פיתון עצים ירוק - נחשה חדשה

(*ההתייחסות בלשון נקבה מטעמי נוחות, היא כמובן לא עברה בדיקת מין)

13 שנה אחרי שמכרתי את אוסף הזוחלים וחשבתי שסגרתי את הפרק הזה בחיים, חזרתי אליו מחדש והגשמתי חלום עם פיתון עצים ירוק, יפהיפיה בת 7 חודשים מהבקיעה של אסף אפל (מרץ 2013).
סוויץ' של 180 מעלות בין מה שידעתי על גידול של מתכדרים, בואה, מילקים ושממיות מנומרות, לעומת תהליך הלמידה וההכנות לפני הבאת פיתון עצים - חוץ מהעניינים הטכניים של לחות וטמפ', המראה המהפנט שלה כשהיא "סתם" יושבת על הענף וכמובן כשהיא יוצאת לטיול לילי בטרריום בתיאום מושלם עם כיבוי האורות.

החשש המובן אחרי סיפורים וסרטונים על נחשים תוקפניים ואגרסיביים, התחלף בפליאה כשאסף תאר את הנחשים כרגועים יותר מכרכני תירס, מה שעד כה מתברר כנכון ומוכיח כמה חשוב להשקיע בחיות ממגדל פרטי ואם אפשר זיווג ובקיעת שבי - למרות שהיא הייתה גדולה יחסית לאחרים עם תגובות אכילה טובות (גם אצלי כבר הספיקה לאכול ולדה ראשונה), היא סופר עדינה ונמנעת מתגובות אגרסיביות גם בשעות הלילה כשהיא מכווצת בתנוחת קפיץ ומוכנה לצוד.

וכמו עם כל התמכרות, כבר יש חשיבה על הבאת נחש נוסף, אחרי שאצבור איתה קצת ניסיון, אם מאותה בקיעה או בקיעות עתידיות (אמן!).

טרריום: אקזוטרה 45X45X45, עם התאמות לשמירת הלחות
אבזור: 2 מוטות עץ במרווחים קבועים וצמחי משי מלאכותיים
חימום: כבל 25W מלופף בחציו העליון של הטרריום
טמפ': 28.5-31 מעלות באזור העליון החם ביותר, גרדיינט של 5 מעלות באזור הנמוך יותר
מצע: שבבי קוקס גרוס גס, נשטף והורתח מספר פעמים
לחות: 65-75% ממוצעת, הרטבת המצע פעם בשלושה ימים עד 97% ולאחר מכן ייבוש הדרגתי

ושלום לחברים מכאן שאני מכיר עוד מהסבב הקודם, כולל הפורום בתפוז (אהלן יונתן!)
וואו תמונות באיכות מדהימה קבל ח"ח וגם הפיתון חתיכת צבע תתחדש !
תודה רבה על הפירגון, שיהיה איתו\איתה בהצלחה!!
לא יודע אם סיפרו לך, אבל גידול נחשים זו התמכרות קשה. אף פעם אי אפשר להסתפק בנחש אחד :)
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
אני ממש שמח לראות שאתה חוזר לעניינים, באמת עברו כמה שנים...
אני חושב שהבחירה שלך ללכת על פיתון עצים ירוק הייתה בחירה נהדרת.
ואכן פיתונים עצים ירוקים ילדי שבי תוצרת הארץ זה עדיף בהרבה על פרטים מיובאים, במיוחד כשאתה יכול לקנות אותם ישירות מהמגדל!
אסף עובד על הפרוייקט הזה כבר לא מעט שנים, ורואים את התוצאות וגם את הידע שנצבר במהלך הדרך.
האוכלוסיה שאסף מרבה היא באמת רגועה מאוד, וכל מי שמתלבט לגבי רכישה של פיתון עצים ירוק כדאי לו לפנות לאסף לפני שהוא רץ לקנות אחד מאיזו מודעה באינטרנט רק בגלל שהמחיר נראה לו זול.
בהצלחה עם הנחשה ונשמח לקבל עידכונים בהמשך הדרך.
יונתן
זוחלים "ועוד"
https://www.facebook.com/pages/%D7%96%D7%95%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%95%D7%93/113331138793721
תודה לכם על התגובות וקבלת הפנים 😎

אסף, הידע וההשקעה ראויים לפרגון, כמו גם היחס והסבלנות לפני, במהלך ואחרי הרכישה - שיקול משמעותי והמלצה למי שמתלבט, ליצור קשר ולהתייעץ (אם לא פיתון עצים אז אחד המופעים המדהימים של המתכדרים)

יונתן, בהחלט זמן רב.
אני עוקב אחר הקבוצה שלך בפייסבוק ואשמח לקפוץ לביקור, אולי לקראת הגעת המשלוח החדש.
עדכון לשעת לילה - מה שלא סיפרתי בהודעה הראשונה הוא על האופן שבו הנחשה אכלה.
אחרי מספר נסיונות עם פינצטה ארוכה, חימום הוולדה, המתנה של כמה ימים בין ניסיון האכלה אחד לשני (מה שחשבנו בהתחלה שנובע מהתאקלמות לטרריום החדש), טבילת הראש של הוולדה במים רותחים, קפיצות, מכות עדינות וכו וכו...
-
בשיא התמימות קראתי הודעה של מישהו בפורום בינלאומי, על כך שהוא פשוט השאיר לנחש את הוולדה על הענף.
ניסיתי, עבד בצורה מושלמת - חושך מוחלט, רבע שעה וכשהדלקתי את האור תפסתי אותה בעיצומו של תהליך העברת הוולדה בתוך הגוף.
-
הלילה, שבוע אחרי, אכילה נוספת בדיוק באותו אופן - וולדה על הענף קרוב לגוף שלה כשהיא בתנוחת צייד, סגירת הטרריום, חושך מוחלט בחדר וחזרה כעבור עשרים דקות לתנועות אחרונות של בליעה.

היא כל כך רגועה, שפתחתי את הטרריום (השעה 1:00 בלילה, היא בשיא הפעילות), הוצאתי את כלי המים כדי לנקות אותו מצואה, הוצאתי ענפים שהיו סביבה וכל זאת בידיים חשופות ומבלי שעשתה אף תנועה לכיוון שלי - לא קפיצות ולא נסיונות לנשוך, פשוט סובבה את הראש והתעלמה.

מור תתחדש, הוא בהחלט יפהיפה.
1. הטרריום מאוד חשוף - המלצה שגם אני קיבלתי היא לסגור אותו לפחות בשני כיוונים (גב ואחד הצדדים, עדיף שניים).
2. החלק העליון פתוח ולא יאפשר הצטברות של לחות - גם לי יש טרריום של אקזוטרה שכיסיתי במשטח (קלקר או פרספקס) קצר ב-5 ס"מ מהחלק הקדמי, משאיר אוורור שמונע יצירת עובש ופטריות על המצע.
3. צמחיה מלאכותית תוסיף המון - מאפשרת ריסוס במים להגברת הלחות, מסתור מאחורי העלים במהלך היום (פחות חשופה) וכורכת את עצמה סביב ענפים של שרך מלאכותי במהלך הפעילות הלילית (קניתי בחנות "כל דבר בדולר", הרתחתי ובדקתי שלא יורד הצבע במים ושאין ריח של פלסטיק או כימיקלים).
4. הענף ממוקם אנכית ונראה עבה ביחס לגוף שלה - קטונתי מלחוות דיעה מקצועית ואשמח ללמוד גם מתגובות שתקבל, ראיתי טרריומים בודדים עם ענפים אנכיים והתגובות לגבם לא היו חיוביות (בהשוואה לאינספור הדוגמאות של מגדלים מקצועיים עם שניים-שלושה ענפים אופקיים)
4. מדוע אתה צריך הוק? חבל שתכניס לעצמך לראש פחד ותתנהל מולו בהתגוננות, תן לו כמה ימים להתאקלם בלי לגעת בו ובהמשך תלמד איך לגשת אליו בעדינות מבלי לעורר את רפלקס התקיפה.
5. יש מד טמפ'/לחות בטרריום? מהניסיון שלי עם אותו הטרריום והאתגר באיזון התנאים בטרריום זכוכית עם חלק עליון פתוח, עקוב אחרי המספרים ותוודא שהם יציבים.

והכי חשוב שתהנה ממנו!
יהיה מעניין לעקוב כאן אחרי הנחשים מאותה בקיעה
1. כשחזרתי עם הנחש באמצע הלילה הייתי עייף ועשיתי לו ״אילתור ללילה״ כשאני יחזור לבית זה הטופ פריוריטי שלי לארגן לו משהוא נורמלי, ואני יחפש לו טרריום אקזוטרה יותר גדול כי בקטן הזה כלום לא נכנס
למרות זאת באמצע הלילה לא הרגשתי בטוב עם זה שהוא ללא ענף אז כמו זומבי הלכתי וסידרתי לו משהו .. 
2. איפה ראית הוק? אני לא משתמש בהוק איתו אני מרים אותו בידיים (רק בהעברות כמובן) הרקע זו חלק מסביבת העבודה שלי עם הנחשים אז יכול להיות שיש הוק ברקע שאני משתמש בו ללכידות בבתים של אנשים בישוב שלי
עם הנחשים הגדולים שלי אני לא משתמש בהוק (שאחד מהם זה פיתון מרושת 3.5 מטר עצבנית) אז שמנחש של 30 ס״מ אין לי ממה לפחד .
3. אני משתמש באקדח טמפרטורה ככה שאין משהו שמפריע לו בתוך הטרריום
אבל בכל זאת תודה רבה על הטיפים יש כמה דברים שבהחלט חידשת לי ובקשר לאכלה אני ייזכור את השיטה שלך לשים על הענף את הוולדה (; אפשר תמונה של כל הטרריום שלך ?
אין לי אפליקציה לכיווץ תמונות באייפון אז אני יעלה לפייסבוק את התמונה ובאותו קישור למעלה תוכל לראות את התמונה עם הענף.
היי מור,
רק אחרי שהתעמקתי באלבומי הפייסבוק שלך ראיתי שיש לך זוחלים נוספים אז הבנתי שככל הנראה מדובר בפיתרון זמני.
-
לגבי שיטת ההאכלה - בדקתי והשעות בשתי ההאכלות היו כמעט זהות, 00:00-1:00 בלילה בשני המקרים, לעומת נסיונות לא מוצלחים מוקדמים יותר כשעתיים אחרי סגירת האור (21:00-22:00), כך שיש חשיבות לדעתי להאכלה מאוחרת כשהנחש בשיא הפעילות.
תראה שהנחש תלוי על הענף כשהראש דרוך בתנוחת קפיץ, כשאני מאיר לכיוונה בעדינות עם פנס, הקצה השחור של הזנב זז (דמוי תולעת) והיא מגששת עם הלשון.
חימום הוולדה במים הכי חמים בברז או שימוש במים חמימים עם מעט מים רותחים, שים לב לא לבשל אותה אלא בטמפ' שאתה יכול להכניס את היד.
באמצעות המלקחיים הנחתי את הוולדה על הענף בניצב לו (לא לאורכו אלא לרוחבו, ממש תלויה כאילו היא כל רגע נופלת), קרובה לנחשה ככל האפשר.
סוגר בעדינות את הטרריום, מחשיך את החדר ויוצא - אצלי האכילות היו תוך 15-20 דקות (היא לא הסכימה לאכול כשנשארתי להסתכל מחוץ לטרריום).
לאחר מכן אני מאיר בעדינות עם פנס לתחתית הטרריום, רואה שאין צללית של הוולדה על הענף ואז מאיר לכיוון הנחשה ורואה את סיום תהליך הבליעה.

הטרריום שלי (צולם בסלולרי):
טרריום יפה ביום יומיים הקרובים אני גם ייקנה אקזוטרה גדול
איך שמת את הענפים מה זה הדבר השחור שבין הענף לטרריום ?
תתייעץ עם אסף לגבי גודל הטרריום - הוא המליץ לי על 45 ס"מ שיספיק לשנה וחצי-שנתיים קדימה, אז היא תעבור לטרריום בוגרים בגודל 60 ס"מ
בטרריום גדול יותר קשה לשמור על התנאים והוא עלול לגרום לה לסטרס אם אין מספיק צמחים ומקומות מסתור, מה שהיה כשהבאתי אותה ובמשך כמה לילות היא הסתובבה ולמדה את הגבולות שלו.
-
הענפים מחוברים עם מתלי פלסטיק של מוטות עץ לקולבים - קונים אותם בזוגות בטמבוריות, בלבן או בחום
הדבקתי אותם עם סיליקון לזכוכית באלכסונים קבועים של 10 ס"מ: גזרתי ריבוע נייר בגודל 10X10, מיקמתי אותו צמוד לגוף החימום וסימנתי נקודה עם טוש עמיד בפינה הקיצונית-תחתונה, שם חיברתי את המתלים לענף הראשון
כך גם עם הענף השני, באלכסון 10X10 מהענף הראשון
המתלים מגיעים עם חורים לברגים, אז ווידאתי שהסיליקון נכנס לתוך החורים והאחיזה טובה יותר
-
סביב קצה אחד של הענף ליפפתי הרבה איזולירבנד
היות והקוטר של הענף קטן יותר מזה של המתלה, לא רציתי שהוא יתנדנד כשהיא תתלה עליו
האיזולירבנד הגדיל את הקוטר של הענף ונתפס טוב במתלה - תעשה ניסיון כי בהתחלה ליפפתי יותר מדי איזולירבנד והענף פשוט לא נכנס למתלה
להמשך קניתי ענפים בקוטר גדול יותר להחליף לה כשהיא תגדל, עד הגודל הסופי עם צינור PVC
-
הצמחים מחוברים באמצעות פטמות וואקום מסיליקון, קונים אותן עבור צינורות חמצן של אקווריומים, אני פשוט חיברתי את הצמח עם אזיקון לפטמה מעל כל ענף, שים לב שהוא לא יפריע לך לשלוף את הענף אם תרצה להוציא את הנחש
השרך פשוט מגיע עם ענף מתכת שאפשר לכופף, יצרתי לולאה והיא יושבת על הענף העליון - אפשר להוציא אותה בקלות ומספיק חזקה כשהנחשה תלויה עליה בלילה (תוודא שלא נשארת מתכת חשופה מהענפים של הצמחים, היא חדה מאוד וכדאי לכופף אותה סביב עצמה בעזרת פלייר)
-
בעתיד אני מתכנן לקנות בחו"ל או להזמין מהאינטרנט צמחים מלאכותיים במראה מציאותי יותר מסביבת המחיה של הנחש (עלים של סחלבים, שרכים של יערות גשם)