לכל בעלי ה 3 פלוס...

עמוד 1 מתוך 2
לכל בעלי הנחשים הגדולים.... מב אתם מאכילים אותם, עדיין חולדות או שעברתם לארנבות?
הבואה הגדולה שלי 2.50+ אוכלת כבר שרקנים וארנבות..
לא רואה טעם בלהאכיל בכמה חולדות כל האכלה.
ארנבת לא בהכרח שוקלת יותר מחולדה + עניין של מחיר.
לדעתי עדיף כמה חולדות- לזכרים בוגרים יש משקל יפה מאוד.
ארנבת בגודל ביינוני שווה ל2-3 חולדות..
חוץ מיזה שבחולדות גדולות יש הרבה שומן,מעדיף לא לתת..
לגבי המחיר אני מביא בזול אז זה לא מה שמפריע.
אז זהו שנתתי אתמול לבורמזי 3 חולדות ענקיות וכלום לא הזיז לו אין טיפה בליטה
ברור שלו יזיז לו..זה פקינג בורמזי..אתה צריך לתת לו 3-4 חולדות בשביל שזה יהיה ארוחה טובה..
..מה שאומר שזה 3-4 חניקות וזמן ובזבוז של כוח (במידה ואתה מאכיל בחי)
או בזבוז של זמן ולהפשיר ובסוך הוא יוכל רק 2 ואז לזרוק/להקפיא שוב...חוץ מיזה ש3-5 חולדות עולות בערך כמו ארנבת ואפילו יותר...אז למה להתעסק עם כמה חולדות בכל האכלה..יש שרקנים,ארנבות.
שמע זה שלא ראית נפיחות זה לא אומר שזה לא ארוחה מספיקה..3 גמבו זה ארוחה יחסית טובה.
http://www.rodentpro.com/qpage_articles_03.asp

חולדה עדיין נשארת האופציה העדיפה ביחס של אחוזי שומן וחלבון.
ארנבות בוגרות- 15% שומן, שזה די הרבה, ואחוז חלבונים גבוה.
שרקנים- פחות אחוז שומן, פחות חלבונים, והפרווה שלהם לא כזו להיט לעיכול...

עופות זה מצויין(תרנגולות, סלווים) למי שיש לו גישה לזה...

אני לא בטוח שמבחינת עלות משתלם להאכיל בארנבים\שרקנים על פני קניית כמות של חולדות קפואות.
אני מסתכל על הממוצא עלויות שיש בשוק היום (לא מי שמגדל או הצליח למצוא בזול)
ארנבת עולה קצת יותר (30) ו3 חולדות עולות25 (בערך 8 ש"ח ליחידה)..באחוזי שומן אני מסכים איתך אלה אם כן מדובר בחולדות זקנות ושמנות ואז זה כבר אחרת לדעתי (הרבה מגדלים שרואים חולדה שמנה וגדולה מתלהבים וקונים אותה בשביל האכלהולא מבינים שביא מלאה בשומן)
אורן הראלhttp://www.rodentpro.com/qpage_articles_03.asp

חולדה עדיין נשארת האופציה העדיפה ביחס של אחוזי שומן וחלבון.
ארנבות בוגרות- 15% שומן, שזה די הרבה, ואחוז חלבונים גבוה.
שרקנים- פחות אחוז שומן, פחות חלבונים, והפרווה שלהם לא כזו להיט לעיכול...

עופות זה מצויין(תרנגולות, סלווים) למי שיש לו גישה לזה...

אני לא בטוח שמבחינת עלות משתלם להאכיל בארנבים\שרקנים על פני קניית כמות של חולדות קפואות.
בקשר לתרנגולות אתה בטוח בזה? כי אני יכול להביא עשרות של אפרוחי הודו שזה כבר גדול יחסית
יובל- אפשר לרכוש בפחות מ8 ש"ח לחולדה, הכול פונקציה של כמה אתה רוכש בכול פעם.
כשקונים מעל 100 בכול סיבוב(להרבה זמן) אז העלות יורדת.

כפיר- המידע שרשמתי הוא לפי הלינק ששמתי בתגובה הראשונה... נראה לי מאוד אמין. היחס חלבונים שומנים נראה פנטסטי.
אני לא יודע כמה אפרוחים תצטרך כדי להאכיל בורמזי, אני באמת לא מבין בזה יותר מדי... אם הגודל מסתדר לך אז כן, אני מקבל רושם שזו אחלה אופציה.

בכול מקרה למיטב הכרותי(הלא מעמיקה, אני מודה, אני לא ממש מחפש מידע על החנקים הגדולים באמת)- מגדלים בחו"ל מאכילים לרוב בארנבות וכנראה שזו תזונה מקובלת בבורמזים.

בהצלחה :)
בוודאי שאפשר לרכוש בפחות,אני גם כתבתי "שהממוצע בשוק"
והממוצע בשוק לא עומד על מגדלים שקונים בנגלות של 100..תהיה בטוח בזה.

כפיר-במידה ותחליט ללכת על האכלה עם תרנגולים באופן קבוע יהיה לך איפה לגדל אותם? כי הבורמזי שלך צריך ארוחה כפולה ממה שהפיתונת עצים אכלה..
יובל נדיביבוודאי שאפשר לרכוש בפחות,אני גם כתבתי "שהממוצע בשוק"
והממוצע בשוק לא עומד על מגדלים שקונים בנגלות של 100..תהיה בטוח בזה.

כפיר-במידה ותחליט ללכת על האכלה עם תרנגולים באופן קבוע יהיה לך איפה לגדל אותם? כי הבורמזי שלך צריך ארוחה כפולה ממה שהפיתונת עצים אכלה..
אני לרגע לא חושב לגדל תרנגולים. יש לי פשוט מישהו שיכול להביא אחת לשבוע עשרות אפרוחים של תרנגולי הודו.
בקשר למה שהגרים טרי אכלה זה אפרוח רגיל שיש לי מלא כאלה קפואים, שגם תרגילים מביאים לי.

אז רציתי לעשות בדיקה שזה בסדר.. מחלות וכאלה.

עוד דבר בקשר לארנבות בחו״ל, לדעתי הסיבה שזה נפוץ שם כי גם בני אדם אוכלים שם ארנבות וזה מאוד פופולרי במיוחד באירופה אז דיי מאמין שזה נורא זול מהסיבה הזאת
זה לא ממוצע אמיתי, זה מה שמופיע במודעות ביד 2 ולא תקף לאף אחד שקונה כמות.
לא מדובר כאן במגדל שקונה 1-2 פעם בשבועיים אז 8 ש"ח לא רלוונטי.

לגבי גוזלים, מעניין לראות שגוזלים עדיפים על פני בוגרים אפילו, מבחינת נתונים יבשים... מעט פחות שומן ויותר אחוז חלבונים ביחס למשקל... אז כן, אחלה אופציה.

שאלת לגבי מחלות- ההבדל בחילוף החומרים בין זוחלים לעופות הוא תהומי... עופות מסתובבים עם כ 40+ מעלות חום גוף קבוע בעוד שזוחלים הם בעלי דם קר... מעט מאוד מחלות יוכלו לעבור את הפער הזה.
סלמונלה, כלמידיה... אלה אולי כן, אבל הסיכוי לא גבוה... הקפאה תהרוס כול פטוגן שכזה...

בקיצור אני לא רואה פה סיכון גבוה או שונה מהאכלה במכרסם נגיד, עוד זה בתנאי וזה מגיע ממקום מסודר ומוקפד.
אז נשמע שמצאת פיתרון.
אה -אגב-, אני זוכר שקראתי איפשהו שנחשים שניזונים מעופות נוטים להוציא צואה מימית ומסריחה יותר.
רק להיות מוכן לזה... אבל תנסה, לא חסרים דיווחים שגויים.