חדשות לכל אוהבי המתכדרים!!

יש חדשות, טובות או לא טובות - זה כבר תחליטו בעצמכם כי אני יודע שיש הרבה דעות בנושא
היום הוכח לראשונה בעולם גן "SCALELESS" של פיתונים מתכדרים כגן קו דומיננטי! הכוונה היא לפיתון מתכדר חסר קשקשים, מוטציה שכבר קיימת אצל כרכני תירס, כרכני טקסס, ועוד כמה סוגים של נחשים..
הפרויקט (עד כמה שאני יודע כמובן) התחיל שBHB REPTILES (או שבטח רובכם מכירים אותם כ"סנייק בייטס טי.וי" ביוטיוב) רכשו מתכדר שחסרים לו כמה קשקשים על הראש, הם הרבו את הנחש ומהזיווג יצאו 50% שגם להם חסרים קשקשים על הראש - מכאן התכונה כבר הוכחה כגנטית, השאלה היא אם זה גן דומיננטי שזאת הצורה הסופית שלו, או שזה גן קו-דומיננטי, שזה גם אומר שיש לו צורת סופר.
היום בקעו לראשונה, או יותר נכון נחתכו הביצים (והנחשים עדיין בביצים) מזיווג של נחש עם אותה תכונה, נחש עם קשקשים חסרים על הראש, לנחש עם אותה תכונה, והפלא ופלא - יש צורת סופר! מתוך הזיווג שניים מהצאצאים יצאו לגמרי בלי קשקשים!!!
והנה הצצה לתוך הביצה של אחד מהם -

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
השתדלתי להיות ניטרלי... אבל בגדול, אני ממש לא אוהב את המוטציה הזו, וחושב שיש איתה בעיה מוסרית קשה.
קשקשים של נחשים חשובים לכמה וכמה פונקציות:
1- טרמו-רגולציה, שמירה על טמפרטורת גוף ופיזור.
2- לוקומושן(Locomotion)- יכולת הנחש לנוע בסביבה. הקשקשים מהווים מעין ווים המסייעים בדחיפת הנחש קדימה והגברת נקודות האחיזה עם המשטח והסביבה.
3- הגנה מפני אובדן נוזלים.
4- הגנה פיזית מפני פציעות.

התכונה עד היום הייתה קיימת בכרכני טקסס ובתירס(כאשר אין תשובה חד משמעית אם התירסים טהורים).
הנחשים הנ"ל סובלים מפציעות ובעיות קבועות בזמן נשל.

הנחשים האלה לא יחזרו לטבע, נכון- ואפשר לטעון שהרי כול המופעים הופכים את הנחשים לפחות שרידים(צבעים בוהקים הופכים אותם לבולטים בשטח).
ועם כול זה, בעיניי מדובר בחציית קו אדום- הפיכת הנחש ל"נכה" הזקוק לסביבת מחייה סטרילית, והעצמת התלות שלו בשבי למידות שאין להן תקדים.
מוטציה מיותרת, כן..
לעומת זאת, תמיד נחמד לגלות דברים חדשים, לא שBHB הולכים לתרום משהו למדע ולאנושות עם הגילוי הזה, אבל לך תדע...
בכל מקרה, יש פה תמיד את היוקרה של להיות הראשון שעשה משהו, גם אם זה ממש ממש ממש לא מועיל.

לגבי מכירה שלהם.. היום מתכדרים יש כמו זבל עם כל המופעים וכבר מקיאים אותם בתערוכות, נראה כאילו אנשים שכחו שקיימים עוד זוחלים וכל תערוכה הפכה להיות "תערוכת מתכדרים וזוחלים אחרים השנתית" אז יבואו ה 4-5 פסיכים שישקיעו כסף ויקנו בשביל לשים את היד על זה.. ומעבר לזה, כל אחד שיש לו עבודה וחיים לא ישקיע כסף על הדבר הזה ולא יפזרו אותם ברחבי הגלובוס - ככה שמעבר לפירסום של "יש הצלחנו" לא יהיה שם יותר מידי לדעתי...
עידן יש פה התעלמות מהיסטורית המופעים במין הזה...
עם כול מופע חדש שיוצא, יש גל של משקיעים די פסיכוטי- המכירות כול כך מצליחות שהרבה מרבים תוך X שנים כבר מציעים תוצרת והמחיר צונח מהר, מהר בהרבה משהיה פעם- ולא בגלל מחסור בקונים.

אז... לדעתי, הם יעשו פה קופה נאה, ואנשים יחפשו לשלב את זה עם כול מופע צבע קיים כדי לראות "איך זה יראה".

חראם על הנחשים.
יצא לי לראות כל מיני מופעים של כרכנים חסרי קשקשים, אני אישית ממש לא אהבתי.
מה שכן המחירים שלהם היו מטורפים נעו בין 2500-4000 יורו ואנשים קנו.

בהחלט מיותר לדעתי, אבל מצד שני שמח לשמוע שהתחום מתקדם.

מחכה לזוג הורים שוודאי יוציאו נחשים עם 2 ראשים ;-)