עלות שממית וציוד

שלום לכולם, רציתי לדעת כמה בערך אמורים לעלות שממית מנומרת, מזון וכל הציוד הנלווה אליהם?
תודה לעונים.
500 אם אתה לא קונה טרריום אלא פלסטיקית.
שממית- 150/200 אם היא במופע נורמל, מופעים אחרים יכולים לעלות הרבה יותר
שטיח חימום/ כבל- 150
טרריום יכול לעלות 20 שקל לפלסטיקית או 500+ לטרריום מקצועי
קלציום+ויטמינים- ביחד 160~
אוכל- תלוי מה תקנה והאם תגדל בבית.
זה תלוי...
דבר ראשון, המופע של השממית. אם אתה קונה שממית במופע הרגיל (נורמל) היא יכולה לעלות לך בסביבות 100-180 ש"ח בערך, אבל אם אתה קונה מופע מיוחד זה יכול לעלות הרבה יותר.
דבר שני, חימום. אם אתה קונה חימום הארץ, הוא יעלה לך בסביבות 150 ש"ח. אבל אם אתה קונה דרך האיביי הוא יכול לעלות אפילו 30-40 ש"ח.
דבר שלישי, כלוב. אפשר לקנות טרריום זכוכית איכותי במחירים של מאות שקלים, או לחילופין כלי פלסטיק בשלושים שקל.
דבר רביעי, ויטמינים וסידן, כמו שנאמר, בסביבות 150-200 ש"ח.
בקיצור, כל הסיפור הוא בחירה שלך, אתה יכול להשקיע אלף שקל, אבל אפשר גם לסכם את המחיר ב-300 ש"ח.
nirmatt123זה תלוי...
דבר ראשון, המופע של השממית. אם אתה קונה שממית במופע הרגיל (נורמל) היא יכולה לעלות לך בסביבות 100-180 ש"ח בערך, אבל אם אתה קונה מופע מיוחד זה יכול לעלות הרבה יותר.
דבר שני, חימום. אם אתה קונה חימום הארץ, הוא יעלה לך בסביבות 150 ש"ח. אבל אם אתה קונה דרך האיביי הוא יכול לעלות אפילו 30-40 ש"ח.
דבר שלישי, כלוב. אפשר לקנות טרריום זכוכית איכותי במחירים של מאות שקלים, או לחילופין כלי פלסטיק בשלושים שקל.
בקיצור, כל הסיפור הוא בחירה שלך, אתה יכול להשקיע אלף שקל, אבל אפשר גם לסכם את המחיר ב-300 ש"ח.
אוקיי, כעיקרון אני מעדיף שלא להשקיע יותר מדי, אם אפשרי לסכם את המחיר ב-300 שקלים אני אעדיף לבחור באפשרות הזו, אבל בכזה מחיר ניתן להקים טרריום טוב? הכוונה שלי היא אם השממית תרגיש נוח שם ולא תסבול ממחסור כלשהו או מצפיפות.
ובנוסף, המחיר שלך כולל גם מזון?
כמו שכבר אמרו פה, העלות היא בידיים שלך.

והמחירים של השממית עצמה תלויים במופע, והאם אתה רוצה בייבי או בוגרת.
ואפשר לגדל שממיות גם בפלסטיקה אבל רק שלא תהיה קטנה מידי.
וכן, בכזה מחיר אפשר להקים טרריום טוב. אתה גם יכול להשתמש באקווריום מוסב בתור כלי לשממית, ובשביל שיהיה לך נוח אתה גם לא חייב לשים מכסה על האקווריום (רק בקיץ!).
לגבי המזון, תלוי בכמות ובסוג של החרקים.
המחירים של המזון החי בשוק בישראל הם:

זחלים גדולים (Zophobus morio) - חצי שקל ליחידה.
תיקנים - 1 ש"ח ליחידה. (עבור רוב סוגי התיקנים הניתנים להאכלה של שממיות)
כמובן שאתה מקבל הנחה אם אתה קונה כמות ממש ממש גדולה של מזון חי.
אני הייתי ממליץ לקנות כמות גדולה ככל האפשר, כדי שלא יקרה לך מצב שלא יהיה לך (קרה לי הרבה פעמים, ובקרוב אני עושה קנייה ממש ממש גדולה).
לפי מה שהבנתי אתה מגדל מתחיל עם שממיות, אז הייתי ממליץ לך לקרוא את הדף גידול באתר, שהוא ממש ממש מפורט וטוב. (אני כבר ישלח לך קישור)

בהצלחה
טוב אני רואה פה הגזמות וכו'
אז הנה כמה שיצא לי החישוב -
שממית (במידה והיא במופע נורמל\היי יילו\משהו בסיסי ולא יקר) 150 ש"ח
כלוב - יכול להיות מיכל פלסטיק או טרריום זכוכית או אקווריום מוסב, מיכל פלסטיק יעלה בסביבות ה35 ש"ח, אקווריום יעלה בערך.... נגיד 150 ש"ח, טרריום מותאם יעלה בסביבות ה400 ש"ח (בגודל סביר לשממית אחת)
חרקי האכלה - תלוי על מה אתה הולך, אני ממליץ על זחלי קמח קטנים ונגיד שתקנה 500 שיספיק לך לחודשיים ככה, 100 ש"ח
ויטמינים וסידן - 60 ש"ח
חימום - נגיד 100 ש"ח, לשממית יחידה בטרריום בגודל סביר מתאים משטח חימום של 15X15 ס"מ, האלה של ה5 וואט, הם עולים בין 70-110 ש"ח עד כמה שראיתי
סה"כ יוצא לך לא כולל כלוב - 410, עם הכלוב זה יעלה בין 450 ל-900 (תלוי כמובן בסוג - פלסטיק, אקווריום או טרריום)
מקווה שעזרתי

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
gunzone
nirmatt123זה תלוי...
אוקיי, כעיקרון אני מעדיף שלא להשקיע יותר מדי, אם אפשרי לסכם את המחיר ב-300 שקלים אני אעדיף לבחור באפשרות הזו, אבל בכזה מחיר ניתן להקים טרריום טוב? הכוונה שלי היא אם השממית תרגיש נוח שם ולא תסבול ממחסור כלשהו או מצפיפות.
ובנוסף, המחיר שלך כולל גם מזון?
כן, במחיר כזה אפשר להגיע לתנאים מצויינים. תאמין לי השממית לא מבדילה בין זכוכית לפלסטיק, מבחינתה זה אותו הדבר. כל עוד תביא פלסטיקית גדולה מספיק, ותספק לה תנאים טובים של חימום, ויטמינים וחרקים אין שום בעיה.
אוקיי, ממה שאני רואה פה המחיר כולל הכל צריך להיות בסביבות ה400 שקלים, יש מופע ספיציפי שהייתם ממליצים עליו? ובנושא המזון יש סוג מועדף?
כשממית ראשונה הייתי ממליץ עלנמופע פשוט כמו נורמל או היי ילו- בסביבות 150 ש"ח.
לחרקי האכלה מומלץ זחלי קמח, בגלל קלות הגידול והריבוי שלהם.
חרקי ההאכלה הכי נוחים גם לך ,וגם לשממית. זה זחלי קמח קטנים ,ותיקנים נצמדים. שמדובר בתיקן שלא עושה ריח ,לא מטפס, ולא עף .ומאוד נוח לגידול ,תסתכל בתת פורום של חרקי ההאכלה ,תשאל שאלות ויענו לך שם.