טריטון מת

מת לי אחד הטריטונים רגל אחת שלו הייתה מעט קרוע והייתה ממש לבנה ובכללי היו לו מלא חלקים לבנים בגוף הוצאתי אותו וזרקתי אותו עכשיו אני מחליף חצי מהמים רציתי לדעת אם יש לכם מושג מה קרה לו ואיך אוכל למנוע את זה או שתאמרו לי איזה עוד דברים לעשות עקב המוות שלו? (דברים באקווריום שינקו אותו מגורמי מחלה וכ"ו)
לא זה היה אקווריום שהיו בו שישה טריטונים ספרדיים ושני חלזונות
תוציא את החלזונות, זה היה זיהום אצל הטריטון- המים לא נקיים, אני מקפיד מאוד על הניקיון של האקווריום של הטריטונים
מזתומרת? לא לשים איתם חלזונות? ואני עכשיו מנקה את כל האקווריום המיים באמת ממש עכורים והיה מלא מזון שוקע איך אני יכול למנוע את זה?
א.
רגל קרועה = קניבליזם או תקיפה ע"י הטריטונים האחרים, בטוח לא כתוצאה מזיהום, אני משער שזה נכון גם לגבי הכתמים הלבנים (שהם בשר חשוף של הטריטון המת לאחר שנגסו בו) אני משער ולא אומר כי אי אפשר לדעת בוודאות ללא תמונה.
ב.
סיבת המוות יכולה להיות או כתוצאה מ: זיהום (וויראלי או בקטריאלי וכו') / איכות מים ירודה (למשל אחוז ניטרטים מאוד גבוה במים או כלור) אשר יפגעו באופן ישיר בטריטון כיוון שיש חילוף חומרים מסיבי דרך העור אצל דו חיים / נוכחות מאסיבית של טפיל רב תאי כלשהו למשל תולעים שטוחות או נמטודות / תוצאה של טריפה ע"י החברה האחרים - תופעה שכיחה מאוד גם אצל טריטונים ספרדיים.
אי אפשר לקבוע כרגע מה סיבת המוות כיוון שזרקת את הטריטון (השמדת ראיות :) ).
בלי קשר לזה רצוי:
1. לנקות את האקווריום, החלפת 10-20% מהמים כל שבוע (מים מפולטרים במינימום)+ פילטר מתאים
2. להוציא את כל החלזונות אם ניתן - חלק ממחזור החיים של טפילים רבים נמצא בחסרי חוליות לכן אם נוציא את כל החלזונות נפגע בגלגול של אותו טפיל.
3. בהנחה שהאקווריום מספיק גדול לקבוצה לשים הרבה מקומות מסתור וצמחים (צמחי פלסטיק במקרה הזה מצוינים)
4. להשגיח מקרוב על כולם ולבדוק שאין פצעים על אחרים שנגרמו כתוצאה מנשיכה, אם כן אז להפריד.
5. אם קורה משהו חריג לצלם ולשאול
בהצלחה