רציתי לדעת בכמה הייתם מתמחירים פיתון מתכדר מופע קינמון ?
תודה רבה לעזרה, אני שואל כי יש לי חבר שלא מאמין לי למחיר שאני אומר לו.
תודה רבה לעזרה, אני שואל כי יש לי חבר שלא מאמין לי למחיר שאני אומר לו.
יובל נדיביאני לא מסכים עם הקביעה הזו.
אבל כמו שעידן ציין,השוק מאוד קשה,וגם אם זה יהיה מחיר יותר אטרקטיבי ממה שציינתי מאוד קשה למצוא קונה.
idanezהשוק לא קשה.עידן, אני מסכים עם כל מה שכתבת מלבד הקטע של המשלוחים.
יש היצע מאוד גדול בגלל ריבוי ובגלל משלוחים כל עשר דקות.
מה שגורם לזה שהמחירים יורדים.
בגלל זה כתבתי שהוא יכול למכור באיזה סכום שבא לו, עד שהוא יתייאש. (סוג של בדיחה).
במחיר ריאלי הכל עף..
מי שנתקע עם הדברים זה מי שנרדם בעמידה ומנסה לדרוש סכום לא הגיוני על בע"ח שהשוק מוצף בו כבר..
אורן הראלשמעו, אני לא יכול להתווכח עם עצם הרעיון שאכן, "איזון" בין ביקוש להיצע הוא מעין מצב אידיאלי עבור בעלי החיים והמרבים, ובמידה מסוימת תועלתני גם עבור הרוכשים(הערך של החיות שלהם ישמר).
-אבל-, אף אחד לא באמת יכול לדעת מהו סף הביקוש, מדובר במספר לא ידוע, ולכול מגדל יש את הדעה שלו בנושא.
בנוסף לזה יש את אי הודאות בעצם הריבוי, ואי שיתוף בכלל תוכניות הריבוי מא' ועד ת'... אי אפשר לצפות כאן להתנהלות מתמטית כי יש המון משתנים וכול הסיפור סובייקטיבי.
זה לא ייחודי לישראל, וככה מחירים של כול "מוצר" במשק יורד- יש ביקוש, יש רוכשים. ההיצע לאט לאט גדל בזכות ייבואים וריבוי בארץ, הביקוש לאט לאט יורד, עד שנוצר "איזון".
ככול הנראה, אדם שמרבה 4 זוגות נורמאל לא נתקע באופן משמעותי מספיק כדי לגרום לו להפסיק באף שלב, או שניסה פעם אחת, הבין שלא מתאים, ולא יחזור על זה שוב.
נושא השרשור הוא מופע. היה אדם שייבא אותם, והשקיע ממיטב כספו להיות הראשון\בין הראשונים שיש לו- אח"כ הגיעו אלה שקנו דור ראשון, וגם הם, בצדק, רצו להרבות. במקביל, הגיעו עוד יבואים ומופעים מתקדמים יותר... כול זה יחד על אוכלוסיית מגדלים כול כך קטנה, אז למה מצפים? אז כול מי שלא קונה ראשון\שני כבר לא צריך להרבות לפי תיאורית הקיבולת של השוק.
אני חושב שזו זכותו של כול אדם להרבות כאוות נפשו- אי אפשר לבקר אדם ששילם על חיות ממיטב כספו על כך שהוא בוחר להרבות.
זו אחריותו לוודא כי הוא מסוגל להתמודד עם ההשלכות אם לא יצליח למכור, וכי יוכל להחזיק את החיות בתנאים נאותים... כלפי השוק אין לו כול אחריות, כי אני לא מכיר אף אחד שלא הרבה חיה שהיה לו בה עניין אישי מתוך התחשבות בשוק( אגב, מאיפה אדם יכול בכלל לדעת כמה מרבים צפויים להצליח וכמה חיות ממופע מסוים הולכים להיות זמינים?). אפרופו, כזה תיאום בין הגורמים המובילים בפלח שוק מסוים הוא לא מאוד מוסרי כלפי ציבור הלקוחות כי הוא עוצר תחרות.
אני אקנח בכך שלהרבות בשביל תועלת פיננסית זו כנראה טעות בתחום הזה נקודה, זה שוק ממש קטן, עם תחרות וקושי.
יהיו הצלחות, לצד כשלונות מתסכלים, ובסופו של יום אם מישהו מחפש תשואה, שיחפש אותה בהשקעות בקרנות נאמנות או בורסה.
מזוחלים אף אחד לא יתעשר.
אסף אפלראיתי בארץ שני מקרים של אנשים שהיה להם חלום להפוך לברידרים ולהתפרנס מזה.אני חושב שזה פחות משנה אם המתכדר שהגיע הוא בדיוק אותו המופע או לא בעניין ההורדת מחיר, משני טעמים.
שים לב שבמשלוחים האחרונים שהגיעו, מרבית היבואנים בחרו לא להביא את המופעים הזמינים והזולים שיש בארץ אלא דברים יקרים ומבוקשים יותר.
ברור לי שתוך כמה שנים גם המופעים האלו יהפכו בארץ לזמינים וזולים, אבל זה טיבעו של התחביב שלנו ואני לגמרי בעד.

כפירחברים זו זכותו של כל אחד להרבות כמה ומה שבא לו.
המושג הזה של ״לא אחראי״ הוא שטותי, ילד שהתחיל לגדל זוג כרכנים לא ירבה אותם כי יש המון כרכנים ולא יצליח למכור?? אולי... אבל המקרה הקיצוני הוא שהחיות ישארו אצלו.
בואו נזכור שעדיין לא שמענו פה על מישהו שהקפיא נחשים מטעמי חוסר מקום או אין לי כסף לקנות עכברים או יצא לי החשק לגדל.
בעניין המחירים, גם לי יהיה עקצוץ שמישהו ימכור זול משמעותי סוג מסויים שאני מוציא למכירה, כולנו יכולים לעשות שמיניות באויר, זו זכותו של המגדל, גם אם יחליט לחלק בחינם.