מעוניין להתחיל עם זוחלים

שלום
לא מזמן התחלתי להתלהב מתחום הזוחלים ונחשים בעיקר ואני מעוניין לקנות כרכן צעיר
מה אני צריך על מנת לגדל אחד בהצלחה?
יש לי אקווריום פנורמי 80 ליטר לדגים הוא יתאים לנחש? מה אני צריך לקנות וכמה זה יעלה?
עד כמה הטיפול בנחש קשה? ומה הוא כולל?
על איזה ציוד אתם ממליצים?
בבקשה קחו בחשבון שהידע שלי בזוחלים שואף ל0 אז בלי מושגים מבלבלים(ואם אתם חייבים אז בבקשה להסביר )
קודם כל תיכנס פה בפורום ל-"דף גידול" של הכרכן תירס.
שם יהיה רשום לך כל דבר בסיסי שהמגדל המתחיל צריך לדעת.
לאחר מכן אם יהיו לך שאלות נשמח לעזור לך בשמחה.
קראתי ואני אקרא שוב אבל אשמח לעוד דעות ועצות.. והדף גידול לא עונה על כול השאלות שרשמתי ולכן פתחתי את העץ
הטרריום שבירשותך יספיק לו עד בגרות,רצוי לשים 2-3 מחסות (אם הוא עדיין בייבי )זה ייתן לו קצת יותר ביטחון..
כבל חימום או פלטת חימום-בין 100-250 שקל תלוי בגודל ומאיפה אתה קונה.

טיפעל בנחש הוא בכלל לא יקר.
ניקח לדוגמא את הכרכן תירס שאנחנו מדברים עליו כרגע.
4 ארוחות בחודש בממוצע (ארוחה לשבוע) כל פעם עכבר שעולה 4-7 שקל-שוב תלוי מאיפה קונים ובאיזה כמויות.
נתחיל בתודה רבה על התשובה המהירה
דבר שני הבנתי שלגופי חימום יש גם רמות בW..
האם יש חוק אצל הזוחלים לגבי זה כמו אצל הדגי נוי?
החוק היחיד הוא שתהיה טמפרטורה נכונה.

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
גם בכבל וגם בפלטה אתה יכול לשלוט בחום.
בפלטה על ידי טרמןסטט ובכבל על ידי מספר הלופים והצפיפות שלהם
לא משנה כמה וואט זה העיקר שתגיע לטמפ' הנדרשת
גם בגופי חימום של הדגים יש מין טרמוסטט,נכון שאתה צריך גוף חימום יותר גדול כדי לחמם כמות גדולה יותר של מים אבל בטרריום אתה צריך לחמם בעיקר את הרצפה,שם הנחש מבלה את מרבית חייו ככה שחימום של 150 וואט יספיק לך לטרריום של 80 ס"מ..

אבל אני בכל זאת ממליץ לקנות את הכבל של ה250 וואט שהוא גם יותר ארוך וככה המשחק עם הכבל הרבה יותר פשוט ובמקרה הכי גרוע נשאר לך קצת יתרה מהכבל.
איזה חברות אתם ממליצים ומה עדיף פלטה או כבל?
ויש לי מכסה פשוט של פלסטיק הנחש יוכל להרים אותו?
עוד דבר..
הבעיה המרכזית היא נושא האוכל..
ההורים בחיים לא ירשו לי לשים עכברים מתים במקפיא ואין לי לב להאכיל בחיים.. מה לעשות?
אקזוטררה זה החברה הכי מומלצת..
אני אוהב יותר כבל,יש כאלה שימליצו על פלטה,לא כזה משנה,העיקר שיעשה תעבודה.

לגבי האוכל,זה דיי בעייתי,או שאתה מקפיא ומאכיל או שאתה מאכיל בחי..חוץ מיזה נשאר לך רק להרוג בעצמך את העכבר ואז לתת.
תעשה את השיקול שלך.
יובל אני חושב שאתה טועה, כבל של 4.5 מטר זה 25W, של 7 מטר זה 50W ושל 12 מטר זה 100W, לא שמעתי על כבלים של 250W ובטח שלא צריך כזה לטרריום 80 ס"מ, כבל של 4.5 מטר ו25W יספיק

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
צודק,התבלבלתי...

לי יש כבל של 4.5 על טרריום של 80 והוא לא מספיק בכלל,זה מכסה בערך שליש ואז יוצא שהשתי שליש השניים בכלל לא מקבלים חום,לכן הוספתי לו מנורת חימום עד שאני יחליף לכבל ארוך.
לכן גם ציינתי קודם שעדיף לקנות את הכבל הארוך יותר ובמקרה הכי גרוע ישאר קצת עודף