עזרה בהדגרת בייצים

שלום אני מדגירה בייצים של שממיות מנומרות בתוך קופסת קלקר שומרת חום בתוך קופסת הקלקר יש פלטת חימום ומעליה יש קופסת פלסטיק עם וורמוקולייט ובתוכה מונחות הבייצים וגם החוט של הטרמוסטט השאלה שלי היא כזאת הטרמוסטט מנתק ב29 מעלות עכשיו שאני נוגעת במצע הוורמוקולייט הוא לא קר אבל גם לא חם אפילו לא מרגיש חמים יש מצב שבטמפרטורה כזאת זה לא צריך להרגיש קצת חם??? עכשיו בדקתי עם כמה טרמוסטטים שיש לי כולם נותנים את אותם המעלות רק מה שמוזר זה החום שמופק מהמעלות רציתי לדעת עם יש הגיון בדבר...תודה לעונים מקווה שהבנתם אותי (-:
נ.ב.
פשוט לא רוצה להתאכזב שלא יצא לי כלום או שאני עושה משהו לא נכון.
הכי טוב זה לקחת מד חום עם כספית (האלה הישנים, עם החומר האדום) ולבדוק בעזרתו אם התרמוסטט מזייף בכמה טמפרטורות

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
טוב, טיפה קשה לי להבין את השאלה.. אבל..
יש תרמוסטט (="טמפרטורה קבועה") ויש תרמומטר (לצרכינו- "מדחום"). אני ממקם את הסנסור של הטרמוסטט קרוב יחסית לחימום.. ככה שאם הטרמוסטט לא רגיש מספיק (נניח שיש לו גלים כאלו של חצי מעלה לכל כיוון.. כלומר- זז בין 28-29 לצורך הדוגמה) הקירבה בין הסנסור (הרגש) של התרמוסטט ובין אמצעי החימום דואגת שהוא יכבה/ידלק ברזולוציה טובה יותר, כלומר- בפועל הביצים יקבלו טמפ קבועה יותר. אפשר להגביר את האפקט ע"י הכנסה פנימה, בין החימום (+הסנסור של התרמוסטט) לקופסת הביצים, מיכל מים (סגור, שלא יתפתחו עובשים במדרגה) שישמש כ"באפר"- עוד משהו שיעזור "להחליק" את הגל טמפ' שמרגישות בפועל הביצים.
את הסנסור של המדחום אני שם דווקא קרוב לביצים(מעל כלי המים ומתחת לקופסת הביצים, לצורך העניין), ובאמת כמו שאמר צ'יזו, מחפש את הסטייה (שנובעת גם מאי דיוק של התרמוסטט, אבל גם מההפרש בקרבה לחימום) ככה שאני מכוון את התרמוסטט ע"פ מה שאני ראה בתרמומטר. השאיפה היא למינימום סטייה בטמפרטורות בפועל לביצים..
אל תשכחי שטמפ' הגוף שלך היא 36 מעלום כך שטמפ' שמראה על 29 תרגיש לך קרה באופן טבעי
בקרו אותי בפייסבוק בדף של "פרה היסטורי לטאות"
אורןאדריאל תשכחי שטמפ' הגוף שלך היא 36 מעלום כך שטמפ' שמראה על 29 תרגיש לך קרה באופן טבעי
זה ממש לא נכון
בטמפרטורה של 30 מעלות אנחנו כבר מתבשלים, למרות שהגוף שלנו ב36-37 מעלות

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תודה רבה לכל העונים באמת השיטה הטובה ביותר לדעתי היא להכניס מד חום של חדר והוא נותן דיוק מרבי וכך הצלחתי להבין באמת כמה סטיה יש לטרמוסטט שלי...וב30 מעלות כן צריך להרגיש חמימות לידע כללי...
הרגישות שלנו לטמפרטורה אינה אובייקטיבית או אוניברסלית.
מידת הרגישות שלנו להפרשי טמפרטורות תלויה בטמפרטורת החדר ולמה הגוף פחות או יותר התרגל בזמן שאנחנו בודקים.
בימים קרים זה יהיה מובהק וברור, בימים חמים זה עשוי אפילו להרגיש קריר... מה גם שזה משתנה מאדם לאדם.
הטמפרטורה החיצונית והפנימית של הגוף היא לא אותו דבר. חיצונית אנחנו סביבות ה 33 מעלות ובקצות האצבעות אפילו פחות. לכן להרגיש משטח שמחמם ל 30 מעלות ובכלל להבדיל בין 32 ל 28 על פי תחושה זה בלתי אפשרי.
אם אתה לא בחורה והחום גוף שלך 5-10 מעלות מתחת לגבר הממוצע (תכבה את המזגן אני קופאת פה.. -מה קופאת 40 מעלות בחוץ.. -כן אבל אנחנו בצל ויש רוח) אז לא תרגיש הבדל.