מחיר למופע של פיתון מתכדר

עמוד 1 מתוך 2
רציתי לדעת בכמה הייתם מתמחירים פיתון מתכדר מופע קינמון ?
תודה רבה לעזרה, אני שואל כי יש לי חבר שלא מאמין לי למחיר שאני אומר לו.
בכמה שבא לך עד שהיית מתייאש ומוריד מחיר כי לא היו קונים..
אני מאמין שטווח המחירים שמשהו ימכור זוג בייבים כזה יהיה סביב ה2500.
אבל אין ממש מחיר קבוע וזה יכול להיות יותר זול או יותר יקר.
השאלה זה כמה אתה מוכן לשלם תמורת הזוג הזה וכמובן בכמה המוכר ירצה למכור.

אבל כמו שעידן ציין,השוק מאוד קשה,וגם אם זה יהיה מחיר יותר אטרקטיבי ממה שציינתי מאוד קשה למצוא קונה.
יובל נדיבי
אבל כמו שעידן ציין,השוק מאוד קשה,וגם אם זה יהיה מחיר יותר אטרקטיבי ממה שציינתי מאוד קשה למצוא קונה.
אני לא מסכים עם הקביעה הזו.
אמנם לא הכל נמכר מהר ולא תמיד במחיר המבוקש(שהרבה פעמים הוא פשוט מחיר לא מציאותי) אבל השוק ממש לא קשה. יש ביקוש להמון דברים ויש מכירות ורוב המגדלים מצליחים למכור די בקלות את רוב החיות שבוקעות\מושרצות אצלם.
צריך לזכור שהשוק בארץ מצומצם מאוד והאחריות שלנו כמגדלים היא לחשוב פעמים ושלוש לפני שאנחנו מרבים את החיות שלנו.
כל עוד מגדלים ינהגו כאן בחוסר אחריות וירבו את כל בע"ח שקיימים אצלם, אז להם אכן יהיה קשה למכור בסופו של דבר.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
השוק לא קשה.
יש היצע מאוד גדול בגלל ריבוי ובגלל משלוחים כל עשר דקות.
מה שגורם לזה שהמחירים יורדים.
בגלל זה כתבתי שהוא יכול למכור באיזה סכום שבא לו, עד שהוא יתייאש. (סוג של בדיחה).
במחיר ריאלי הכל עף..
מי שנתקע עם הדברים זה מי שנרדם בעמידה ומנסה לדרוש סכום לא הגיוני על בע"ח שהשוק מוצף בו כבר..
idanezהשוק לא קשה.
יש היצע מאוד גדול בגלל ריבוי ובגלל משלוחים כל עשר דקות.
מה שגורם לזה שהמחירים יורדים.
בגלל זה כתבתי שהוא יכול למכור באיזה סכום שבא לו, עד שהוא יתייאש. (סוג של בדיחה).
במחיר ריאלי הכל עף..
מי שנתקע עם הדברים זה מי שנרדם בעמידה ומנסה לדרוש סכום לא הגיוני על בע"ח שהשוק מוצף בו כבר..
עידן, אני מסכים עם כל מה שכתבת מלבד הקטע של המשלוחים.
יש להערכתי בממוצע 4 משלוחים משמעותיים בשנה שנמכרים לקהל נרחב וזה לא מה שמשפיע על השוק.
בנוסף, בחלק מהמשלוחים מגיעים דברים מיוחדים שנחטפים מיד ולפעמים אפילו נקנים מראש.

לדעתי האישית, ההשפעה הרצינית יותר על השוק בארץ היא מהריבוי המיותר והלא אחראי שמתבצע בארץ ע"י המגדלים.
הפייסבוק שלי:

אני חושב של4 משלוחים משמעותיים בשנה יש בהחלט השלכה על התחום, ואפשר לראות את זה יפה בירידת המחירים המשמעותית של חלק ממופעי המתכדרים הבסיסיים לאור ההיצע הגובר(כנ"ל לגבי נחשים אחרים)- מה שמגיע במשלוח, תוך פרק זמן קצר יחסית יכול להיהפך לריבוי מקומי.

אשמח להבין מהו "ריבוי לא אחראי?" ריבוי של מופע מתכדר אצל מגדל א' זהה לריבוי מופע מתכדר אצל מגדל ב'- מה הופך את מגדל א' לאחראי ואת ב' ללא? השאיפות של שני המגדלים זהות לחלוטין.
מבחינתי ריבוי לא אחראי הוא ריבוי לצורך כמות, ללא התייחסות ליכולת המכירה של המגדל או יכולת הקליטה של השוק.
זאת אומרת להרבות כמה שיותר גם מדברים שאינם מבוקשים במיוחד מתוך מחשבה שככה "עושים קופה".
אני אישית מעדיף להרבות כמויות קטנות של כל מין או מופע, וכך יש מבחר יש לי מבחר מצומצם מכל מין, סוג או מופע.
זוחלים "ועוד"
https://www.facebook.com/pages/%D7%96%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%93/113331138793721
אני חושב שאסף התכוון למקרים שאנשים מרבים הרבה מאותו הזן למרות שהשוק כבר מפוצץ בזן הספציפי הזה.
ניקח לדוגמה את הפיתון מתכדר נורמל,יש אנשים שמרבים אצלם 3-4 נקבות של זיווג נורמלxנורמל לאחר הבקיעות יהיו אצל אותו מגדל 14-20בייבי נורמל בממוצע,תוסיף לזה עוד 4-5 מגדלים שעושים את אותה פעולה ועל זה תוסיף את כל המגדלים שמזווגים נורמלx מופע וגם שם יהיו לא מעט נורמלים.
שלא נדבר על הכרכני תירס שבכלל נהיה מפוצץ וכולנו ראינו כרכנים נמכרים גם ב50 שקל,העיקר "להעיף תסחורה".

מה שגם אורן צודק,למה מגדל א' יכול להרבות ומגדל ב' לא?
אני חושב ששניהם שווים באותה מידה אבל צריך רק למצוא את האיזון הנכון,כי אם מגדל א' ירבה בכמות גדולה ו"יתקע עם סחורה" הוא יוריד את המחיר משמעותית ומגדל ב' יפגע.

אני חושב שלזה אסף התכוון,אסף תקן אותי אם אני טועה.
אין איזון, כל אחד עשה, עושה, ויעשה מה שב#$! שלו...
זה שוק חופשי.
תציע בכמה שנראה לך, לא יקנו, תשחק עם המחיר.. מפריע לך ואתה חייב למכור, הפסדת, לא מפריע לך, שישאר אצלך עוד קצת עד שתמצא קונה מתאים..
זה לא מסובך..
שמעו, אני לא יכול להתווכח עם עצם הרעיון שאכן, "איזון" בין ביקוש להיצע הוא מעין מצב אידיאלי עבור בעלי החיים והמרבים, ובמידה מסוימת תועלתני גם עבור הרוכשים(הערך של החיות שלהם ישמר).
-אבל-, אף אחד לא באמת יכול לדעת מהו סף הביקוש, מדובר במספר לא ידוע, ולכול מגדל יש את הדעה שלו בנושא.
בנוסף לזה יש את אי הודאות בעצם הריבוי, ואי שיתוף בכלל תוכניות הריבוי מא' ועד ת'... אי אפשר לצפות כאן להתנהלות מתמטית כי יש המון משתנים וכול הסיפור סובייקטיבי.

זה לא ייחודי לישראל, וככה מחירים של כול "מוצר" במשק יורד- יש ביקוש, יש רוכשים. ההיצע לאט לאט גדל בזכות ייבואים וריבוי בארץ, הביקוש לאט לאט יורד, עד שנוצר "איזון".

ככול הנראה, אדם שמרבה 4 זוגות נורמאל לא נתקע באופן משמעותי מספיק כדי לגרום לו להפסיק באף שלב, או שניסה פעם אחת, הבין שלא מתאים, ולא יחזור על זה שוב.

נושא השרשור הוא מופע. היה אדם שייבא אותם, והשקיע ממיטב כספו להיות הראשון\בין הראשונים שיש לו- אח"כ הגיעו אלה שקנו דור ראשון, וגם הם, בצדק, רצו להרבות. במקביל, הגיעו עוד יבואים ומופעים מתקדמים יותר... כול זה יחד על אוכלוסיית מגדלים כול כך קטנה, אז למה מצפים? אז כול מי שלא קונה ראשון\שני כבר לא צריך להרבות לפי תיאורית הקיבולת של השוק.

אני חושב שזו זכותו של כול אדם להרבות כאוות נפשו- אי אפשר לבקר אדם ששילם על חיות ממיטב כספו על כך שהוא בוחר להרבות.
זו אחריותו לוודא כי הוא מסוגל להתמודד עם ההשלכות אם לא יצליח למכור, וכי יוכל להחזיק את החיות בתנאים נאותים... כלפי השוק אין לו כול אחריות, כי אני לא מכיר אף אחד שלא הרבה חיה שהיה לו בה עניין אישי מתוך התחשבות בשוק( אגב, מאיפה אדם יכול בכלל לדעת כמה מרבים צפויים להצליח וכמה חיות ממופע מסוים הולכים להיות זמינים?). אפרופו, כזה תיאום בין הגורמים המובילים בפלח שוק מסוים הוא לא מאוד מוסרי כלפי ציבור הלקוחות כי הוא עוצר תחרות.

אני אקנח בכך שלהרבות בשביל תועלת פיננסית זו כנראה טעות בתחום הזה נקודה, זה שוק ממש קטן, עם תחרות וקושי.
יהיו הצלחות, לצד כשלונות מתסכלים, ובסופו של יום אם מישהו מחפש תשואה, שיחפש אותה בהשקעות בקרנות נאמנות או בורסה.
מזוחלים אף אחד לא יתעשר.
אורן הראלשמעו, אני לא יכול להתווכח עם עצם הרעיון שאכן, "איזון" בין ביקוש להיצע הוא מעין מצב אידיאלי עבור בעלי החיים והמרבים, ובמידה מסוימת תועלתני גם עבור הרוכשים(הערך של החיות שלהם ישמר).
-אבל-, אף אחד לא באמת יכול לדעת מהו סף הביקוש, מדובר במספר לא ידוע, ולכול מגדל יש את הדעה שלו בנושא.
בנוסף לזה יש את אי הודאות בעצם הריבוי, ואי שיתוף בכלל תוכניות הריבוי מא' ועד ת'... אי אפשר לצפות כאן להתנהלות מתמטית כי יש המון משתנים וכול הסיפור סובייקטיבי.

זה לא ייחודי לישראל, וככה מחירים של כול "מוצר" במשק יורד- יש ביקוש, יש רוכשים. ההיצע לאט לאט גדל בזכות ייבואים וריבוי בארץ, הביקוש לאט לאט יורד, עד שנוצר "איזון".

ככול הנראה, אדם שמרבה 4 זוגות נורמאל לא נתקע באופן משמעותי מספיק כדי לגרום לו להפסיק באף שלב, או שניסה פעם אחת, הבין שלא מתאים, ולא יחזור על זה שוב.

נושא השרשור הוא מופע. היה אדם שייבא אותם, והשקיע ממיטב כספו להיות הראשון\בין הראשונים שיש לו- אח"כ הגיעו אלה שקנו דור ראשון, וגם הם, בצדק, רצו להרבות. במקביל, הגיעו עוד יבואים ומופעים מתקדמים יותר... כול זה יחד על אוכלוסיית מגדלים כול כך קטנה, אז למה מצפים? אז כול מי שלא קונה ראשון\שני כבר לא צריך להרבות לפי תיאורית הקיבולת של השוק.

אני חושב שזו זכותו של כול אדם להרבות כאוות נפשו- אי אפשר לבקר אדם ששילם על חיות ממיטב כספו על כך שהוא בוחר להרבות.
זו אחריותו לוודא כי הוא מסוגל להתמודד עם ההשלכות אם לא יצליח למכור, וכי יוכל להחזיק את החיות בתנאים נאותים... כלפי השוק אין לו כול אחריות, כי אני לא מכיר אף אחד שלא הרבה חיה שהיה לו בה עניין אישי מתוך התחשבות בשוק( אגב, מאיפה אדם יכול בכלל לדעת כמה מרבים צפויים להצליח וכמה חיות ממופע מסוים הולכים להיות זמינים?). אפרופו, כזה תיאום בין הגורמים המובילים בפלח שוק מסוים הוא לא מאוד מוסרי כלפי ציבור הלקוחות כי הוא עוצר תחרות.

אני אקנח בכך שלהרבות בשביל תועלת פיננסית זו כנראה טעות בתחום הזה נקודה, זה שוק ממש קטן, עם תחרות וקושי.
יהיו הצלחות, לצד כשלונות מתסכלים, ובסופו של יום אם מישהו מחפש תשואה, שיחפש אותה בהשקעות בקרנות נאמנות או בורסה.
מזוחלים אף אחד לא יתעשר.

מסכים איתך לגמרי..
בגדול אני מסכים עם כמעט כל מה שארבעתכם(יובל, אורן, יונתן ועידן) רשמתם.

לגבי הנושא של חוסר האחריות שרשמתי-ישנם מגדלים שמרבים כל דבר אפשרי ולא אפשרי(ז"א נקבות גבוליות מבחינת גיל וגודל) במטרה ברורה לעשות קופה( חלקם אפילו לא מסתיר את זה וחלקם לא כאלו תמימים, הם יודעים להעריך טוב מאוד מה יכולות הספיגה של השוק המקומי).
העוול שנעשה כאן הוא בראש ובראשונה כלפי בעלי החיים-מוות וסבל של נקבות צעירות ומוות של הרבה מאוד בייביז(וכבר ראיתי במו עיניי ושמעתי על כמה סיפורים מזעזעים. די דומים למה שקרה השבוע עם המורה בארה"ב!). ובשורה התחתונה זה גורם מרכזי בירידת המחירים.

חוץ מזה, בהחלט יש ירידת מחירים "טבעית" ברגע שמופע או סוג מסוים מתבססים בארץ והופכים לזמינים לכלל הציבור. אני דווקא לא רואה את זה כמשהו שלילי אלא כמשהו שעוזר לפתח את התחום.

בשורה התחתונהאני חושב שירידת המחירים מוכתבת יותר ע"י המגדלים ופחות ע"י היבואנים והסוחרים. אחרי הכל, דווקא להם יש אינטרס להרויח יותר ובד"כ גם הרבה יותר הוצאות.
הפייסבוק שלי:

הזנחה כמו זו שהייתה בחדשות בארה"ב השבוע עדיין לא ראיתי בישראל... ומה שראינו שם חורג מחוסר אחריות כי זו כבר הפרעה נפשית-אגרנות. ואפשר היה לראות את זה ממש בבית שלו וזה לא היה בלעדי לזוחלים... זה בלתי נמנע ואנשים עם הפרעה נפשי צצים פה ושם... רחמיי עליהם אבל זה לא מקרה שאני יכול ברצינות להתייחס אליו... זו פגיעה מצערת בבעלי חיים אבל שום מידה של "חינוך" לא תועיל לאדם הלוקה בנפשו.

לעניות דעתי, ייבוא של 40-60 מתכדרים במופעים זמינים בארץ במחיר נמוך יותר\מעט יקרים יותר אבל במופעים נפוצים פחות בהחלט ישפיעו על מחירים של מופעים בארץ.
נתחיל מזה שמרבית הקליינטים למופעים מתקדמים יזמינו ויקנו מראש\יגיעו בין הראשונים למשלוח, והם בדיוק ה20% מהתחום שעושים את ה80% של הרכישות.

נותרו כ10-15 מתכדרים זמינים לקהל הרחב... שמע, לדעתי 10-15 מתכדרים במופע זה לא מעט בכלל כשאתה מנסה למכור 5-6 מתכדרים ממופעים פחות מתקדמים במחיר שבו פחות או יותר קנית.

אני לא יודע לקבוע מי יותר משפיע, אבל לדעתי שני הגורמים משפיעים באופן ניכר מאוד.

לגבי ריבוי נקבות לא מוכנות. זה משחק של משקל וגיל, חלק חושבים ככה וחלק חושבים ככה... ראיתי מקרים בהם זה צלח לגמרי, ומקרים בהם זה לא, וזה באמת תלוי בהמון גורמים וזה כנראה גם קצת שונה בין פרט לפרט.
גם ראיתי הריונות של נקבות בגודל וגיל מתאימים שהסתיימו באופן טרגי, ואני לא בטוח שביחס כזה שונה.
לי עדיין לא יצא "להפעיל" נקבה בגיל "לא קלאסי" לפי הספרות, אבל אולי יום אחד אבחר לעשות זאת, וזה יהיה בהתאם לשיקול דעת שלי כמגדל אל מול חיה שנמצאת ברשותי X שנים ונתונים אחרים שאספתי.

בכול מקרה, ה"לעשות קופה"- אני לא מכיר אפילו בן אדם אחד שבאמת עשה כזו קופה דרמטית מריבוי- אולי היה ריבוי מוצלח אחד שנמכר, וכמה כאלה שלא הצליחו במקביל? וכמה צאצאים אחרים שנמכרו פחות? וכול שאר ההפסדים בינתיים מהאוסף? האכלות, תחזוקה, זמן.

אני לא חושב שיש מגדל רציני בישראל שמאמין שהוא יעשה קופות משמעותיות מעוד הטלה או השרצה(כול מה שרשמתי חל על בואות גם, שאף אחד לא יקבל את הרושם שזה נקודתי למין ספציפי.)... אולי אני טועה, אבל באמת שנראה לי שהרוב מפוקחים כבר.
ראיתי בארץ שני מקרים של אנשים שהיה להם חלום להפוך לברידרים ולהתפרנס מזה.
בשני המקרים זה נגמר במעל מאה נחשים מתים או במצב קשה מאוד.
אז נכון שזה לא היה בבתי מגורים אלה במחסנים, אבל התוצאות היו דומות.

אתה צודק לגבי החשבון שעשית עם המתכדרים, אבל שים לב שבמשלוחים האחרונים שהגיעו, מרבית היבואנים בחרו לא להביא את המופעים הזמינים והזולים שיש בארץ אלא דברים יקרים ומבוקשים יותר.
ברור לי שתוך כמה שנים גם המופעים האלו יהפכו בארץ לזמינים וזולים, אבל זה טיבעו של התחביב שלנו ואני לגמרי בעד.

לגבי הקטע של "לעשות קופה"- אני מסכים איתך שזה לא קורה וגם לא יקרה בארץ(השוק פשוט קטן מידי ולא מפותח ואופציות המכירה לחו"ל לא ממש קיימות), אבל זה שאתה ואני יודעים ומבינים את זה, לא אומר שהאחרים יודעים, מבינים או שבאמת אכפת להם. לא רוצה להיכנס כאן לדוגמאות ספציפיות של מגדלים שעשו ועדיין עושים את זה, אבל לא חסר.

בשורה התחתונה, כנראה שהאחריות כאן משותפת למגדלים וליבואנים וסביר להניח שזה לא ישתנה יותר מידי בעתיד.

אגב, אני מתנצל בפני פותח השירשור שסחפנו לו את הדיון למקום אחר, אבל התפתח כאן דיון מעניין.
הפייסבוק שלי:

אני מסכים לגמרי, רק רוצה להוסיף על:
אסף אפלראיתי בארץ שני מקרים של אנשים שהיה להם חלום להפוך לברידרים ולהתפרנס מזה.
שים לב שבמשלוחים האחרונים שהגיעו, מרבית היבואנים בחרו לא להביא את המופעים הזמינים והזולים שיש בארץ אלא דברים יקרים ומבוקשים יותר.
ברור לי שתוך כמה שנים גם המופעים האלו יהפכו בארץ לזמינים וזולים, אבל זה טיבעו של התחביב שלנו ואני לגמרי בעד.
אני חושב שזה פחות משנה אם המתכדר שהגיע הוא בדיוק אותו המופע או לא בעניין ההורדת מחיר, משני טעמים.
1- יבואן שמביא משהו שיש כבר הרבה ממנו הוא יבואן מטומטם 😄 ככה שזו לא התחשבות בשוק אלא גם בעיקר שיקול כלכלי הגיוני.

2- נניח ויש 10 מתכדרים במופע פסטל בארץ. אם תביא 5 פסטל ונילה נניח(או כול מופע אחר) בהפרש מחיר לא גדול, אתה אוטומטית מוריד את הערך של הפסטל... כי יש משהו טוב יותר משמעותית(דור שלם של ריבוי) במחיר לא הרבה יותר גבוה. הביקוש לפסטל סטנדרטי ירד.

ולא רק בתסריט הזה, גם אם תביא כול תכונה אחרת לצורך העניין- ברגע שיש משהו "נדיר יותר", אז הוא נחשב יותר, ובעל יותר פוטנציאל גנטי כי לפחות אנשים יש גישה אליו, אז שוב, יורד הערך למופע שכבר יש ממנו בארץ.

מתכדרים זה מתכדרים כמו שבואות זה בואות, זה שאין המון ממופע ספציפי לא אומר שהגעה של מופע שונה לא משפיע על המחיר של מה שכבר קיים... הכנסה של משהו חדש תשפיע תמיד על מה שקיים.

אז, לסיכום, לפחות לדעתי.
שכול אחד ירבה כמה שהוא רוצה, אין שום כלכלה להתחשב בה. המחויבות היחידה, והחשובה מאוד, היא כלפי בריאות בעלי החיים. אם אתה לא מסוגל לטפל במה שנולד אצלך, אז רצוי שלא להרבות.
תסריט של מכירות איטיות או אפילו בלתי קיימות הוא לגמרי אפשרי פה, וצריך להיות מוכן לזה נפשית וכלכלית.
מעבר לזה, שכול אחד יעשה מה שבא לו, ורצוי שלא ישלה את עצמו שזה יהיה רווחי או אפילו יכסה באופן עקבי על כול ההוצאות.

מצטרף להתנצלות אל פותח השרשור :)
חברים זו זכותו של כל אחד להרבות כמה ומה שבא לו.
המושג הזה של ״לא אחראי״ הוא שטותי, ילד שהתחיל לגדל זוג כרכנים לא ירבה אותם כי יש המון כרכנים ולא יצליח למכור?? אולי... אבל המקרה הקיצוני הוא שהחיות ישארו אצלו.
בואו נזכור שעדיין לא שמענו פה על מישהו שהקפיא נחשים מטעמי חוסר מקום או אין לי כסף לקנות עכברים או יצא לי החשק לגדל.
בעניין המחירים, גם לי יהיה עקצוץ שמישהו ימכור זול משמעותי סוג מסויים שאני מוציא למכירה, כולנו יכולים לעשות שמיניות באויר, זו זכותו של המגדל, גם אם יחליט לחלק בחינם.
כפירחברים זו זכותו של כל אחד להרבות כמה ומה שבא לו.
המושג הזה של ״לא אחראי״ הוא שטותי, ילד שהתחיל לגדל זוג כרכנים לא ירבה אותם כי יש המון כרכנים ולא יצליח למכור?? אולי... אבל המקרה הקיצוני הוא שהחיות ישארו אצלו.
בואו נזכור שעדיין לא שמענו פה על מישהו שהקפיא נחשים מטעמי חוסר מקום או אין לי כסף לקנות עכברים או יצא לי החשק לגדל.
בעניין המחירים, גם לי יהיה עקצוץ שמישהו ימכור זול משמעותי סוג מסויים שאני מוציא למכירה, כולנו יכולים לעשות שמיניות באויר, זו זכותו של המגדל, גם אם יחליט לחלק בחינם.

דווקא חוסר מקום ו-אין לי כסף לקנות עכברים זה המשפטים ששומעים הכי הרבה מילדים שזווגו כרכני תירס ועכשיו תקועים עם 30 בייבי