בעבר חשבו שיש לי איזשהי אג'נדה נסתרת... אולי היום יקבלו שהתשובה שאני נותן היא האמת כמו שאני מכיר אותה.
לעניות דעתי, בהתבסס על מקרים שראיתי גם בארץ וגם בחו"ל, מדובר באיזשהי רגישות של בואות למזון מסויים- מאמינים כרגע שמדובר במזון עם אחוז שומן גבוה במיוחד, שלעיתים מוביל לפליטה משמעותית ולפעמים לא, אך בכול המקרים ישנו נשל שלאחריו חלק מהצבע יורד... במקרים קיצוניים, הנחש נשאר כמעט לבן לחלוטין.
אם הירידה קלה, בדרך כלל הנחש יוכל להתאושש לאורך זמן.
אם הירידה משמעותית... לרוב, זה עלול להוביל לתמותה- אם אני זוכר נכון, אנטיביוטיקה בשם אמקקין(אני צריך לנסות לאתר את זה שוב) אמורה לעזור אבל... למיטב ידיעתי אינה זמינה בארץ.
אם הירידה אינה דרמטית, רצוי להעלות את הטמפרטורה לטווח הגבוה יותר(29-31 מעלות) ולחדול עם מזון ל3-4 שבועות. לאחר מכן, להקפיד על מזון פחות שומני- דהיינו, חולדות בוגרות אבל לא זקנות(כאלה שחלק משמעותי ממסת השריר הפכה לשומן) או חולדות גדולות באופן חריג.
הייתה תקופה שקשרו את התופעה הזו רק בנחשים מהליין של אלון ברגר... בפועל, כבר ראיתי נחשים שהיו צאצאים רק של האמא, רק של האבא, או בכלל לא קשורים, שסבלו מתופעה דומה... בחו"ל כמובן שיש מספיק מקרים ומן הסתם הם לא קשורים לליין שפותח כאן.
אני כן יכול לאמר שכן עושה רושם שזה נפוץ יותר בקרב בואות במופע הייפו או סלמון... ראיתי את זה פחות על נורמאלים, אבל גם מקרים כאלה ראיתי.
אם הירידה לא משמעותית, תפעל כמו שהמלצתי- אם הירידה מאוד משמעותית, גש במהירות לוטרינר מתמחה בזוחלים(ממליץ על ד"ר אמיר מאורר).
בינתיים העלית תמונות, זה מאוד לא משמעותי ואתה מאוד עירני, כול הכבוד.
אני לא חושב שנחוצים צעדים מעבר למה שציינתי.
בכול מקרה תמיד טוב לגשת לוטרינר.
המון בהצלחה.
ניסים- לשימוש באנטיביוטיקה יש "מחיר". אנטיביוטיקה תובעת הרבה משאבים מהגוף ואני באמת לא חושב שכרגע לגיטימי לתת טיפול, בטח ובטח כשלא התייעצת עם וטרינר.
רצוי לא למהר לתת תרופות שלא לצורך, זה עלול להזיק יותר מלהועיל.