הטלה של בייצים שממית

עמוד 1 מתוך 2
היום בערב הגעתי הביתה
השממית שלי הטילה 2 בייצים
הביצים היו דבוקות אחת לשניה ומאוד רכות
הצלחתי להעביר אותם בזהירות מבלי להזיז את הכיוון שלהם
האם זה שהם דבוקות ורכות זו בעיה שהם לא טובות???
אני מפחד שהיו יותר מידי מים בתא ההטלה
ביצים רכות יכולות לנסוע מ2 דברים-
1. כרגע הוטלו. אחרי כמה דקות הן מתקשות (ורק אז מומלץ להעביר אותן). במקרה הזה הן לא יהיו ממש רכות, לא נזלתיות כאלו, פשוט מעט לחות ופחות קשיחות מבמצבן הסופי.
2. ביצים לא טובות. הגיוני מאוד מאוד בהתחשב בזה שזו לא ה"עונה" שלהן (המרכאות מציינות את זה שבפועל, בתנאי טמפ ולחות מבוקרים, הרגשת העונה מוגבלת ללחצים ברומטרים, שעונים פנמיים וכו'. יש לזה הרבה מקרים יוצאים מהכלל בהן חיות בשבי מחליטות להתעלם מהעונה שמחוץ לחלון 😛 )

אגב- בשממיות מנומרות, בניגוד לנחשים למשל, אין משמעות לסיבוב איטי של הביצה. העובר אינו מקובע לדפנות הביצה.. זה המקום להגיד שגם בנחשים אין לזה משמעות ביממה או שתיים הראשונות לאחר ההטלה.
האים זה שהם היו דבוקות אחת לשניה
ולא הצלחתי להפריד אותם מסוכן??
אצלי דוקא היו לא מעט ביצים שהוטלו רכות ורק לאחר שבוע התקשו לגמרי, אז לא הייתי מוותר על זוג ביצים בגלל שהן רכות, תנסה להדגיר, אין מה להפסיד
אני לא חושב שיש בעיה עם זה שהן דבוקות, הרי השממית מטילה אותן צמודות בכל מקרה
וכמו שאסף אמר, בשממיות לא משנה אם הביצה מסתובבת

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תודה על התשובות
האים עלי להתארגן על אינקובטור??
או להשאיר בארון
יש לי בארון 26 מעלות
ואם אני ישים אותם באינקובטור במשך השבוע זה עדיין יהיה טוב??
26 מעלות זה נמוך, קצת נמוך מדי...
26.5-27.5 מומלץ להדגרת נקבות. מתחת לזה, כבר מסתכנים בתמותת עוברים וכו'.
רצוי להתארגן על סביבה עם טמפרטורה יציבה, אמצעי חימום פשוט וטרמוסטט... אפשר לאלתר ממש בקלות.
אני השתמשתי בקופסאת קלקר גדולה כמו במאפיות, משטח חימום וטרמוסטט.
26 מעלות זה בסדר גמור.
לפני כשלוש עונות הדרגתי ב 24 מעלות והיו 100 אחוזי בקיעה, פשוט מה שיקרה זה שלבייבי ייקחו עד כ 100 ימים לבקוע, והדבר יגרום להם לצאת כהות יותר מטמפרטורה גבוהה מזו.
אך עם כל זאת לא הייתי ממליץ להדגיר בתקופה זו בארון בשל שינויי מזג אוויר.
לכן, אלא אם יש לך חימום כללי לחדר לאורך זמן, הייתי ממליץ לך להשיג אינקובטור.
אצל רוב המגדלים בתקופה זו האינקובטורים מובטלים אז אולי תוכל להשאיל ממישהו.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
לכול כלל יש יוצא מן הכלל, זה עדיין עומד בסתירה עם המלצות הספרות\הדיעה הרווחת\הניסיון הנפוץ של מגדלים.
מקרים בודדים יוצאי דופן סטטיסטית אינם סותרים המלצות שמבוססות על מספרים הרבה יותר גבוהים של הצלחות. אין סיבה לקחת ריזיקות מיותרות כשלאלתר אינקובטור זה עניין ממש פשוט ובלתי יקר.

אפרופו ישנה טענה שנקבות שבקעו בהדגרות בטווח הנמוך לימים היו פחות פוריות- קביעה שהכול תקין לפי אחוז בקיעה לווא דווקא נותנת את התמונה השלמה. יש פה הרבה תהליכי חילוף חומרים, 1001 דברים שעלולים להיות מושפעים בשל העדר טמפרטורות אופטימליות.
בכול מקרה, Nazugi- כשתצבור ניסיון תחליט כראות עיניך,
בינתיים:
http://www.leopardgeckowiki.com/index.php?title=Incubation
26.6-28.33 מעלות צלזיוס זה הטווח המומלץ להדגרת נקבות(בעיקר, ייתכנו הפתעות).
28.88-30 מעלות צלזיוס ייתן לך בערך 50% 50% נקבות וזכרים.
30.55-31.66 מעלות צלזיוס ייתן לך בעיקר זכרים.

זה הטווח המומלץ על ידי הרוב המוחלט של המקורות שאני מכיר ומגובה בפורומים\אתרי מגדלים גדולים וכו'.
עם הניסיון תחליט כראות עיניך- בשלב ראשון אני ממליץ להיצמד להוראות :).
אני אפתח ואומר שאין לי כל כוונה להיכנס לפולמוס כמיטב המסורת, אך עם זאת יש לדייק ובאמת לקרוא את הספרות לפני שכותבים ש:"לכול כלל יש יוצא מן הכלל, זה עדיין עומד בסתירה עם המלצות הספרות\הדיעה הרווחת\הניסיון הנפוץ של מגדלים."
ישנו מגדל אנונימי בארה"ב שפרסם לא מזמן ספר שבו הוא מלמד ומגלה את ממיטב ניסיונו כיצד לזווג-להדגיר-לגדל ולטפח שממיות מנומרות. יכול להיות ששמו הוזכר כמה פעמים על ידי Ron Tremper שמו והוא כותב: IMG_0230.JPG ולמי שמתקשה בקריאה אתרגם:
פסקה שניה שורה משפט שני: "ביצה שתודגר בטמפ' של 32 מעלות צלסיוס, תבקע לכל המעט לאחר 33 ימים, בעוד שאותה ביצה שתודגר בטמפ' של 23-27 מעלות צלסיוס, ייתכן וייקח לה כ- 100 ימים לבקוע."

נבצע דילוגון לשורה 6 באותה פיסקה:
"המינימום הקטלני להדגרת ביצה הוא קצת מתחת ל- 23 מעלות צלסיוס והמקסימום הוא מעל 35 מעלות צלסיוס."

זה מגיע ממישהו שמרבה ומטפח שממיות כבר 35 דורות (שווה ערך ל-35 שנים).
אז אסכם כך:
NAZUGI היקר, תחליט אתה למי כדאי להקשיב, לאתר וויקיפדיה, שגם אני ואתה יכולים להיכנס ולשנות את מה שרשום שם, או למגדל דגול שכבר 35 שנים מייצר ליינים של מנומרות ושעשרות מופעים התגלו על ידו ועוד עשרות נוצרו על ידו.
לכן מה שנותר לי לרשום זה: מ.ש.ל
מגניב, רק אני לא מבין למה זה תמיד כזו התנצחות ילדותית איתך.
איזו מהדורה יש לך של הספר?
לשם שינוי אפשר היה לנהל דיון מעניין אבל לא, אתה כול כך עסוק סביב זה ש-רק- אתה מסוגל לתרום משהו לדיון, וכול השאר בכלל לא קראו את הספר.

אני בטוח שהפסקה הזו גם מופיעה אצלך אם תעלעל קצת הלאה.

"כדאי לשים לב שבקרב נקבות שהודגרו בקצוות הספקטרום(נמוך וגבוה), יש אחוז נמוך יותר של ביצים פוריות שמגיעות לבקיעה, ולנקבות המודגרות בטמפרטורה גבוהה יש את האחוז הנמוך ביותר מכול הקבוצות".

אפרופו- זו תשתית של וויקיפדיה, זה נכון, אבל אתה מוזמן לגשת לערוך כאוות נפשך-Leopardgeckowiki זה אתר פרטי, ממש לא וויקיפדיה.

חלאס עם האגו- אני לא מבין את הקטע. מה- -למה- להמליץ על המינימום של הספקטרום הבטוח? בשביל איזו מטרה?

שום דבר שכתבתי הוא לא פרי יצירתי, אני לא יכול לקחת על זה זרביב של קרדיט- על מה כול הוויכוח הדבילי הזה?
נתנו טווח, כדאי להיות פחות או יותר בממוצע שלו- למה להתחכם? ועל חשבון מגדל צעיר?

ונניח והדברים שלי היו מנותקים מהמציאות- מה הוכחת? שלא זכרתי סטייה של חצי מעלה?
בשביל זה התגובה המתנצחת הזו? לא כי השרשור הזה ממש ירד מהפסים לפני התגובה שלך, מזל שאתה כאן.
אתחיל עם שתי עובדות:
1. אני המלצתי על 26 מעלות צלסיוס, אך עם זאת אמרתי שמניסיוני אפשר גם 24 מעלות והבאתי לכך גושפנקא מרון טרמפר.
ועוד הוספתי כי אין לסמוך על טמפ' בארון כי המזג אוויר משתנה בעונה זו. אז איפה בדיוק הטעיתי מגדל צעיר?

2. אתה פסלת על הסף משהו שרשמתי, מתוך טענה שמה שכתבתי עומד בסתירה עם הספרות עם הדעה הרווחת והלאה.. אז הבאתי דוגמה ממקור מהימן לכך שיש אמת בדברי.

ועוד אוסיף:
1. שאלת לגבי המהדורה של הספר ממנו אני לומד, ובכן זה רשום למעלה בצד שמאל, זו מהדורה שיצאה ב 2012 בעוד שהמהדורה שאתה קורא ממנה לפי חישוב זריז יצאה ב- 2006 פחות או יותר.
2. תאר לך שלא הייתי מגיב, אז מגדל צעיר היה לוקח את מילותיך ומפנים אותן ופועל לפיהן (עד עכשיו הכל סבבה, היו בוקעות לו ביצים טובות והכל אבל כשהיה נכנס קצת יותר לעניינים והיה מתחיל לנהל שיחות עם עוד מגדלים, ייתכן מאוד שהיה מתבלבל כי הוא היה נחשף לעובדות שפרסמתי כאן, ואז איך זה היה גורם לנו להיראות כפורום?)
3. ממש לא ראוי ומכובד מצדך שכמנהל כללי של האתר הנימה של מה שכתבת היא נימה שגולשת לפסים אישיים תוך כדי חזרה מתישה על המילה "אגו". כול זה בגלל שחלקתי עליך?
ממש לא מקצועי לקחת את זה למקום אישי, ואין שום סיבה לחשוף מטענים אל מול החברים בפורום הזה, אני חושב שזה די ישעמם אותם.

כמנהל פורום שממיות, זו חובתי להציג את התמונה המלאה והשלמה לדור העתיד של המגדלים.
אורןאדריאני אפתח ואומר שאין לי כל כוונה להיכנס לפולמוס כמיטב המסורת, אך עם זאת יש לדייק ובאמת לקרוא את הספרות לפני שכותבים ש:"לכול כלל יש יוצא מן הכלל, זה עדיין עומד בסתירה עם המלצות הספרות\הדיעה הרווחת\הניסיון הנפוץ של מגדלים.
אין ספק כי אתה חף מפשע ובכלל לא ירדת לפסים נמוכים ומתנשאים-אמרתי לך כבר בעבר שאינך מעודן. 🙄

אבל בוא נניח את זה בצד ונדון בטענות שלך.

1- היות ואתה זה שהגבת אחריי, לטעון שאני סתרתי אותך לא מסתדר לי.

2- לא פסלתי אותך על הסף. הבאתי מקור נגיש עם טמפרטורות המתונות יותר שלרוב משתמשים בהן.

3- אתה מדבר על זה שתפקידך לתת תמונה מלאה. איפה התמונה המלאה אותה אתה מציג כשאתה רושם "26 מעלות זה בסדר גמור"? איפה מצויין שזה המספר הנמוך ביותר בספקטרום המומלץ, או בכלל דיבור על ספקטרום? מה עם ציון העובדה שככול שתדגיר על קצה הספקטרום הנמוך תאבד, סטטיסטית, ביצים טובות?
אורן ה. - מניסיוני רוב הזוחלים לא נוהגים לקרוא את הספרות המקצועית ואף לא לגלוש באינטרנט ורבים מהם פועלים בצורה שונה מאוד ממה שהיינו מצפים. זו הסיבה שיש מהדורות שונות לספרים.
באופן כללי אני מעדיף להסתמך על ניסיון שלי או של אחרים מאשר על המילה הכתובה למרות שאין ספק שהם מכילים המון מידע שיכול לשמש כקו מנחה עד לצבירת ניסיון.

בנימה אישית, לא רוצה להתייחס לויכוח הספציפי הזה, אך בעיני הוויכוח שלך עם אורן אדרי על גידול מנומרות הוא חסר היגיון כמו שהוא ינסה ללמד אותך לגדל בואות. לכל מגדל יש את הנישה שבה הוא מתמחה ואני מאמין שצריך לכבד את הניסיון הזה בייחוד כאשר לי אין אותו
לא להוריד מכבודו של אורן א. בעניין הניסיון, אבל גידלתי לא פעם ולא פעמיים לפרקי אורך לא קצרים שממיות מנומרות, כולל ריבוי וכו'- הניסיון לא הופך אדם לחסין לטעויות ואני לא מרגיש שאני נחות מכדי להגיב גם אם נסיוני נופל בפרק זמן כזה או אחר משל מגדל אחר.

ספרות מקצועית מבוססת על ניסיון אישי- היא נכתבת על ידי מגדלים- אני לא מבין את ההפרדה.

יש לי ניסיון לא מבוטל עם לא מעט זוחלים, ובעיניי זה לא הגיוני שאם אכתוב משהו לקוי או שגוי על בואות לא יביאו את זה לתשומת ליבי- זה לא משנה כמה ניסיון אצבור, כנראה שאין לי מה להתווכח עם אנשים שעשו את זה 20 ו30 שנה- וזה בדיוק מה שמגולם בספר הזה.
אני מרגיש שאתה לא יורד לסוף דעתי.
אני לא אתווכח איתך על גידול בואות לא בגלל שאתה איזשהו עילוי בנושא אלא בגלל שלעומת הידע והניסיון שלך כנראה שיש לי עוד דבר או שניים ללמוד לפני שאני מגיב בצורה כל כך חד משמעית.
אני שמח שגידלת מנומרות לפרקי זמן כאלו או אחרים, גם אני מגדל מנומרות, ועדיין אני יכול לאמר לך בוודאות שבשנתיים האחרונות בלבד אורן צבר יותר ניסיון משנינו יחד, ואני לא מתייחס לידע הקודם שלו בנושא.
לגיטימי לגמרי לפתח דיון בנושא, אבל לא כדאי לבוא לדיון כזה עם מסקנה מוכנה מהבית בגלל הסיבות הנ"ל
איזה כיף שאתם עונים לי
תודה לכולם
היום בערב ראיתי עוד פעם את השממיות מזדווגים
נראה לי שאני ירכוש מדגרה
יש משומשת של סורו קינג
משהוא מכיר??
באמת שאין צורך באינקובטור רציני בשביל שממיות, אינקובטורים עולים לפחות 1000 שקל, ואינקובטור מאולתר יכול להיות משטח חימום, קופסת קלקר (שאפשר להשיג בחנויות דגים וכאלה), ותרמוסטט.
פשוט מניחים את המשטח חימום בקרקעית הקופסה, מחברים אותו לתרמוסטט, מניחים כמה ס"מ מעל המשטח רשת כלשהי, גם מתקן לייבוש כלים יכול לעשות את העבודה. על הרשת מניחים קופסאות עם ביצים, כל קופסא תהיה אטומה לאוויר עם פרלייט\וורמיקוליט ו80-90% לחות, בערך פעם בשבוע צריך לפתוח את הקופסאות לאוורור ולסגור

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות