זיהוי תיקן

קניתי כמה לוחשים ואיתם גם כמה נימפות שלא ידעתי מאיזה סוג הם
היום ראיתי ששני נימפות כנראה התנשלו כי הם נראות אחרת
לי זה נראה כמו אפריקאי אבל אני לא יודע
הם עדיין קטנים בערך שני ס"מ ג'וק מוזר.JPG
בתמונה הזה שלמטה גם אפריקאי?
ואיך אפשר לדעת מי זכר ומי נקבה? עוד ג'וק מוזר.JPG
אצל האפריקאים הנקבות הכנפיים פחות ארוכות ,ואצל הזכרים הכנפיים ארוכות עד הסוף .אגב אני ועוד הרבה אחרים שונאים את הסוג הזה ,הוא פשוט לא נוח ביכלל .גם עפים, גם מטפסים ,וממש מסריחים. והבעלי חיים לא תמיד מוכנים לאכול אותם באופן קבוע, עדיף נצמדים זו דעתי:) ואני מדבר על גידול של אפריקאים יותר מ6 שנים ,אגב מספיק אתה מתחיל עם 40, או 50 בקופסא של עוגיות הגדולות ,לא הקטנות ,עם קרטוני ביצים . ופס ווזלין עבה, וחורים בינוניים .ואתה מקפיד לשים להם גזרים, בטטות, תפוחי אדמה ,תערובת אפרוחים, או תערובת עופות, ובונזו. יש לך ריבוי מסחרר שלא תדע מה לעשות איתם.
מה שאני מחפש זה או תיקן שמתרבה מהר או תיקן גדול כי אני צריך הרבה קטנים או קצת גדולים
ולקנות הרבה לוחשים או הרבה גולגולת זה בעיה בכלל המחיר שלהם וגם הלוחשים מתרבים לאט
אז חשבתי על אפריקאים
חשבתי גם על נצמדים אבל הם מתרבים גם לאט(יחסית לאפריקאים) וגם לא גדולים
דווקא אחרי חודשיים שלושה, וכמובן שאתה נותן המון תפוזים ,ואת כל הדברים הטובים שתיקנים אוכלים. נצמדים מתרבים יחסית יפה. שוב אתה תשתגע מהאפריקאים ,הם יטפסו לך, ויברחו לך מהחורים של הטרריום. לי לפני כמה שנים הייתי משחרר אותם בטרריום שהיו לי מנומרות ,והרבה פעמים הייתי לא רואה אותם אחרי כמה דקות. וחשבתי שמנומרות אכלו אותם, מתחת לטרריום יש לי ארון של מצעים .שהיה קצת פתוח אמא שלי הוציאה שמיכה לאחי שחזר מהצבא באותו יום. והכל היה מלא בתיקנים אפריקאים יותר מ70 בוגרים ונימפות. שוב לא ממליץ לגדל את הסוג הזה, למרות שמידי פעם להביא כמה כאלו ולתת לטרנטולות ,עקרבים, נדלים, זה סבבה. זוחלים לא כזה מתרשמים מהם.
התיקנים בתמונה נראים לך בוגרים?
התיקן שלמטה בתמונה השניה זה אפריקאי? ואיזה מין?
נראה לי שאני ילך על נצמדים ונראה מה יהיה
אף פעם לא הבנתי למה הריבוי של הניצמדים לוקח כמה חודשים
נגיד כמה ימים להכיר אחד את השני
הם מזדווגים אחרי חודש יש השרצות
ולא לדבר על זה שחלק בטח מגיעות כבר בהריון
האפריקאים בהחלט בוגרים ,ומדובר בזכר ונקבה לפי איך שהם ניראים .ואצל תיקנים זה לא כמו עכברים שאתה שם זכר עם חמש נקבות ,וכבר אחרי חצי שעה הוא מתחיל לזווג את הנקבות. אצל תיקנים לפחות לוקח חודש ,חודשיים עד שכל תיקן מכיר את השני. ולאט לאט אתה תיראה אותם יותר מגובשים בתור מושבה אחת גדולה, ותיראה את הזכרים מחזרים אחרי הנקבות .לתיקן האפריקאי הזכר יש בלוטה על הגב שמפרישה נוזל שמושך את הנקבה לאכול ממנו, ואז ברגע שהיא אכלת הוא מחדיר את איברי המין ומזווג אותה. שלושה שבועות לאחר מכן הנקבה מוציאה נרתיק ביצים צהוב, מאווררת אותו ואז מחזירה פנימה .שבוע אחרי בום משריצה 20 נימפות קטנטנות שתוך כמה ימים מתחילים לאכול יפה מאוד, ותוך חודשיים וחצי שלושה מגיעים לגודל יפה בקיץ זה מהר יותר. בגלל הטמפרטורות כמובן תיתן תזונה טובה של תפוחי אדמה ,גזרים ,בטטות ,תערובת עופות ,בונזו , ויהייה לך ריבוי מדהים.
יש שלוש עם כנפיים ארוכות כאלה ואחד עם כנפיים קצרות
מי הזכר ומי הנקבה?
חיפשתי הרבה באינטרנט ולא מצאתי, אפשר תמונה של כל הסוגים של התיקנים(אפריקאים ניצמדים גולגולת ולוחשים) אחד ליד השני בשביל להשוואות את הגדלים?
תיקן לוחש זה hiser rocahes ,תיקן נצמד זה dobia rocahes ,תיקן אפריקאי זה lobster rocahes, תיקן גולגולת זה death head rocahes . עכשיו תרשום בגוגל את כל אחד מהשמות האלו, ותעשה השוואת גדלים משלך בהצלחה.