קנו לי שממית לפני יומיים והיא לא אוכלת.. יש לה תנאים טובים בסך הכל יש לה מסתור, תא לחות, ענף עץ וקערת מים אבל רק היום ישימו לה מנורת חימום ומחודש הבא תהיה לה גם פלטת חימום והיא ממש קרה אז שמתי לה היום את השקית הזאת שממלאים במים חמים והצמדתי אותה בין הקיר לזכוכית השממית נמצאת באיזור הזה כל הזמן. מה יכולה להיות הסיבה סתם סטרס או בגלל שהיה קר או משהו אחר?
השממית שלי לא אוכלת..
יכול להיות שזה בגלל שהשממית עברה לטרריום חדש או בגלל שאין לה חימום.
מה הטמפרטורה בטרריום בצד החם?
מה הטמפרטורה בטרריום בצד החם?
הטמפרטורה בצד החם מגיע ל-27 מעלות .. ומאז שמתי לה את השקית הזאת היא נהייתה יותר פעילה ועירנית כשמוציאים אותה
אלונה אין מה להילחץ, בדרך כל חיה שתעבור מסע מטלטל בין החנות עד הבית שלך תהיה קצת לחוצה בהתחלה, תני לה קצת נחת ומרגוע, על תפריעי לה יותר מידי אני יודע שזה קשה שאת רוצה לראות מה איתה ולהתלהב מהחיה החדשה. אבל עוד כמה ימים של רוגע אני בטוח שהיא תאכל זה נורמטיבי לגמרי.
בהצלחה ושבת שלום.
בהצלחה ושבת שלום.

עם כך אז זה בסדר, עדיף לחכות ולראות עם השממית אוכלת.
תנסי לתת לה כל כמה ימים אוכל ולראות עם היא אוכלת ומתחילה להתעקלם בטרריום החדש.
תנסי לתת לה כל כמה ימים אוכל ולראות עם היא אוכלת ומתחילה להתעקלם בטרריום החדש.
דבר ראשון תסדרי לשממית חימום כמו שצריך
דבר שני תשאלי את המגדל שקנית ממנו את השממית מה היא היתה אוכלת, לי יש שממית אחת שלא אוכלת זחלים, עוד אחת שלא אוכלת זחלים גדולים...
ודבר אחרון תתני לשממית כמה ימים (עד שבוע) בשביל לראות אם היא תאכל. אני הבאתי שממי אחת לפני כמה זמן שהיתה בסטרס כל כך מטורף מהמעבר שהיא לא אכלה לי חודש
חוץ מזה אני רואה שלא רשמת אם את מביאה לשממית סידן וויטמינים, במקרה שלא תבררי על זה קצת ותקני, זה חשוב בגידול של שממיות
בהצלחה איתה, מקווה שתהני ממנה
דבר שני תשאלי את המגדל שקנית ממנו את השממית מה היא היתה אוכלת, לי יש שממית אחת שלא אוכלת זחלים, עוד אחת שלא אוכלת זחלים גדולים...
ודבר אחרון תתני לשממית כמה ימים (עד שבוע) בשביל לראות אם היא תאכל. אני הבאתי שממי אחת לפני כמה זמן שהיתה בסטרס כל כך מטורף מהמעבר שהיא לא אכלה לי חודש
חוץ מזה אני רואה שלא רשמת אם את מביאה לשממית סידן וויטמינים, במקרה שלא תבררי על זה קצת ותקני, זה חשוב בגידול של שממיות
בהצלחה איתה, מקווה שתהני ממנה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תודה רבה ואני כבר נהנת ממנה :) אני מביאה לה סידן וויטמינם אוגם לתולעים במידה והיא תאכל אותם ןכרגע ישלה מנורת חימום וחצי צד קר חצי חם בטרריום שלה וכנראה שהיא ממש בסטרס
נשמע מעולה. עכשיו תעזבי אותה לכמה ימים ותתני לה להתרגל לבית החדש שלה ולאכול. אחרי שתראי שהיא נרגעת קצת ואחרי כמה ימים של האכלות מוצלחות תתחילי להרים אותה מדי פעם וככה היא תתרגל עוד יותר.
בהצלחה איתה
בהצלחה איתה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
איפה משיגים תנקנים אפריקאיים? וזה נורמלי שהשממית עכשיו לא זזה והיא נראית ממש עצובה כזאת היא רוב היום נמצאת בתא מסתור בצד החם ולא יוצאת
לדעתי אם יש לך שממית אחת את לא צריכה תיקנים אפריקאים, תמצאי איפה לקנות תיקנים נצמדים (תפרסמי מודעת "מחפשת" בלוח מכירות שיש פה בפורום). תיקנים אפריקאים הם קצת בעייתיים ומתרבים בכמויות שאם תקני בשביל שממית אחת יהיה לך בסוף עודף. תיקנים נצמדים הם יותר גדולים, פחות בעייתיים לגידול ומתרבים יותר לאט.
וכן זה נורמלי שהשממית לא יוצאת מהמסתור, ככה זה זוחלים הם אוהבים להתחבא. אחרי שהיא תתרגל קצת יותר לבית שלה את תוכלי לראות אותה לפעמים יוצאת לשתות, לאכול, לעשות צרכים, או סתם לעשות סיבוב בטרריום
וכן זה נורמלי שהשממית לא יוצאת מהמסתור, ככה זה זוחלים הם אוהבים להתחבא. אחרי שהיא תתרגל קצת יותר לבית שלה את תוכלי לראות אותה לפעמים יוצאת לשתות, לאכול, לעשות צרכים, או סתם לעשות סיבוב בטרריום

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות