כרכן מסרב לאכול

היי, הכרכן שלי אצלי כבר שנים ולאחרונה נתקלתי בתופעה לראשונה. הנחש פשוט מסרב לאכול כבר שבועיים. בדר"כ אוכל עכבר אחד לשבוע (ותמיד בתאבון רב ותמיד יחפש עכבר נוסף וישמח לקבל עוד). בשבועיים האחרונים כשאני שם לו עכבר הוא פשוט לא מעניין אותו וממשיך הלאה.. חשוב לציין כי הנחש מאד פעיל (במיוחד בימים האחרונים) ולא מראה שום סוג של אדישות, חוסר פעילות או סימני מצוקה. בנוסף הוא אינו נראה לפני השלה או משהו כזה (למרות שבדר"כ גם כשהוא במצב הזה הוא ינסה לאכול).
אני אובד עצות ומתחיל להיות מודאג... למישהו יש הצעות??
דבר ראשון אין מה להיות מודאג מצום של שבועיים, גם אצל כרכן תירס זה כלום.
בדקת את עניין הטמפ'? אני כיביתי לחלק מהנחשים שלי את החימום כרגע כי כבר נהיה נורא חם בימים ואפילו בלילות הטמפ' עומדת על 25 מעלות+, כך שכרכן יוכל להסתדר כרגע (תלוי באזור שלך בארץ כמובן) גם בלי חימום, וחימום רק יוכל להזיק.

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אם הוא לא הנחש היחיד בחדר ויש עוד נקבה או משהו אז הוא יריח אותה ויסרב לאכול, גם הכרכנים שלי היו אוכלים כמו מטורפים אף פעם לא סירבו ומאז שיש עוד נקבה הם עשו קצת בעיות לאחרונה ולי אמרו שזה פשוט מהעונת זיווג
כמו שאמרו, טמפרטורה - שלי חיים בלי חימום כרגע בכלל ואולי גם עשית איזה משהו בחדר והוא נכנס לסטרס למרות שזה לא הכי הגיוני אחרי שהוא כבר שנים אצלך
ואם לא זה ולא זה, אז כמו שאחד לפניי אמר, פשוט מסרב, תגיד תודה שהוא לא פיתון מתכדר, לי אין אבל הבנתי שאצלם הצום יכול להיות גם חצי שנה וזה סתם כי בא להם חחחח
תודה על התשובות. הכרכן שלי לבד בחדר שלי אז לא נראה לי שהסירוב לאכול נובע מחיזור או משהו כזה. מה שכן שמתי לב באמת שהמיכל שלו חם יחסית, אני אנסה לכבות את החימום לימים החמים הקרובים ואנסה שוב להאכילו בסופ״ש..
שים מד טמפרטורה, חובה, אחרת אתה בחיים לא תדע באמת מה קורה שם.
וכן, פיתונים מתכדרים סתם ככה אוהבים לצום, יש לי מתכדרת אלבינו שסתם לא בא לה לאכול מינואר, עדיין שמנה, קטנה יחסית אבל שמנה, אבל אני לא דואג לה כי זה ברגיל

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
טוב, הפסקתי את החימום כבר מיום שני, אבל הנחש עדיין מסרב לאכול. שותה מים ומתנהג כרגיל ועדיין נראה פעיל... אני מקווה שיהיה לי יותר מזל איתו בשבוע הבא =\
אם זה זכר, באופן כללי תוריד גז מההאכלות- אין צורך להאכיל זכר בוגר לא מתרבה פעם בשבועיים... השמנה מתרחשת גם אצל נחשים.
רצוי לכוון לפעם ב3 שבועות.

בהנחה, שוב, שמדובר בזכר, יש פה כמה דברים לקחת בחשבון- המחסור בתרדמת חורף שעוזרת עם השעון הביולוגי של הנחשים האלה, ובגדול מומלץ... לא תמיד, אבל במקרה של כרכני תירס בוגרים, פעם בכמה שנים, זה בהחלט עושה רק טוב להכניס אותם למחזור כזה.
בכול מקרה בתקופה הזו, צריכת המזון עוצרת.
במקביל, זוהי תקופת הריבוי... לא משנה אם ישנה או אינה נקבה, הזכר יהיה בכוננות ריבוי, ובמהלך תקופה זו כנראה שיסרב לאכול.
אני שמח לעדכן שאחרי הפסקת אכילה של חודשיים בערך הנחש חזר לאכול במלוא התאבון... לא ברורה לי עדיין הסיבה לצום אבל נראה שהסתיים.. תודה על העזרה :)