תרדמת חורף!

שלום רב.

שמי זיו וקניתי בתחילת הקיץ נחש כרכן תירס בן שנה וקראתי עליו והכל בסדר הנחש בריא
אני מאוד נהנה איתו אבל יש לי שאלה שעוד לא הבנתי תרדמת חורף
איך ? מתי ? כמה זמן? ומה הסיבה ? איך אני יודע שזה קורה? מתי להפסיק להאכיל?

תודה רבה מראש לעוזרים!

ועוד שאלה הייתי רוצה לתת לאחשלי הקטן את הכרכן תירס ולהתחיל לגדל בואה השאלה מתי בערך כדאי לעבור לנחש אחר ?
ברוך הבא
עד כמה שאני יודע אין צורך בתרדמת חורף אלא אם אתה מתכוון להרבות את הכרכן

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
RexOmanשלום רב.

שמי זיו וקניתי בתחילת הקיץ נחש כרכן תירס בן שנה וקראתי עליו והכל בסדר הנחש בריא
אני מאוד נהנה איתו אבל יש לי שאלה שעוד לא הבנתי תרדמת חורף
איך ? מתי ? כמה זמן? ומה הסיבה ? איך אני יודע שזה קורה? מתי להפסיק להאכיל?

תודה רבה מראש לעוזרים!

ועוד שאלה הייתי רוצה לתת לאחשלי הקטן את הכרכן תירס ולהתחיל לגדל בואה השאלה מתי בערך כדאי לעבור לנחש אחר ?
המטרה העיקרית להשרות תרדמת חורף בשבי היא לעודד את תהליך הספרמטוג'נסיס- יצור תאי זרע והבשלת תאי ביצית לקראת עונת הזיווגים הקרובה. אם אין מטרה כזו, אין בזה כול כך צורך.
הרעיון הוא, לקראת החורף, בהתאם לטמפרטורות- לתת ארוחה אחרונה, להמתין 3 שבועות עד שמע' העיכול של הנחש מתנקה. לנתק את החימום ולהשאיר סביבה של כ17-20 מעלות צלזיוס למשך 3 שבועות עד 8, במהלכם צריך להמשיך לספק מים כרגיל.

הנחש עדיין יהיה פעיל, לא תהיה שינה עקבית לאורך כול התקופה, אבל קצב חילוף החומרים ירד.
לאחר פרק זמן זה, מחזירים את החימום, ושבוע לאחר מכן, חוזרים להאכיל.

שוב, כול המסלול הזה נועד בעיקר לרבייה, ורלוונטי -רק- לזעמנים(משפחה בה כלולים כרכני תירס, אבל לא בואות, למשל).
תודה רבה לכם אני כן מתכוון להרבות אותו כפי הנראה מכיוון שחבר שלי גם קונה עכשיו כרכנית
מתי בערך להתחיל לעשות לו תרדמת חורף ומה הפרק זמן הכי טוב 3~8 שבועות
והשבוע של האכלה אם עשיתי לו תרדמת של 8 שבועות זה אומר שבשבוע ה9 אני מאכיל או ב8?

תודה מראש זה פשוט פעם ראשונה אז סליחה על הבורות
אם החלטת על פרק זמן של 8 שבועות, אז כשמסתיימים 8 שבועות... זה די פשוט.
להתחיל כשהטמפרטורות יורדות... תרדמת צריכה להיות בטמפרטורה נמוכה יחסית... 18-22 מעלות, אפשר מעט פחות.
לשם כך צריך להמתין לחודשים הקרים יותר- ינואר לרוב.