צפאלוטוס

אני מגדל דגים הרבה שנים ,ב 3 שנים האחרונות מתמקד באקווריומי צמחיה(מים).
לאחרונה פזלת לכיוון הצמחים טורפים, החלטתי להתחיל בקטן.
קראתי הרבה חומר בנושא וצפאלוטוס מאוד מצא חן בעיניי, וגם הבנתי שיש לו תנאי גידול ייחודי שלא מסתנכרן עם שאר הצמחים(אסור שיהיה טבול במים).

אני מכוון לויריום צפאלוטוס
יש לי 2 אקווריומים בבית
הראשון
30 אורך 30 גובה 22 עומק
עם 15 W תאורה (אבל יכול להוסיף עוד אם צריך)
השני
51 אורך 26 גובה 22 עומק
בלי תאורה, ואקנה מה שצריך.

*איזה לדעתכם יותר מתאים?
*האם הצמח מומלץ ולא בעייתי יותר מידי? ממה שקראתי אם לא טובלים אותו במים אין בעיה
*איך לגדל אותו? קראתי שצריך 75% חול ו- 25% טחב , מדובר על ערבוב של החול למעלה או עם הפרדה?איך מנקזים את המים מחוץ לאקווריום או שלא צריך?

ושאלה אחרונה, ראיתי כמה אקווריומי צמחים טורפים,היפים ביותר לטעמי היו עם צמחים שתולים באדמה, מצד שני פה ראיתי שכולם שותלים בעציצים- מדובר על תועלת הצמח? ללא עציץ הצמח ינזק?
היי,

גידלתי cephalotus במשך כמה שנים, ואני יכול להגיד לך מהנסיון שלי שכל עוד לא נגעתי בו יותר מדי, שמרתי על מצע כבול קצת לח (השקיתי לעיתים רחוקות), שמרתי באקווריום עם לחות של כ-70/80 אחוזים מתחת לפלורסנטים, הצמח היה מבסוט. ברגע שהעברתי אותו למקום אחר הוא החל להראות סימני מצוקה ומת די מהר. יש הרבה בפורומים בעולם שמספרים סיפורים דומים, מצד שני יש כאלו שאצלם הצמח הכי 'עמיד' שיש.

אם אתה רוצה רעיון יפה לגידול cephalotus, תסתכל על http://www.cpukforum.com/forum/index.php?showtopic=44174&st=0. הוא גם נותן שם הסברים לגבי אופן הגידול.

לגבי השאלה שלך על גידול בעציצים, אם אתה שותל ישירות באקווריום, אתה נותן לשורשים של הצמח הרבה יותר מקום להתפשט, מה שכמובן (בד"כ) טוב להם; מצד שני, אם תרצה להזיז אותו בשלב כלשהו, או אם אתה מבין פתאום שהתנאים לא אופטימלים (מרחק מהאור, מצע יבש/לח מדי, כוו'), אתה הרבה פחות גמיש.
פרוייקט יפה, האם תוכל לצלם את התהליך ואת התוצאה?
לגבי שתילה במצע - גם אני חושב שזה טבעי יותר, אלא שהשיקול העיקרי הוא טובת הצמחים ואני שמח על הבחירה בגידול בעציצים: אפשרות להעביר אותם ממקום למקום בהתאם להתפתחות, הצללה של צמח אחד על אחר, תנאי השקיה שונים, ניקוז המצע, גיזום עלים ומלכודות מתות מכל צדדיו של הצמח וכו...

אצלך זה כביכול פשוט יותר כי כל הצמחים מאותו סוג ואותו גודל, אז התנאים זהים וקצב הצמיחה זהה.
ובכל זאת, לא "סתם" להניח אדמה באקווריום ולשתול, אז כפי שציינת תהיה לך בעיית ניקוז, אלא לבנות את שכבות המצע על גבי רצפה מרחפת, בטרריום שמותאם לשמש כויוריום (דלתות קדמיות, 10 ס"מ מהחלק התחתון אטום למים) - ישנם כאלה ביד2 ואני מגדל את הצמחים שלי בכזה, 70X45X40 ס"מ, דלתות הזזה קדמיות שנרכש ממגדל זוחלים ב-400 ש"ח.
צפאלוטוס לא צריך שנת חורף.
לענין רכישה פנה אלי במסר פרטי
אריה
האוסף הגדול ביותר בארץ של צמחים טורפים
ניתן לבוא וללמוד על צמחים טורפים ללא כל התחייבות
צמחים ומצע ייחודי לרכישה גם במשלוח
מחבר הספר "צמחים טורפים ומטריפים"
הספר הראשון והיחיד בעברית בנושא צמחים טורפים
לתיאום ביקורים נא להתקשר0528933797