זה נשל ראשון שלה אצלי ונתקע לה נשל על הבטן והיא השילה ביום שישי וזה לא ירד מה אני עושה ?
בעיה בנשל שנתקע בבטן של הטרנטולה
אני לא יודע אם זה כמו אצל שממיות מנומרות ונחשים כך שאני לא אציע משהו שלבסוף יטעה.
מה שכן לדעתי זה נגרם כתוצאה מחוסר לחות, מה הלחות הקבע של הטרנטולה ?
ואכפת לך שאשאל מאיפה רכשת אותה?
מה שכן לדעתי זה נגרם כתוצאה מחוסר לחות, מה הלחות הקבע של הטרנטולה ?
ואכפת לך שאשאל מאיפה רכשת אותה?
אין לי מושג בטרנטולות אבל אני רואה שכבר לא נתנו לך פתרון כבר כמה ימים לכן אני רק ימליץ לך להתקשר לביור שממנו קנית את הטרנטולה ולהתייעץ איתו.
היי דניאל,
הנשל נתקע ממחסור בלחות,תלמד לפעמים הבאות שברגע שהפעילות של הטרנטולה יורדת והבטן משחירה זה הזמן להרטיב יותר את המצע שלה, בשביל להקל על התהליך.
בשביל לטפל בבעיה הנוכחית, קח קופסה של חומוס או קצת יותר גדולה, תעשה מספר חורים במכסה בגודל בינוני (בערך 10)
וקפל נייר סופג כך שיכנס לקופסה ויהווה מצע לטרנטולה, קח עוד נייר סופג והפעם מבלי לקפל פשוט תכניס אותו פנימה מהמרכז שלו ותוודא שזה יראה כך:

לאחר מכן תרטיב את הנייר בעזרת מים חמימים, תוודא שהנייר ספג את כל הנוזלים, אך שלא יהיה ספוג מידי במים,
ואז תכניס את הטרנטולה לבפנים ותכסה אותה בעדינות מבלי למחוץ אותה עם הנייר, ותרסס על החלק העליון של הנייר סופג שנשאר יבש ותשתמש שוב בדי הרבה מים חמימים, זה אמור להיראות ככה:

לאחר מכן תסגור את הקופסה עם המכסה, ושוב פעם תוודא שהיא לא נמחצת.

החלק האחרון הוא להשים את הקופסה על ממיר חם של טלוויזיה, תשאיר את הקופסה על הממיר שלוש שעות בשביל שיהיו קצת הדי מים בפנים ואז תוריד את הקופסה מהממיר ותשים אותה בארון או מקום חמים שקט וחשוך, תן לה להיות שם 13 שעות מבלי הפרעות ואז תפתח לבדוק עם זה התקלף כבר, עם לא אז בעדינות תנסה בעזרת פינצטה לבדוק כמה זה רופף על הגוף שלה, לאחר שהנשל ספג את הנוזלים הוא אמור להיות רך ויהיה ניתן בעדינות
עם המון סבלנות להוריד את החתיכה מעל הגוף שלה, מידי פעם במשך השלוש שעות האלה תוודא שהקופסה לא מתחממת מידי. עם היא מגיעה לחום שמרגיש גבוהה יחסית תוריד את הקופסה ושים בארון ישר, או שתשים מגבת קטנה על הממיר ומעליה את הקופסה.
אני ממליץ לא לנסות ישר אחרי ה13 שעות האלה להוריד את הנשל עם פינצטה, תתן לה עוד 3 שעות על הממיר עם זה לא חם מידי, תן לה להיות עליו אפילו 5 שעות ואז תבדוק שוב, תעזור לה לזוז קצת בפנים לפני שאתה מנסה להוריד עם פינצטה, תגע לה בעדינות בבטן עם מכחול או מקל ארוך ודק (אפשר להשתמש בשיפוד, לא בחלק הדוקר), תהיה ממש ממש עדין, ותציק לה טיפה, שתזוז ותתחכך בנייר עם הבטן הרבה.
בהצלחה לך, מקווה שעזרתי.
הנשל נתקע ממחסור בלחות,תלמד לפעמים הבאות שברגע שהפעילות של הטרנטולה יורדת והבטן משחירה זה הזמן להרטיב יותר את המצע שלה, בשביל להקל על התהליך.
בשביל לטפל בבעיה הנוכחית, קח קופסה של חומוס או קצת יותר גדולה, תעשה מספר חורים במכסה בגודל בינוני (בערך 10)
וקפל נייר סופג כך שיכנס לקופסה ויהווה מצע לטרנטולה, קח עוד נייר סופג והפעם מבלי לקפל פשוט תכניס אותו פנימה מהמרכז שלו ותוודא שזה יראה כך:

לאחר מכן תרטיב את הנייר בעזרת מים חמימים, תוודא שהנייר ספג את כל הנוזלים, אך שלא יהיה ספוג מידי במים,
ואז תכניס את הטרנטולה לבפנים ותכסה אותה בעדינות מבלי למחוץ אותה עם הנייר, ותרסס על החלק העליון של הנייר סופג שנשאר יבש ותשתמש שוב בדי הרבה מים חמימים, זה אמור להיראות ככה:

לאחר מכן תסגור את הקופסה עם המכסה, ושוב פעם תוודא שהיא לא נמחצת.

החלק האחרון הוא להשים את הקופסה על ממיר חם של טלוויזיה, תשאיר את הקופסה על הממיר שלוש שעות בשביל שיהיו קצת הדי מים בפנים ואז תוריד את הקופסה מהממיר ותשים אותה בארון או מקום חמים שקט וחשוך, תן לה להיות שם 13 שעות מבלי הפרעות ואז תפתח לבדוק עם זה התקלף כבר, עם לא אז בעדינות תנסה בעזרת פינצטה לבדוק כמה זה רופף על הגוף שלה, לאחר שהנשל ספג את הנוזלים הוא אמור להיות רך ויהיה ניתן בעדינות
עם המון סבלנות להוריד את החתיכה מעל הגוף שלה, מידי פעם במשך השלוש שעות האלה תוודא שהקופסה לא מתחממת מידי. עם היא מגיעה לחום שמרגיש גבוהה יחסית תוריד את הקופסה ושים בארון ישר, או שתשים מגבת קטנה על הממיר ומעליה את הקופסה.
אני ממליץ לא לנסות ישר אחרי ה13 שעות האלה להוריד את הנשל עם פינצטה, תתן לה עוד 3 שעות על הממיר עם זה לא חם מידי, תן לה להיות עליו אפילו 5 שעות ואז תבדוק שוב, תעזור לה לזוז קצת בפנים לפני שאתה מנסה להוריד עם פינצטה, תגע לה בעדינות בבטן עם מכחול או מקל ארוך ודק (אפשר להשתמש בשיפוד, לא בחלק הדוקר), תהיה ממש ממש עדין, ותציק לה טיפה, שתזוז ותתחכך בנייר עם הבטן הרבה.
בהצלחה לך, מקווה שעזרתי.
תודה על התגובה אבל אני יכול לחכות לנשל הבא או שחייב עכשיו ? כי לא באלי להסתבך ושיקרה לה משהו
עכשיו כמה שיותר מהר...
ומה זה יעזור לחכות לנשל הבא זה לא הגיוני בשיט, לא הבנת שאתה מטפל בה לא טוב? אתה רוצה להחמיר עם זה?
ותדאג למד לחות ושיהיה לה 60% אחוז קבוע.
ומה זה יעזור לחכות לנשל הבא זה לא הגיוני בשיט, לא הבנת שאתה מטפל בה לא טוב? אתה רוצה להחמיר עם זה?
Benny181עכשיו כמה שיותר מהר...במקום לתת ביקורות שיפוטיות, אתה יכול לתת ביקורות בונות בדרך הרבה יותר טובה,
מדובר במגדל מתחיל, הוא לא כלכך מבין באופן הגידול של הטרנטולה, וכנראה שגם הבחור שמכר לו אותה.
כמו כל מגדל מתחיל זו טעות נפוצה ביותר לחשוב שזה יעלם בנשל, כי אחרי הכל היא מחליפה את העור, והוא
לא מודע לסיכונים נוספים שבעניין כמו חסימה של דפדפני הנשימה, קריעה של הבטן וכו'.
הנה כמה עצות לגידול של הסוג טרנטולה שלך "Brachypelma smithi".
לחות, וודא שרבע מהמצע מרוסס היטב כפעם בשבוע (מומלץ הצד של הכלי מים), עם הטרנטולה מטפסת על דברים כמו הפלסטיק/זכוכית או המסתור שלה, דע שהלחות גבוהה מידי ופעמים הבאות תרסס נוזלים רק על הפלסטיק מכל הכיוונים מבלי שזה יגע במצע שלה.
הכלי שלה, המצע שאני הכי ממליץ זה כמובן plantation soil אותו אפשר לרכוש בחנות חיות איגואנה,שעושים
גם משלוחים לכל הארץ, שמתי לב לשלך יש וורמקוליט מעורבבת עם כבול קוקוס, גם מצע נחמד מאוד ואין טעם
להחליף כרגע.
הלחות בכלי שלה, זה לא באמת משנה עם זה 60% או 70%, את שלי אני מגדל בכלל ב20% לחות בדרך כלל ופעם בשבוע מקפיץ ל 75%, למרות שהן יכולות לשרוד תקופה ארוכה בלי אחוזי לחות גבוהים כיוון שסוג זה בא
מהאזור החצי מדברי של מקסיקו, מומלץ להגביר לחות רק כאשר הטרנטולה נמצאת במצב לפני התנשלות.
איך לדעת מתי הטרנטולה צריכה להתנשל?
יש כמה דפוסים ברורים:
א: הטרנטולה תסרב למזון ואף תירתע מימנו.
ב: הטרנטולה תהיה באזור אחד של הטרריום שלה ותהיה עסוקה רוב הזמן בלעשות שם קורים.
ג: הבטן שלה תתחיל להשחיר, מיום ליום זה יהפוך להיות כהה יותר, זה יקבל גוון אפור עד שזה יהפוך לשחור.
הסירוב ממזון נובע מבניית שיניים חדשות, שבזמן הזה עם היא תאכל יוכלו להתעקם וזה יגרום לנזק קבוע
וברוב המקרים למוות.
כשהטרנטולה תהיה בנקודה אחת של הטרריום ותעשה המון קורים תדע שהיא עושה "מיטת התנשלות"
זו בדרך כלל נקודה שגדולה מהטרנטולה פי 1 או 2, ועליה אתה תראה המון המון קורים וזה יבלוט לך בעין, ברגע שתגיע להתנשלות היא תתהפך במרכז של ה"מיטה" הזו וזה יעזור לה לדחוף את הנשל לבחוץ.
כשהבטן של הטרנטולה משחירה, זה בעצם שיער ועור חדש שגודל מתחת לעור הישן שלה, וכשזה מגיע למצב
שזה שחור, זאת אומרת שהתהליך הסתיים ורק נותר לטרנטולה למצוא זמן מתאים להוציא את העור הישן ולהחליפו בחדש.
בתקופה של ההתנשלות, בדיוק כמו נחשים הטרנטולה מפרישה חומר לבן שקוף שפועל כחומר סיכה, המפריד בין העור החדש לעור הישן בשביל להקל עליה בתהליך, בשביל לעזור לטרנטולה ולמנוע מהנשל להיתקע אנחנו בדרך כלל מעלים את הלחות יותר בתקופה של הלפני התנשלות ומוודאים שהמצע לח גם כשהיא מתנשלת (אסור לרסס על המצע או להרטיב כשהיא מתנשלת בשביל לא להפריע), אחרי הנשל תחכה כשבוע וחצי ואז תנסה להאכיל אותה, בזמן הזה תמשיך לרסס לה על המצע.
כתוצאה מלחות נמוכה הנשל של הטרנטולה שלך נתקע על גופה, מה שיכול לגרום למוות ברוב המקרים.
כשהיא תעבור את זה, תוודא להיות קצת יותר אחראי בקטעים של נתינת לחות מספקת.
חשוב לי לציין שאסור בשום פנים ואופן לתפוס חרקים שממיות וכו' מבחוץ ולהאכיל אותה בהם, כי ברוב המקרים הם מלאים בחומרי הדברה שיהרגו את הטרנטולה שלך, גם הוספת עצים מבחוץ לטרריום ואבנים וכו' מאוד מאוד לא מומלץ , אלה עם כן עברו חיטוי.
בשביל לחטא גזע עץ או אבן , צריך לשטוף אותה היטב עם מים רותחים ולהכניס אותה לתנור למשך חצי שעה, על 130 מעלות בשביל לשרוף כל אורגניזם חי שמתפתח עליה.
הטרנטולה שלך תאכל תולעי קמח קטנים, תולעי קמח גדולים, תיקנים אפריקאים , תיקנים לוחשים, גולגולת המת,
זחלי משי וצרצרים, את הכל אפשר למצוא פה בלוח מכירות של הפורום או יד 2 או שבחנות איגואנה.
מאכילים את הטרנטולה פעמיים שלוש בשבוע.
גודל הכלי של הטרנטולה חייב להיות לפחות שלוש פעמים האורך שלה ושלוש פעמים הרוחב שלה.
מסתור זה כמעט תמיד חובה בשביל הטרנטולה, נותן לה תחושת ביטחון ומפחית סטרס (מועקה/לחץ).
במידה ואתה צריך עוד עזרה, ומידע, תרגיש חופשי לשאול באשכול הזה עוד שאלות.
ביצעת את כל מה שכתבתי בהודעה הקודמת? עם התמונות והכל?
עם כן, תחכה את המספר זמן שכתוב שם, תוודא שהקופסה תהיה על הממיר לכמה זמן בשביל ליצור הדים בקופסה.
עם כן, תחכה את המספר זמן שכתוב שם, תוודא שהקופסה תהיה על הממיר לכמה זמן בשביל ליצור הדים בקופסה.
דניאל זהרהרמתי אותה והיא לא רצתה לרדת לשם מה אני עושה ??אל תרים אותה בעזרת הידיים, הדרך הכי טובה להעביר טרנטולה זה פשוט להשים את הקופסה בכלי שלה, ולגעת לה
בבטן בעדינות או שיותר מומלץ, לגעת לה ברגל האחורית וככה להימנע מפציעה מיותרת באזור הבטן,
תיגע לה ברגל בעדינות, עד שתיכנס לתוך הקופסה ושים אותה על הממיר.
אל תשים על המשטח חימום בדיוק בגלל שהוא חם יותר, אתה לא רוצה לבשל את הטרנטולה, אתה רק רוצה ליצור
הדים, והחום שפולט הממיר לא מסוכן עבורה.
נ.ב , במקום לשלוח הודעה אחת אחרי השנייה, יהיה יותר מסודר ונוח עם תוכל לערוך את התגובה שלך,
בשביל לערוך אתה לוחץ על "ערוך" שנמצא ליד "ציטוט" בצד שמאל , בחלק התחתון של התגובה שלך.
Nicolalaאצלי הממיר מגיע ליותר מ30 מעלות ואפילו ל40.דניאל זהרהרמתי אותה והיא לא רצתה לרדת לשם מה אני עושה ??אל תשים על המשטח חימום בדיוק בגלל שהוא חם יותר, אתה לא רוצה לבשל את הטרנטולה, אתה רק רוצה ליצור הדים, והחום שפולט הממיר לא מסוכן עבורה.
אני מניח שכל ממיר הוא שונה ועדיף לבדוק קודם מה החום של הממיר.
תקן אותי אם אני טועה.
לך עם מה שניקו כתב לך, אבל אני רק חייב לציין פה: גם אצלי זה קרה בעבר עם אחת הטרנטולות-כל שיריון הראשחזה שלה לא ירד בנשל והוא נשאר דבוק אליה מעל הראשחזה החדש. הטרנטולה התנהגה כרגיל והמשיכה לתפקד כרגיל. בשלב מסוים החתיכה הזו פשוט נשרה מעצמה והטרנטולה עברה עוד הרבה נשלים בשלום לאחר מכן.
הפואנטה היא שלא חייבים להילחץ מדי מכל דבר. טעויות קורות. מהתמונה הראשונה למעלה בכל אופן, זה לא נראה שנשקפת סכנת חיים לטרנטולה (זה לא שהטרנטולה נשארה לכודה בנשל-זה כבר מקרה קיצוני ומסוכן בפני עצמו).
אם ההתלבטות היא להשאיר את זה ככה או לנסות להוריד את החתיכה הקטנה הזו ולהסתכן בפציעה אמיתית של הטרנטולה וגרימת דימום, אז עדיף כמובן להשאיר זאת כך.
הפואנטה היא שלא חייבים להילחץ מדי מכל דבר. טעויות קורות. מהתמונה הראשונה למעלה בכל אופן, זה לא נראה שנשקפת סכנת חיים לטרנטולה (זה לא שהטרנטולה נשארה לכודה בנשל-זה כבר מקרה קיצוני ומסוכן בפני עצמו).
אם ההתלבטות היא להשאיר את זה ככה או לנסות להוריד את החתיכה הקטנה הזו ולהסתכן בפציעה אמיתית של הטרנטולה וגרימת דימום, אז עדיף כמובן להשאיר זאת כך.