מגדל מתחיל - מס' שאלות בנוגע לחימום

אהלן חברים..!

כבר הרבה זמן שאני רוצה לגדל נחש, קראתי פה ושם כמה מאמרים ודפי גידול והגעתי למסקנה שאני רוצה להתחיל עם כרכן תירס, גם פשוט לגידול וגם יפייפה.
התחלתי להתארגן על עצמי, קניתי כבר טרריום קטן (התכנון הוא להביא כרכן בייבי), שבבי עץ שאני חושב שזה מסוג אספן, מעמד קטן למים ומחבוא קטן-בינוני של אקסו-טרה, עד כאן הכל סבבה.
כשהלכתי לחנות וקניתי את כל הדברים לא היה להם כאבל חימום, אז נאלצתי לחכות עם זה, וחיפשתי בחנות אחרת שבה הציעו לי משטח חימום.

רציתי לשאול אתכם ולקבל עזרה בנוגע לעניין הזה של החימום.
*מה עדיף? לחכות ולהזמין כאבל חימום או אפשר להסתדר עם משטח?
*קראתי שעם כאבל אפשר לשחק עם הצפיפות וליצור משטח חם יותר וחם פחות, יש אפשרות כזו גם עם המשטח?
*הבנתי שכדאי לבדוק ולשים לב לטמפרטורות בצד ה"חם" ובצד ה"קר", הכוונה פה לאשכרה שני צדדים? לדוגמא מימין של הטרריום חם ושמאל קר?
*איך אני מודד את הטמפרטורה? מאיפה משיגים מד טמפרטורה והאם כל מדחום רגיל, כספית לדוגמא, שאני יכול לקנות בבית מרקחת יכול לעשות את העבודה? ואיפה בדיוק אני מניח אותו כדי למדוד את הטמפרטורה?

בקיצור, רוב השאלות והבעיות שלי הם בעניין החום ובדיקת הטמפרטורות. אשמח לתשובות ועזרה מהחבר'ה פה שמבינים..

תודה רבה..!
עוד משהו ששכחתי - אם יש פה מגדלים שאפשר לסמוך עליהם ויש להם במקרה למכירה נחש כרכן תירס (בייבי) באיזור פ"ת, אשמח לשמוע ולקנות אחד יפה :)
סתכל יד2 יש הרבה נחשים כרכן נחש עמיד שאין יותר מידי קושי בגידול כזה ומד טמפרטורה פרסם בקשה בלוח לחפש בציוד של זוחלים ביד2.... והחימום זה בסדר גם פלטה

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^