מצע לקינג קליפרוניה

על איזה מצע אתם ממליצים לי בשביל קינג קליפורניה עדיפות למשהו נגיש וזול
נייר סופג או לקנות יש מצעים מיוחדים בשום פנים לא חול נסרות וכדומה

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
"נסורת וכדומה" זה לא מדויק כי אספן זה-"כדומה" לנסורת..
בשביל שיהיה קל להבין אז יש גם סוגים של נסורת שמותאמים במיוחד לזוחלים.
אספן לא הותאם במיוחד לשום דבר, זה סתם עוד סוג של נסורת שאיזה אב-קדמון דמיוני החליט שזה הכי טוב לנחשים.
בדיוק גילתי שנשאר 2 חתיכות מהנייר סופג זה בסדר שזה יהיה על רוב הטרריום (זה יהיה כך עד מחר אחרי הצהריים)
idanezאספן לא הותאם במיוחד לשום דבר, זה סתם עוד סוג של נסורת שאיזה אב-קדמון דמיוני החליט שזה הכי טוב לנחשים.

נכון,ומאז זה נהיה "מצה מיוחד לזוחלים" חחחחח
אספן (צפצפה) הוא לא "סתם עוד סוג של נסורת", אלא כזו שבטוחה לשימוש לזוחלים, לעומת נסורת מחטנית (ארזים או אורנים) שמעלה אבק ויש בה שמנים ארומטיים שעלולים לפגוע בחיות.
היה פה דיון לא מזמן לגבי סוג המצע: אספן, שבבי קוקוס או נייר - התחושה שלי מהניסיון עם שלושתם היא שהאספן נעים יותר לחיה גם מבחינת הרכות והיכולת "לעצב" אותו לפי הגוף שלה, שומר חום וסופג טוב יותר את הצרכים.

אם אתה מגיע לאזור רמת גן, מוזמן לעבור ולקחת שקית שתספיק לך לכמה שבועות.
orenfaitאספן (צפצפה) הוא לא "סתם עוד סוג של נסורת", אלא כזו שבטוחה לשימוש לזוחלים, לעומת נסורת מחטנית (ארזים או אורנים) שמעלה אבק ויש בה שמנים ארומטיים שעלולים לפגוע בחיות.
היה פה דיון לא מזמן לגבי סוג המצע: אספן, שבבי קוקוס או נייר - התחושה שלי מהניסיון עם שלושתם היא שהאספן נעים יותר לחיה גם מבחינת הרכות והיכולת "לעצב" אותו לפי הגוף שלה, שומר חום וסופג טוב יותר את הצרכים.

תשובה למופת 😁
מחזק

יומני גידול ומעקב לבעלי חיים! כל המידע על החיות שלכם ביומן דיגיטלי השומר תיעוד גידול ומציגי גם סטטיסטיקות לאורך זמן, ניתן להוסיף מטפלים, להצמיד ספקי מזון, את הטרינרים של חיה שלכם, להוציא למכירה או למסירה בלוח סנייקס! ואפילו להעביר את היומן בעלות לבעלים החדש כדי שיוכל להנות מהמידע ההיסטורי ולהמשיך לעדכן!

תיאור Alt חסר

לוח חיות מחמד סנייקס! הלוח המקצועי ביותר לתחום החיות האקזוטיות ועוד...
מחפשים מזון לחיות אקזוטיות? כנסו ל-לוח לאיתור מזון לחיות אקזוטיות היחיד מסוגו בישראל!

מחפשים וטרינר? כנסו ל-לוח הוטרינרים שבאתר סנייקס!
הצטרפו גם לקבוצה של הקהילה שלנו בפייסבוק
😁 בקהילה למעלה מ- 17,000 מגדלים קבועים מרחבי הארץ!

orenfaitאספן (צפצפה) הוא לא "סתם עוד סוג של נסורת", אלא כזו שבטוחה לשימוש לזוחלים, לעומת נסורת מחטנית (ארזים או אורנים) שמעלה אבק ויש בה שמנים ארומטיים שעלולים לפגוע בחיות.

מצטער, אבל זה לא נכון.
הוא לא בטוח בשום צורה יותר מנסורת רגילה.
יש בו אבק כמו כל נסורת אחרת.
ושהשפיץ הזה יכנס בטעות לנחש בפה בזמן שהוא אוכל והנחש יתחיל לסבול מדלקות, גם אתה תפסיק להשתמש בו.

לגבי התחושות האישיות לגבי נוחות ורכות, זו דעתך, ואין לי מה להתווכח על זה.
אבל לבוא ולהגיד שהוא בטוח לשימוש לזוחלים, ממש לא, היה לי את הכאב ראש הכי גדול - דוקא עם אספן.
מניסיוני, באספן בהחלט יש פחות אבקה מבנסורת "מצויה" נקרא לזה, ואכן, מדובר בעץ שהינו בטוח לשימוש עם זוחלים.

עם זאת, אני גם לגמרי מסכים עם הדעה שזה לא מצע אופטימלי לזוחלים- בגלל שהאספן שנמכר בארץ נארז כשבבים יחסית חדים, הם יכולים לגרום לפציעה בחלל הפה ולהוביל לזיהומים.

היו לי שתי התנסויות מזעזעות עם קריסת מעי וקריסת המיפינס על מצע אספן- זה לא אשמת המצע מן הסתם, אבל ברגע שזה קורה על גבי מצע אספן, הסיכוי לסיבוך הוא הרבה יותר גבוה- הרקמה מתייבשת ונדקרת.

יש גם "סאני-צ'יפס", שהם שבבים קטנים מאוד ולא חדים... אבל בגלל גודלם המזערי והמשקל הנמוך שלהם, הם נכנסים בכמויות גדולות יחסית לפה של הנחש ועלולים להוביל לחסימות.

אני משתמש בסיבי קוקוס וזה המצע המועדף עליי בגדול.
בואות בוגרות אני עדיין מחזיק על נייר עיתון.
עידן ואורן, אני לא מאכיל על המצע אלא בסביבה סטרילית שמצמצמת את הסיכוי לבליעת שבבים.
קורא את מגוון הדיעות ושמח ללמוד ולהתנסות, זו המלצה שקיבלתי מיותר ממגדל אחד עם עשרות נחשים (חלקם כאלה ששיתפו כאן במעקבי בקיעות בהן אפשר לראות את סוגי המצע), כולל החיות שרכשתי וגדלו על המצע הזה, והניסיון שלי איתו הוא חיובי.

משמעותית פחות אבק מנסורת. "התנהגות" נוחה יותר בסביבה לחה אחרי ריסוס מים או הפרשה. תחושה אישית ועל פי מעקב יומיומי אחר הנחשים, נוח להם יותר.
נכון, נייר עיתון או נייר סופג נוחים יותר, סטריליים יותר וחסרי סיכון בבליעת חפץ זר.
במרחק בין החיים בטבע לבין החיים בפלסטיקית, אני בוחר לקחת צעד אחד קרוב יותר למצע טבעי ומבין האפשרויות לבחור את זה שנראה לי "הטוב יותר" או "הפחות רע".
ורק להבהיר, זו לא תשובה חד משמעית - אספן, אלא כדי להוציא אותו מההכללה יחד עם סוגי הנסורת האחרים.
הדברים הם לגמרי דיעה אישית כמו כל דיעה אחרת בדיון.

היה לי ניסיון חיובי גם עם מצע קוקוס גרוס עבה, ולא חסרות אפשרויות בהתאם לנוחות, הזמינות והשיקולים הכלכליים של כל מגדל.

מסכים איתך לגמרי, אספן זה גם המצע המועדף עלי.
בנוסף, הוא גם מגיע באריזות סגורות ונקיות בהשוואה לשקיות הנסורת ששם יצא לי למצא בעבר הרחוק לא מעט מציאות.

אגב, אני בשנה האחרונה מגדל גם את העכברים והחולדות שלי על אספן. זה אומנם יקר בטירוף אבל אני לא נתקל יותר בבעיות נשימה ומחלות בדרכי הנשימה אצלם כמו שהיו אצלי בעבר כשגידלתי על נסורת רגילה.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
אפשר לגדל על אספן ולהאכיל בקופסא נפרדת, כמו שאני עושה.