממי שאתה קונה את הנחש תבקש הדרכה.. תשאל באיזה גודל הוא אוכל. ומגדל טוב גם ישמח לשמור איתך על קשר ולעזור שצריך אין לך מה לדאוג מזה
4. כל פעם שהוא עושה את הצרכים שלו תנקה ופעם בכמה זמן תעביר ניקוי מקיף .. פשוט תראה את המצב של הטרריום.. כי פיתון מתכדר לא עושה תצרכי שלו לעיתים קרובות מדי.. כמו כרכן תירס לדוגמא
5. לא לא יסריח אם תנקה.. פעם בכמה זמן אולי תשים לב שיש קצת ריח ליד הטרריום ותדע לנקות במת לא שמים לב לזה.. לי יש 8 נחשים בחדר ושממיות חחחח
6. זה לא בדיוק.. תן לו 24 שעות אולי קצת יותר וזה מספיק.. בעיקר אם הוא מורגל לידיים אתה תשים לב מנסיון תתחיל סתם פעם בשלושה ימים ותתחיל לרדת תראה מה הגבול הסביר.. אם זו ארוחה גדולה כמובן אז לא 24 שעות אבל זה באמת לא קריטי מדי
7.משילים כשהם קטנים פעם בחודש בערך כשגדלים בערך פעם בחודשיים אני מניח מה שקורה בנשל זה שהם מפרישים חומר כחול כזה מתחת לשכבה החיצונים של העור שלהם במטרה להפריד אותו מהגוף בגלל החומר הזה פשוט לא רואים בגלל שהם מנשילים גם את השכבה שמעל העין והם נהיים סוג של עיוורים אז הם יהיו יותר לחוצים אולי תוקפניים ופשוט לא מומלץ יותר מדי לגעת בהם... בהתחלה של הנשל זה יכול להיות סבבה לגעת בהם למרות שגם בהתחלה הם יכולים להיות לחוצים וכשיש להם ממש שכבה כחולה בעיניים הם לא רואים כלום והם יותר לחוצים.
אתה יכול לגעת בהם מיד אחרי הנשל אין עם זה שום בעיה ואתה תדע מתי הוא משיל כי הנחש נהיה דהוי כזה... אל תחשוב שהוא מתייבש (זה מה שאמא שלי חשבה כשהייתי בחו״ל והשארתי אותה לדאוג להם חחח)
8. הצום הזה זה פשוט שהוא יסרב לאוכל.. יש כמה סיבות שהוא יסרב לאוכל בלי לקרוא לזה צום, יכול להיות שהוא ירצה את הארוחה שלו חמה יותר או שהוא היה לחוץ באותו רגע, אולי התנאים בטרריום לא מספיק טובים לו מבחינת טמפרטורה או לא מרגיש מספיק בטוח.. ויכול היות שסתם לא בא לו לאכול.. בלי סיבה מוגדרת וזה נקרא הצום, בצום אתה אמור להציע לו פעם בשבוע- שבועיים חולדה עד שהוא בעצם יסכים, אם באמת אתה רואה שזה צום רציני וארוך חבל להפשיר כל שבוע אם אין לך נחש אחר שיאכל אז תציע פעם בשבוע שבועיים וזהו, אין צורך לדאוג יותר מדי, לפי דעתי זה לא שכיח מדי שזה מגיע להמון זמן, גם כשאני הבאתי לי מתכדר קטן הוא לא אכל במשך חודש, אז מה שאצלי עבד זה להאכיל אותו בחושך עם חולדה שדאגתי שעוד תהיה חמה מההפשרה שלה
9.מחירים אני קצת פחות בקיא בהם, אתה מוזמן להיכנס ליד 2 או לברר כאן אם מישהו מוכר
וחוץ מזה למשל מתי זה נורא תלוי.. תלך על נייר סופג או שבבי עץ או דשא סינטטי או עיתון או סיבי קוקוס.. כל דבר מחיר אחר
עכבר עולה בסביבות 3 שקלים לעכבר בוגר וחולדה מתבגרת בין 5-8 ובוגרת בין 9-12 אני חושב.. אבל זה גם תלוי איפה אתה גר
מקווה שעזרתי ובהצלחה :) אם אתה רוצה עוד עזרה אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי או לפרסם עד אשכול :)
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
מגדל ומרבה חיות כתחביב :) אתם יכולים לראות את החיות באינסטגרם - orbenchamo