כרכן ג'אנגל

שלום לכם אני סתיו דרור ויש לי כרכן ג'אנגל זכר בן שנה. קראתי פה בבלוג שהוא הכלאה בין כרכן תירס לקינג קליפורניה וקראתי שאני יכול לזווג אותו עם כרכן תירס וקינג קליפורניה השאלה איך אני עושה את זה ואם גם הנקבה צריכה לישון שנת חורף ואם הג'אנגל הוא קניבל כמו הקינג 😲 ? תודה רבה לעונים :D
חולה זוחלים
התשובה לשאלות שלך היא- אי אפשר לדעת. הכלאות מתנהגות ומתפתחות באופן בלתי צפוי ובדיוק בגלל זה ההמלצה הגורפת בעניין היא לא להרבות הכלאות בכלל.
בוא ננסה לבחון את עתיד הבייביס שתוכל לקבל שם- גם בהכלאה אחורה (נקרא backcross) לכרכן או לקינג נקיים אתה כנראה תקבל לא מעט כאלו שיראו כמו תירס או קינג (בהתאמה להורה הנקי)- אלו, גם אם ימכרו לאנשים כג'אנגל מוצהר, כלומר תספר לקונים (כי הרי לא כולם ישארו אצלך לעד..) שמדובר בהכלאות, צפויים לחיות זמן רב ולהחליף אי אלו ידיים במהלך חייהם- במוקדם או במאוחר התוצאה תהיה "לכלוך" הקווים הנקיים של התירסים או הקינגים שלא במודע. החסרונות בתופעות האלו הם רבים- בשלבים שונים ומשונים יוצאים פתאום נחשים עם אופי או דוגמאות לא טיפוסיים, ההתנהגות הרבייתית נפגעת, מופעים מתנהגים באופן שאינו ניתן לחיזוי וכו'. קשה מאוד ללכת אחורה לאחר שנוצר ערבוב כזה, במיוחד בשוק קטן יחסית במדינה קטנה..