חימום טרריום

יש לי טרריום דיי גדול שבניתי בעצמי (170X40X40 ס"מ) בשביל שתי שממיות מנומרות בוגרות (זכר ונקבה).
בשביל לחמם אותו יש לי 3 פלטות. אחת של 14W בגודל 28X28 ס"מ ושתיים של 7W בגודל 28X15 כל אחת. שלושתן יחד מכסות חצי טרריום בערך. שמתי את הפלטות כך שאין מעליהן שכבה עבה של חול, ועדיין, מעבר לכך שהחול שמעליהן דיי חם הטרריום לא מתחמם ואני מפחד שקצת קר להן (אני גר בתל אביב כך שגם ככה הטמפרטורות כאן לא קרות יותר מלילה במדבר - הסביבה הטבעית שלהן).

הן הגיעו אלי שלשום, והן נראות לי לא פעילות מספיק - רוב הזמן במסתורים. למשל, הן מוקפות בצרצרים ששמתי להן כאוכל ונראה שהן דיי אדישות אליהם (אולי אוכלות כשאני לא רואה).

השאלה שלי היא האם חוסר הפעילות שלהן ליגיטימי בהתחשב בכך שהן צריכות להתרגל לבית החדש, או שאני צריך לדאוג לחימום טוב יותר של הטרריום, או אולי הסיבה לכך אחרת..

*אני משתדל לא להוציא יותר מידי כסף כך שלרוב אני משתמש בפתרונות יצירתיים (למשל בנית הטרריום ושימוש בחומרים טבעיים כמקומות מסתור וכו')

תודה
קודם כל חשוב לחטא כל דבר שאתה מכניס (מסתורים וכו' כל אחד בדרך שלו..) לגבי החוסר פעילות שלהן תן להן עוד כמה ימים בשקט מבלי שיפריעו להן
לגבי האוכל הגיוני שאתה לא שם לב לזה שהן אוכלות כדי לבדוק את זה תשים כמות למשל 10 צרצרים ותבדוק שעדיין יש 10 בכל פעם לגבי החימום רוב הזמן הן על הקרקע ככה שכל עוד החול חמים זה בסדר מקווה שיש מספיק מסתורים בשבילהן כרגע תן להן כמה ימים נוספים ואז תראה...

כרכנית תירס נורמל ילידת 2009
כרכן תירס אלבינו יליד 2008
כרכנית תירס אלבינו ילידת 2011
black mexican king snake נקבה ילידת 2011
זוג מנומרות ילידות 2013
איגואנה ירוקה ילידת 2013
3 קוקטיילים 2 פייד ואחד לוטינו

כרכנית תירס נורמל ילידת 2009
כרכן תירס אלבינו יליד 2008
כרכנית תירס אלבינו ילידת 2011
black mexican king snake נקבה ילידת 2011
זוג מנומרות ילידות 2013
איגואנה ירוקה ילידת 2013
3 קוקטיילים 2 פייד ואחד לוטינו
מה שכן לא מומלץ להשאיר כמות גדולה של צרצרים ,כי קורה שהצרצרים נהיים רעבים.ואז הם מתחילים להציק לשממיות ,עדיף לשים 2 ,או 3 .ולראות עם הם אוכלים אותם ו,חוץ מזה גם כלי עם זחלי קמח קטנים .או זחלי ענק גם הם מאוד אוהבים. ועם מסכימים לך ,תיקנים נצמדים זה אוכל מעולה.
דבר ראשון לא מומלץ בכלל לגדל זכר ונקבה ביחד, הזכר עלול לזווג את הנקבה המון פעמים, מה שיגרום פעם ראשונה להריון לא רצוי ועם הזמן גם היא עלולה להיפגע.
אני הייתי שם הפרדה באמצע מה שמשאיר לכל אחד בערך 85 שזה מספיק ודואג שלכל אחד מהם יהיה תא לחות, מחסה בצד הקר ואחד בצד החם. בצד הקר 25 מעלות ובצד החם 28-29 מעלות וכמובן גם קערת מים.
ועכשיו בקשר למצע אני מקווה שהחול שהשמשת בו זה חול מיוחד או חול שעבר חימום וסינון, כי אם סתם לקחת חול מבחוץ אז הוא מכיל הרבה טפילים קדריות ועוד הרבה דברים שיגרמו נזק משמעותי ואף מוות.
לכן אם כן שמת חול בחוץ דחוף תנקה את כל הטרריום טוב טוב וגם לנוחות שלך הייתי ממליץ נייר סופג שמינסיון זה הכי נוח לעבוד איתו בתור מצע.
בקשר לאכול תן להם שבוע בלי אוכל, עם בוקר לילה מסודר שיהיה להם שקט ונוח, אחרי שבוע תביא לכל אחד צרצר, הם אמורים לאכול אותו מייד ואז תזרוק עוד אחד ועוד אחד עד שהם מספיקים לאכול, כך כל יום.