עובש במצע

לפני כשבוע העברתי את אחת הטרנטולות שלי לטרריום חדש.
מכיוון שמדובר בטרנטולה אילנית הדורשת לחות גבוהה, החלטתי לנסות את המצעים של אגזוטרה, שגם קל ונוח להשיג.
קניתי מצע של שבבי קוקוס, שנכתב עליו במפורש שהוא מתאים לשמירה על אחוזי לחות גבוהים, ויותר מכך- "בטוח לחלוטין עבור זוחלים, דו חיים ובעלי חיים מתחפרים אחרים".

עקבתי במדויק אחר ההוראות והספגתי את הבלוק במים וריפדתי את קרקעית הטרריום.
לא עבר שבוע ואני מגלה שכבה פטרייתית, נראית כמו עובש (כמו כדוריות צהובות קטנות כאלה) המכסה כמעט את כל המצע. מה לעשות? לנסות להגדיל את רמת האיוורור? להחליף לגמרי את המצע?
זה ממש מעצבן כי זה בדיוק המצב ממנו ניסיתי להימנע כשקניתי את זה.
מזל גדול שזו טרנטולה אילנית ואינה באה כמעט במגע עם המצע. לא רוצה לחשוב שהייתי מגלה את זה כשטרנטולה קרקעית כבר חפרה בתוך זה מחילה
אני משתמש בplantation soil אני לא בטוח אם זה מתאים לטרנטולות אבל בשבילי זה עובד מצוין לקרסטדים ולתא לחות של המנומרות זה מצוין בשמירה על הלחות תבדוק אם זה טוב גם לטרנטולות למרות ששוב אני לא רואה סיבה שלא...
plantation soil.jpg
קניתי גם אותו. ממה שהבנתי שני סוגי המצעים עשויים אותם הרכיבים, אבל ברמות שונות של גריסה. על plantation soil המליצו גם בפורום טרנטולות, אז הוא מוכר כמתאים. פשוט רציתי לנסות עוד משהו.

יתכן שהכנסתי את המצע ספוג מדי במים. בפעם הראשונה אחרי שהוצאת את הבלוק מהמים, האם ייבשת אותו או סחטת מים לפני שהכנסת לכלי הגידול של השממיות ותא הלחות?
אל תחשוב יותר מידי או תהסס...
פשוט תחליף מצע לייתר ביטחון.
החלטה נבונה מאוד.
שיהיה בהצלחה.