רוצה להתחיל לגדל

שלום לכולם,

היום נחשפתי בראשונה לעולם הנחשים - עברתי ליד חנות חיות, נכנסתי, ראיתי נחש מדהים (!) והתחלתי לשחק איתו קצת בין האצבעות. בשורה התחתונה - נשארתי שם שעתיים רק בשביל לשחק איתו, חיה מדהימה!
בכל אופן, הוא עלה שם 600 ש"ח, ואמרתי לעצמי שאין מצב שאני קונה בכזה סכום לפני בדיקה (שהתבררה כמוצלחת מאוד...).

בכל אופן, אני רוצה לקנות כרכן, מופע כנראה אלבינו (לא אכפת לי אם פסים, משושים או כל דבר אחר, העיקר שיהיה בצבע אקזוטי כזה - מאוד אהבתי את הכתום של האלבינו).
לא אכפת לי נשאות של שום מופע כי אני קרוב לוודאי שלא מתכוון לזווג אותו.
חשוב שיהיה זכר - שישאר כמה שיותר קטן כמובן.

אני מאזור המרכז (ראשל"צ) ורציתי לדעת מאיפה מומלץ לקנות?
מאנשים ביד2? ראיתי שיש גם את אתר תירסים שיש שם מחירים נחמדים (כמובן לא כמו ביד2, אבל נחמדים).
כמו כן, מאיפה מומלץ לקנות את כל הציוד ההקיפי - אקווריום, מצע, חימום, מדי טמפ' וכו' (כמובן שמחסה ודקורציה אני אצור לו בעצמי).

תודה רבה,
עומר כלפון, מגדל עדיתי ;-)
אצל זוחלים לא אומרים אקווריום אומרים טרריום
אקוה=מים טרה=אדמה
תראה אפשר לקנות כלוב מפלסטיק ולעשות בו חורים לאוויר אפשר לקחת אקווריום ולבנות לו מכסה ואפשר לקנות טרריום שיעלה בין 500-1000 תלוי איפה קונים
מצע אפשר לשים נייר סופג או לקנות מצע לזוחלים שיעלה לך בערך 20 שקל על כל קילו
בחימום אין קיצורי דרך חובה לקנות אבל אתה יכול להזמין מאיבי למרות שתבדוק קודם שזה ממקור איכותי שלא יתקלקל לך תוך יום. יעלה בערך 100-300 שקל
מדי טמפרטורה אפשר לקנות את האלה אם הכספית לאקווריומים שעולים כמה שקלים אבל מאוד לא נוחים יש כאלה מיוחדים לזוחלים שעולים 40 שקל בערך(מד אנלוגי) ויש כאלה חשמליים שיעלו 150 שקל
מחסה וכלי מים אתה יכול לעשות לבד
ואוכל אתה צריך למצוא מקום שמוכרים בו עכברים או לשמור עכברים קפואים במקפיא
נראה לי שכתבתי הכל כדי שתקרא קודם דפי גידול ותכין את הכלוב לפני שתביא את הנחש
דבר ראשון והכי חשוב.... בהצלחה!!!!!
עולם הנחשים זה באמת משהו מיוחד. מקווה מאוד שיצליח לך ותהנה בגידול הנחש העתידי שלך 😄 .
עכשיו, כאן בפורום למעלה יש דף גידול, תיכנס עליו ותקרא אותו כמה פעמים כדי שתזכור טוב.
לגבי טרריום, אם אתה רוצה להשקיע בטרריום זכוכית אז כמובן שזה יעלה לך די הרבה....
הדרך הזולה ביותר היא לבנות טרריום מפלסטיק מקופסת כתר שאפשר לקנות בכל חנות כלי בית כמו אייס או איקאה...
אם אתה מעוניין תשאל אותי בפרטי ואני אסביר לך איך עושים את זה.
חימום כמו שכבר נאמר אין קיצורי דרך. אני ממליץ לקנות משטח חימום, הוא הכי פשוט לתפעול ולא עולה יותר מידי. אתה יכול לקנות אותו באיביי אבל שקונים משם אתה אף פעם לא יודע אם אתה לא הולך לקבל משהו מקולקל או באיכות ירודה. אם אתה לא רוצה להיסתכן, תרשום בלוח מכירות שאתה מחפש משטח חימום.
לגבי עכברים, הדרך הכי מומלצת היא להאכיל את הנחש בעכברים מופשרים, אבל צריך לוודא קודם שהאישה/ אמא מסכימה...
ואיפה לקנות... גם את זה תכתוב בלוח מכירות כאן באתר יש הרבה מגדלים שמוכרים.
מקווה שתצליח ותהנה בגידול הנחש, זה באמת משהו מיוחד וכיף.
שלום לכולם ותודה על התגובות :)

אז ככה, את דף הגידול קראתי כבר אתמול כמה וכמה פעמים כמובן.
לגבי הטרריום - אני כנראה אתחיל מפלסטיק, נראה איך אמשיך עם זה בעתיד.
לגבי משטח חימום/כל חימום אחר - אין חנות בארץ באזור המרכז שמוכרות דברים כאלו במיידי?
אותו כנ"ל גם למדחומים, מצע וכו'...

תודה רבה! :)
כמו שכבר אמרתי, תרשום בלוח מכירות שאתה מחפש משטח ומד טמפרטורה באזור מרכז... בטוח מישהו יפנה אליך. אני לדוגמא יודע על אסף מורן שמוכר בתל אביב.
אני כנראה אקנה טרריום 45X45X45 או משהו בסגנון, אשים חוצץ עד שהוא ייגדל ואז אוציא את החוצץ...
כשאחזור בעבודה אשב עוד קצת לבדוק מחירים וארשום בפורום מכירות...
אין למה סתם יעלה לך כסף
תקנה קופסת פלסטיק 40X30 וכשהוא יגדל תביא טרריום אחר
ברוך הבא לפורום..
לגבי הקנייה של הנחש והציוד-יש היום הרבה מגדלים שמוכרים גם נחשים וגם ציוד,מה שאומר שאם תקנה הכל ממשהו אחד יהיה לך הרבה פחות כאב ראש בחיפושים וגם המחיר יהיה יותר
זול מכיוון שהמוכר יעשה לך מחיר של "עסקת חבילה"...
לגבי הטרריום,כמו שכבר אמרו פה מעלי,לא שווה לך לקנות טרריום 45*45*45 או משהו בסגנון מיכוון שכרכן תירס גדל ל-1.20-1.50 ואז סתם השקעת 300-500 שקל על טרריום שלא תזדקק לו יותר..אני מציע לקנות פלסטיקה קטנה שתספיק לו עוד שיגיע לחצי מטר ואז להשקיע בטרריום יפה שישאר לו לכל החיים...טיפ קטן לבחירת גודל הטרריום-רצויי שאורך הטרריום יהיה כאורך 2/3 מאורך הנחש והרוחב והגובה כ-1/3 אורך הנחש. מה זה אומר..אם הנחש 1.00 מטר אז רצוי שהטרריום שלו יהיה בסביבות ה-0.60 עומק 0.30 וגובה 0.30..כמובן שזה לא מדע מדויק ולא צריך להקפיד על הסנטימטר אבל זה נותן לו את המרחב האופטימלי.. בהצלחה