כמה שאלות

היי,
קניתי מנומרת לפני כשבוע , ואני מאכיל אותה חמש תולעים קטנים בוגרים ביום, זה מספיק?
החל מסוף שבוע היא גם תתחיל לקבל סידן.

בכללי הגודל של הכלי שלה הוא 40x40x40 זה מספיק? יש לה תא לחות עם כבול קוקוס סיבים גדולים כאלה שהיא לא יכולה לבלוע וגם לפי מה שראיתי היא לא מבלה שם הרבה זמן ולא מנסה לבלוע אותם, זה בסדר?

כרגע אין לה חימום אבל הטמפרטורה זזה בין 28 - 26 מעלות.

תמונה שלה

היא שמנה מידי?
התא לחות מספיק טוב? הוא שקוף אבל הקופסה עצמה שהיא חיה בה לא כל כך שקופה אפשר לראות רק דרך המכסה.
קודם כל תתחדש
בנוגע לאוכל - אני מאכיל את כל השממיות שלי רק בזחלים קטנים (סיבה - נוח והם אוכלים את זה מעולה), אני ממלא כל בוקר או שניים את כל הכלי אוכל של כל השממיות ב10-15 זחלים על כל שממית, מפזר על זה קצת אבקת סידן וויטמינים מעורבבות (ביחס של 4\3 סידן 4\1 ויטמינים) ועד הפעם הבאה שאני מאכיל הם כבר אוכלים הכל או כמעט הכל. השיטה הזאת עובדת לי ולהרבה מגדלים אחרים בעולם, אני מגדל ככה שממיות בוגרות ובייביז מאז הבקיעה והכל הולך חלק בנתיים
יש שממיות שאוהבות תא לחות ויש כאלה שלא, לא משהו לדאוג ממנו
וטמפרטורה של 26-28 מעלות זה בסדר (כל עוד זה זמני, הטמפרטורה אמורה להיות בין 28-31 מעלות בצד החם)
והיא לא שמנה מדי, שממיות בגיל הזה - שישמינו כמה שצריך. גם בוגרות רק לעיתים מאוד רחוקות מגיעות לעודף שומן..

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תתחדש,אני מאכיל את השממית שלי כל יומיים במשהו כמו 20 25 זחלים קטנים זה בסדר הכמות שהוא אוכל בגלל שהוא חדש אצלך כשהוא יתרגל לטרריום הוא יכנס יותר לתא לחות וירגיש בנוח ,לגבי הטמפרטורה זה בסדר שממיות מנומרות הם חיות שעמידות בטמפרטורות קיצוניות בגלל שהם חיים במדינות מדבריות (ביום חם בלילה קר) השממית נראה ממש טוב ,תהנה.
תודה, לצערי היא אוכלת פחות, שמתי לה כלי עם תולעים ספרתי אותם והיא לא אוכלת אותם.. היא אוכלת רק כשאני שם לה ליד הראש עם פינצטה.
אז אל תשים לה ליד הראש עם פינצטה. יש לי שממית שהיה הזוחל הראשון שלי והאכלתי אותו רק בג'וקים עם פינצטה, ואחר כך שפיתחתי את האוסף שממיות שלי הוא היחיד שלא הסכים לאכול זחלים וגם לא מכלי עם אוכל. תשים לה כלי עם זחלים ותן לה להבין שככה היא אוכלת. אם תמשיך להאכיל אותה עם פינצטה אתה תתקע עם שממית שדורשת טיפול מיוחד (האכלה כל יומיים בפינצטה...)

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
כמו שchizo אמר אם תאכיל אותה בפינצטה אתה תצטרך כל האכלה להאכיל אותה עם פינצטה אני אומר שתשים לה בקערה כל פעם עד שהיא תבין שהיא צריכה לאכול מזה ותתרגל לאט לאט.
צר לי לאכזב אתכם CHIZO ו- REPTILE 2000, מה שאתם אומרים הוא מטעה ומתבסס על "הניסיון שלכם כחסרי ניסיון",
אנו מדברים על תגובת אכילה שאמורה להתעורר בין אם הזחל הוא בפינצטה ובין אם הוא בצלוחית.
לשממית שמסרבת לאכול, יש להוציא את האוכל ולתת לה יום או יומיים לאחר מכן. מכיוון ששממיות מסוגלות לעבור זמן רב ללא אוכל אז כנראה שהתהליך שבסופו השממית תרגיש רעב אמיתי ייקח יותר זמן מאצל חיה אחרת.
בגלל זה לא מומלץ להשאיר את האוכל זמין 24/7 וזה די בריא לעשות הפסקה של אוכל למשך יומיים שלושה מידי פעם.
כבר יצא לי לראות שממיות ש"מתפנקות" על המגדל שלהן ולא מוכנות לאכול. הפסקה של כמה ימים באוכל תגרום לשממית להיות ערנית יותר ועם תגובות האכלה חדות יותר.
אני ממליץ: לא לתת לזוחל להחליט ולשגע אתכם, זו חיית מחמד ואתם קובעים לה.
תארו לכם שהיו לכם 1000 שממיות.. גם אז הייתם מתעכבים על כל שממית ועושים לה פוצי מוצי?
שבת שלום חברים.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
לאורך החודשים והשנים, אתה לומד להכיר את הזוחל שלך ואת אופי האכילה שלו, יש שממיות שכל יום יאכלו את כל מה שאני שם להן בכלי, יש לי לעומת זאת שממיות שלא יאכלו יותר מאשר פעמיים בשבוע.

יש לזכור שמדובר בזוחלים ואין שום בעיה לא לאכול תקופות די ארוכות (מבחירה של הזוחל, לא בגלל שמישהוא החליט לצאת לנופש בלי שהזוחל יטופל).
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp