גידול שממית

קניתי לפני יומיים שממית, כשהיא הגיעה היא לא רצת לאכול והייתה קצת בסטרס (ניסיתי להאכיל עם תולעי קמח).
יום למחרת אמרתי שאני יביא לה משהו שקופץ שיציק לה קצת והיא תאכל אותו, הבאתי צרצר תוך כמה שניות היא אכלה אותו (:
באותו יום גם קפצתי למשתלה וקניתי קוקוס גרוס, והכנתי לה תא לחות על מצא קוקוס גרוס שהרטבתי אותו, סחטתי אותו ושמתי שם, הקטע שהיא לא יוצאת למסתור שהבאתי בערב והיא רק בתא לחות, זה בסדר?
אגב המצע עצמו של הטרריום זה חול דיונות מסונן הרבה פעמים ואז אפוי בתור 40,דקות על 250 מעלות טורבו.
את המים אני שם בפלסטיק הלבן הזה, בקושי ראיתי אותה שותה.
שמתי את הוויטמינים והסידן בפקקים של קוקה קולה קטנים ושוב לא ראיתי אותה לוקחת אותם.

זאת התמונה של כל הטרריום שלה

וזה התא לחות

רציתי לדעת זה בסדר איך שאני מטפל בא ?
חסר לי משהו או משהו לא נכון ?
ואיך אני מרגיל אותה ליד, נגיד כשאני שם אותה על היד, היא ממהרת לרדת חח
היי בני,
ברוך הבא לפורום ולתחום הזוחלים.
יש כמה דברים שצריך לשפר והם:

1. את קוקוס הגרוס אתה אמור לשים בקופסה שהיא סגורה מלמטה ועם פתח קטן במכסה. במקרה של מה שיש לך המים והלחות ייספגו על ידי החול והלחות תאבד. תשתמש בקופסה של אכסון מזון או קופסת גלידה.

2. הויטמין החיוני בקופסת הוויטמינים שלך הוא ויטמין D הקושר את הסידן והזרחן לעצם השממית. לא הייתי ממליץ להניח את הוויטמינים חשופים לאוויר, אלא לשמור על "טריותם" ומידי פעם לאבק את הצרצרים הוויטמינים, ולא לערבב אותם עם אבקת הסידן.

3. תשתמש בכלי מים גדול יותר במעט וגבוה טיפה יותר שממיות שותות מעט מאוד כך שזה נדיר לתפוס אותן בשעת מעשה.

4. בתמונה הראשונה מצד שמאל ישנו מקור אור מסוים, אל תשכח ששממיות הן לטאות ליליות, כך שאם החדר מואר מאוד הסיכוי שלך לפגוש אותה ערה במהלך היום הוא קטן, למרות שבבית הגידול שלי הן מטיילות כל היום ללא שום בעיה.

עכשיו ככה:
קנית אותה לפני יומיים אז תתחדש! תן לה להסתגל לריחות ולרעשים אצלך בבית, ייקח לה בערך שבוע בכדי לתפוס את הביטחון שלה ולהסתובב בטרריום. לגבי ההחזקה ביד כנ"ל, אני ממליץ להרים אותה רק בעוד 4-5 ימים.

צרצרים הם מזון מעולה ומזין מאוד בתנאי שגם להם אתה מספק מזון איכותי, מזון איכותי לצרצרים שלך יהיה כופתיות של כלבים או חתולים וירקות שורש.
אל תיתן לצרצרים שלך חסה!! החסה בארץ כ"כ מרוססת במדבירים שגם אם תשטוף אותה היטב היא תחסל לך את המושבה של הצרצרים.

בהצלחה,
אורן.
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
דבר ראשון תודה, למדתי הרבה יותר עכשיו (:
קניתי לה קערת מים שלדעתי היא מושלמת בשבילה, קצת גבוה, הרבה יותר מים וגם ניראה יותר טוב.
ואתה צודק חח, לא יודע איך לא חשבתי על זה בעצמי שחול יספוג את הלחות, אני אכין לה עכשיו אחד חדש (:
ובאמת אני אביא לה זמן להתרגל לרעשים ובכלל לבית החדש שלה.

ואשמח אם תביא לי אריזה או שם מומלץ לוויטמינים כי נגמר לי מה שקבלתי, סידן קניתי לה של Exo terra שהבנתי שהוא ממש טוב, עכשיו זה בסדר שאני אשים לה את הסידן בפקק ומתי שהיא תירצה היא תיקח, ורק את הצרצרים/זחלי קמח אאבק בוויטמינים ?
כי היא קיבלה היום בבוקר צרצר מאובק עם וויטמין וסידן ביחד.
ותגיד אתה יודע מאיפה להביא זחלים/צרצרים בחדרה ? כי אני החלטתי שאני מעדיף לא לגדל בבית אלה לקנות 4-5 כל שבוע וזהו.

אגב הסיוט הצרצרים האלה, ברחו לי פעמים מהיד, כל פעם שעה עד שאני תופס אותם חח
ובכלל קבלתי טראומה, אני מסתכל בקופסא שלהם ואני קולט שיש כמו עור רק כזה וניראה מוזר (לא ידעתי שגם הם משילים)
הייתי בטוח השני אכל לי אותו, פתאום קופץ לי איזה צרצר הרבה יותר גדול בצבע לבן ופסים כתומים חחח.