לטאה גדולה

עמוד 2 מתוך 2
אפריקאים אולי מתרבים מהר אבל הם קטנים יחסית לתיקנים אחרים, הכי טוב זה להתחיל גרעין (לקנות איזה 200 או יותר) של תיקני גולגולת המת או נצמדים, ולהרבות אותם כמה חודשים לפני שמביאים את הלטאה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
אבל תחשוב שלקנות תיקן גולגולת המת אחד זה כמו לקנות 10 אפריקאים אז אפריקאים אפשר לקנות כמות הרבה יותר גדולה והם יתרבו ותהיה כמות
לקנות 200 גולגולת זה 1000 שקל
ולקנות 200 אפריקאים עולים 100 שקל
ונצמדים הם לא אותו גודל כמו אפריקאים?
ממליץ לך מהר מאוד לרדת מהרעיון של לגדל כוח סוואנה אני רואה שאתה מאוד דבוק בתכנית שלך להאכיל אותו רק בתיקנים אך זה לא עובד ככה .
ממש לא להאכיל רק בתיקנים
רוב התזונה תהיה עכברים
אבל עכברים זה לא בעיה להביא אז אני לא שואל עליהם כלום כי אני לא הולך לגדל כאלה אני הולך לקנות
אבל תיקנים אני הולך לגדל אז עליהם אני שואל
למיטב ידיעתי אי אפשר לתת להם בעיקר עכברים. בגיל צעיר מרבית התזונה אמורה להיות מורכבת מחרקים..
בנוסף- הפרטים שאני ראיתי סרבו להתלהב משום חרק למעט צרצרים, מה שמקשה מאוד על הגידול שלהם (מדובר על חתיכת כמות רצינית, גם אם זה רק לתקופה..). לא בטוח עד כמה זה מייצג את הכלל, אבל רצוי שתברר..
אסף , בתור אחד שמגדל ,אותם בגיל חודש וחצי חודשיים הם צורכים 2 חולדות מתבגרות , איך אפשר למלא כזה נפח עם חרקים ? אוליי לך יש כמויות שאתה יכול להרשות לעצמך לתת להם בעיקר חרקים, אבל 99.9% מהמגדלים בארץ לא ייתנו 200 תיקנים נצמדים בוגרים בהאכלה אחת לכוח .
אני מודע לזה לגמרי הכח יאכל כמה עכברים בשבוע ואת השאר תיקנים ואפרוח מידי פעם
בגלל זה אני מעדיף לגדל תיקנים הרבה לפני כדי שתהיה לי כמות והבנתי שאפריקאים מתרבים הכי מהר
מישהו שמגדל הרבה כחים יכול להגיד אם רוב הכחים באמת לא מתלהבים מתיקנים?
הם צריכים שתי חולדות מתבגרות ביום?
כמה עכברים צריך בוגר בשבוע(כתוב הרבה על מה הם אוכלים אבל לא על הכמות)
אני אישית רואה בהרבה סרטונים ביוטיוב שנותנים לכוחים ביצים קשות מידי פעם, ובשר טחון ,וחזה עוף חתוך לקוביות ,ובשר הודו, וגם דגי זהב מידי פעם . ואפרוחים , 3 עכברים או חולדה צעירה. שוב תלוי מה הגודל של הכוח ,והנה כבר ממה שרשמתי יש לכוח שלך תזונה יותר טובה ,אגב דגי זהב כמעט בכל חנות חיות אתה תמצא 4 דגים ב10 שקל.
ברור שהוא יקבל גם בשר טחון ורצועות עוף וביצים(לא קשות)
אבל פחות אני מעדיף יותר אוכל חי(עכברים וחרקים)
לגבי דגים מישהו יודע אם זה טוב?
ושוב לגבי החרקים באמת יש סיכוי שהכח לא יאכל חרקים חוץ מצרצרים?
דגים זה מעולה לסוואנה הם מתים על זה אני עושה להם פעם בשבוע שבוע וחצי אחורה שכוללת דגים.
יש סיכוי כן צרצרים זה ממש מזין אבל שוב תצטרך הרבה מהם , וגם הכוח שהוא עבר את ה3-5 חודשים הוא מפסיק להתלהב מהם..
אני חושב שאני יביא נצמדים ירבה קצת יביא תכח ושהוא קצת יגדל אני יתן לו עכברים
ודגים ובשר טחון ורצועון בשר הוא יקבל אבל לא על בסיס קבוע