שאלה

אני מתלבט מה לקנות כחרק האכלה בנוסף לתולעי קמח לשממית המנומרת אחת
מה מומלץ יותר תיקנים או צרצרים (בבית בספר שלי יש פינת חי ובה חרדונים מזוקנים ,שממיות מנומרות וכולי.. אז יש לי מאיפה להשיג ) התיקנים נצמדים אפשר לגדל בכלי אחד או שצריך יותר ?
לפי דעתי כדי לך לקנות צרצרים אבל אני לא בטוח
אוהב זוחלים!!!!?
תיקנים נצמדים יהיה לך הרבה יותר פשוט- החיסרון היחיד הוא שהריבוי מאוד איטי... כמה חודשים טובים עד שמתחיל.
ממליץ להתחיל כלי עם נצמדים, לתת להם חצי שנה מבלי לגעת בהם.
במקביל לקנות לך איזה 50-100 תיקנים אפריקאיים... הם די גועל נפש, אבל אין מה לאמר, הם מתרבים בטירוף ואתה יכול לסמוך עליהם להחזיק לך את השממית בקלות.

בבוא העת פשוט תמכור את האפריקאים או שתיתן למגדל מתחיל אחר... ותרוץ עם הנצמדים.

ככה אני עשיתי.
תודה אורן נדמה לי שאני אלך על נצמדים כי הבית ספר שלי מנסה להיפטר כמה שיותר מהם
לצערי הם מכרו את החרדונים אז הם מנסים להיפטר מכמות רצינית מחרקי האכלה
מעולה.
נכון שצרצרים זה אחלה אבל זה רועש, מסריח, ודורש המון התעסקות.
מסכים עם כל מילה ,שהייתה לי את המנומרת הראשונה שלי .קיבלתי כלי עם 50 אפריקאים ,וכמובן שטיפלתי בהם כמו שצריך ו.נתתי להם מזון מזין ,כמו גזרים ,בטטות, מזון כלבים, תערובת מכרסמים, והריבוי נהייה כמסחרר .אחרי כמה שנים התחלתי להיתעסק עם תיקנים נצמדים ,והם פשוט התיקנים הכי נוחים שיצא לי לעבוד איתם .לא מטפסים ,לא עפים, ולא מסריחים. והשריון לא רך מידי, ולא קשה מידי. והכי חשוב זוחלי המחמד אוהבים אותם ,ב3 שנים האחרונות כבר כמעט ולא תיראה סרטונים ביוטיוב על גידול של תיקנים אפריקאים. כי פשוט כמעט כולם עוברים לתיקנים נצמדים, תרשום dobia roaches colony ביוטיוב ,ותיראה לפחות 15 דפים רק עם סרטונים על גידול שלהם .ועל התנאים, בארצות הברית אפילו יש כמה אנשים שיש להם חוות רק של תיקנים נצמדים ,ותיקני גולגולת מרוב שזה כבר נהייה חרק ההאכלה כזה נפוץ.