שאלה חשובה... תודה מראש לאח שיענה :)

שלום שמי יונתן,
יש לי מילק סנייק נלסון אלבינו בן כארבעה חודשים באורך של כ30-40 ס"מ
אני עובד בחנות חיות והצטיידתי בציוד די יקר וחשבתי לעצמי שאם כבר השקעתי בנחש שלי אז אני אלך עם זה עד הסוף.
אז ככה... איזה מנורות של exo terra לא יפגעו לי בנחש (מבחינת מחלות, בעיות השלה, פגיעה בתאי עור וכו'...) ויעשו אותו ואת הטרריום מוארים באור מיוחד ויפה? (חשוב להזכיר שהוא אלבינו=לבקן)

תודה מראש. 😁 😁 😁
ספוט אדום/ירוק עם הספק נמוך ובנקודה שהנחש לא יכול להגיע אז לא יפריע לשעון הביולוגי של הנחש ולא תיהיה פגיע של כוויות למינהם, מכיוון שנחש לא דורש uv אז אפשר לשים כל ספוט אחר ולא דווקא של המותג אקזוטרה אך יש לשים לב שנורות אחרות לא פולטות רעלים מסוימים

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
למיטב ידיעתי, וכל עוד משתמשים בשעון שבת לביסוס שעון יומי מוצלח ויציב- אין בעיה להשתמש בנורה חסכונית רגילה..
חבל על הכסף עבור תאורת אקזוטרה, ותאורה ירוקה/אדומה לטעמי פשוט נראית מלאכותית מידי ולא נעימה בעין.
הנחש אלבינו, וזה אכן מאופיין ברגישות יתר לאור, אבל לא מדובר על עוצמת אור של נורה חסכונית פשוטה וחלשה יחסית (סביב ה20 וואט נניח..), וכל עוד יש מסתור נוח וטוב שהנחש יכול להתחבא בו (ושים לב שסביר שזה יקרה די הרבה, כי אחרי הכל הם פעילים לרוב בלילה..)- אין שום בעיה...
תודה ח'ברה הבנתי הכל, דבר ראשון יש לי זרוע לבית מנורה שכבר הרכבתי אתמול מעל הרשת ככה שהוא לא יכול להגיע אליה, בקשר לשעון שבת לא צריך... כי אני מתכוון להדליק את זה רק מידי פעם רוב הזמן זה יהיה כבוי.. יש לו מסתורים חבל על הזמן אין מה לדאוג.. רק דבר אחד לא הבנתי (אני עדיין מתחילן בכל הסיפור) מה זה ספוט אדום וירוק? חח INFRARED וUVB?
ספוט ירוק= מנוןרת ספוט רגילה בצבע ירוק.
אין בעיה גם עם התאורת לילה. בדיוק כמו אור ירוק או אדום- זוחלים לא רואים את זה ולכן זה לא אמור להפריע להם לפעילות- גם בלילה..
אההההה חחח סבבה.. ספוט צבעוני רגיל או ספוט לד צבעוני? או שזה אותו הדבר?
הקטע שירוק ואדום לא מפריע להם אז תקפיד על זה :)

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
תודה אבל...

yonapאההההה חחח סבבה.. ספוט צבעוני רגיל או ספוט לד צבעוני? או שזה אותו הדבר?
?
הרגיל פולט הרבה יותר חום מהלד ודורש התייחסות גם מבחינת המיקום בטרריום בכדי לא להמיס פלסטיק, או לחמם מתכת/זכוכית ולבשל את החיה.
לכן תהיה חייב לעקוב אחר הטמפ' מהרגע הראשון ולאורך הימים שלאחר מכן בשעות שונות של היום (בצהריים הבית חם יותר + החימום בטרריום + ספוטים).

ההמלצה שלי - פסי לד שקונים לפי מטר או שאריות של חברת שילוט עם הלחמה לשנאי, דרושות מעט נורות בכדי לקבל אור יפה (לבן חם או קר ו/או אם אתה רוצה צבעוני) במינימום שינוי טמפ'