עזרה! נחשה פצועה

היום בשעה 4 לפנות בוקר, גילינו את הנחשה בסכנה! היא יצאה מהכלוב , ויש לי בבית עוד 3 חתולים, חתולה אחת מפחדת מהנחשה אך האחרים לא.
היא התחבאה מתחת לסיר ולמזלנו לא נפגעה בצורה קשה.
אך יש לה סימן של נשיכה, לא עמוקה , אבל יש שני סימנים אדומים.
מה אפשר לעשות?
נ.ב בדקנו את כול הטרריום לחורים, או מקומות שהיא יכולה לעבור בהם ולא מצאנו כלום , אז אני מאוד מפחדת שהיא תצא שוב ופעם הבאה זה יגמר אחרת :(

http://sizmedia.com/my.php?i=0nytatnnkmqw.png
החיות שלי:
כלבה-ג'ק ראסל טרייר
חתולה בוגרת
חתול צעיר
חתול צעיר
דגים
עברים לבנים
כרכנית תירס אלבינו
קודם כל מזל שמצאתם אותה, זה יכל להגמר הרבה יותר גרוע
דבר שני תמונה של הפציעה די הכרחית פה, אני מניח שתצטרכי לטפל עם פולידין, ואם תקטיני את התמונה או תעלי לאתר אחר (כמו SIZ.CO.IL) תוכלי לשתף אותה פה
גם תמונה של הטרריום לא תזיק כדי שאולי איכשהו נוכל לראות מה גרם לה לברוח...

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תעבירי את הנחשה לכלי אחר אטום יותר- פלסטיקית כולשהי עם חורי אוורור, באופן זמני, עד שתדעי בוודאות איך ברחה.
chizoקודם כל מזל שמצאתם אותה, זה יכל להגמר הרבה יותר גרוע
דבר שני תמונה של הפציעה די הכרחית פה, אני מניח שתצטרכי לטפל עם פולידין, ואם תקטיני את התמונה או תעלי לאתר אחר (כמו SIZ.CO.IL) תוכלי לשתף אותה פה
גם תמונה של הטרריום לא תזיק כדי שאולי איכשהו נוכל לראות מה גרם לה לברוח...
אוקי אז אני מעלה את התמונה
החיות שלי:
כלבה-ג'ק ראסל טרייר
חתולה בוגרת
חתול צעיר
חתול צעיר
דגים
עברים לבנים
כרכנית תירס אלבינו
לי זה לא ניראה כמו פצע רציני.. אבל בכל מקרה, תקחי כלי מספיק גדול כדי להכיל את הנחשה לאבמטיה. תעשי לה אמבטיית פולידין כדי למנוע זיהום. במקרה לא רואים שיפור , אלא החמרה, אני הייתי ממליץ להפנות לוטרינר מומחה זוחלים, אבל כרגע אמבטיית פולידין חשובה מאוד.
אפשר גם לשים פולידין נקודתית, ללא אמבט, אם זה מקל. האפקט יהיה זהה.
עיקר הטיפול יהיה עכשיו לשים אותה על מצע שהוא נייר(כדי שמצע מתפורר לא ידבק לרקמה ויגרום לזיהום), ולוודא שלא חל לשינוי לרעה בהתנהגות של הנחשה או באיזור של הפציעה.

במקביל, רצוי לא להחזיר לטרריום עד שלא מוצאים את דרך המילוט- בבית עם חתולים בריחה נוספת יכולה להיגמר גרוע בהרבה.