בדיקת מין הנחש

שלום יש לי נחש פיתון מתכדר בייבי. רציתי לבדוק אם הוא זכר או נקבה, ועשיתי את הבדיקה של הלחיצה במקום שצריך.(פרוב אם אני לא טועה?) אך לא יצא כלום. עשיתי את הבדיקה לכרכנים בייבי והבדיקה עברה בהצלחה. למה לא יצא כלום בבדיקה של המתכדר?

נ.ב.

רק לאחר הבדיקה קראתי שהבדיקה יכולה לסכן את הנחש אם לא עושים אותה נכון, ואני לא הייתי ממש עדין, מה הסכנות שיכולות להיות? איך לדעת אם הנחש בסיכון עכשיו?
תודה רבה ! :D
לבדיקה שאתה ביצעת קוראים פופינג,הבדיקה פרוב היא בדיקה בצורה שונה בה לוקחים מין מקל קטן דמוי מסרגה עם גולה בקצה למניעת פגיע בנחש ואותה מכניסים לפתח הביב,בודקים כמה זה מצליח להיכנס לעומק ולפי זה יודעים עם זה זכר או נקבה..**כמובן שיש לפעול בזהירות ועדינות בעט ביצוע הבדיקה ורצוי מאוד שמשהו שיודע לעשות יעשה אותה..

הבדיקה שאתה עשית היא פופינג כמו שכבר אמרתי,בדיקה זאת נעשת על ידי לחיצה כשאם יוצא איבר המיו הזכרי כמובן שזה זכר ואם לא יוצא זה נקבה אבל,ויש פה אבל גדול אם זה זכר שעושה שריר בעט שאתה לוחץ איבר המין שלו לא יצא מה שיגרום לבודק לחשוב שהוא נקבה..בקיצור בדיקה לא מדויקת ב100%
הסיבה הברורה מעליו שלא יצא כלום זה אם הנחשית היא נקבה, אבל כמו שכבר אמרו, זה לא בדיקה 100% ואם רוצים לדעת בוודאות צריך ללכת למגדל מקצועי שיעשה בדיקת פרוב.
לא מסכים איתכם, פופינג היא בדיקה מאוד מדוייקת כשיודעים לבצע אותה כמו שצריך. אפילו יותר טובה מפרוב ופחות חודרנית.
כמובן שמגודל מסויים קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעשות פופינג ואז עושים פרוב.
Eltar.Hלא מסכים איתכם, פופינג היא בדיקה מאוד מדוייקת כשיודעים לבצע אותה כמו שצריך. אפילו יותר טובה מפרוב ופחות חודרנית.
כמובן שמגודל מסויים קשה מאוד עד בלתי אפשרי לעשות פופינג ואז עושים פרוב.

בגיל צעיר לא כדי לעשות בגלל שהנחש עדיין עדין
בגיל בוגר קשה לעשות כי הנחש עושה שריר..
מה שנשאר זה את "גיל הביניים",אז נראה לי כבר עדיף לעשות פרוב...חוץ מיזה שאני כבר פעמיים קניתי נחשים שהוחנו לי כנקבות על ידי בדיקת פופינג (לא היה לי איך לעשות להם פרוב רגע הקנייה)
וכשהגעתי הביתה ובצעתי פרוב הם יתגלו כזכרים..לא נעים בכלל לגלות דבר כזה בתחילת עונת זיווגים...והמגדל שעה את זה הוא בין המוכרים בארץ,אז תחליטו אתם אם שווה לקחת את הסיכון.
פופינג אפשר לעשות לנחש מגיל 0, עושים את זה בכל העולם ואין עם זה שום בעיה.

לנחש גדול קשה לעשות את הבדיקה הזאת מהסיבה הפשוטה שהזנב ארוך ולאף אחד אין אגודל מספיק גדולה בשביל כל גודל של נחש.

קרו לי המון מקרים שבדקתי נחשים של מגדלים שקנו אותם כזוג או כנקבה בודדת והתבררו כזכרים. בחלק מהמקרים מדובר בנחשים יקרים ו/או שגידלו אותם במשך שנים במחשבה שהם זוג. מקרים כאלה קורים משתי סיבות- או שהמוכר שמכר את הנחשים ידע שאלו זכרים ומכר אותם כזוג בכוונה או שהבדיקה לא בוצעה כמו שצריך, לא משנה אם זה היה פרוב או פופינג. גם בפרוב אפשר לטעות, לא תמיד הוא נכנס בקלות עד הסוף ואז אפשר להניח בטעות שזאת נקבה. אגב יכול להיות גם שמי שמכר לך את הנחשה קנה אותה ככזאת ומכר אותה הלאה בלי לבדוק בעצמו, לכן אי אפשר לדעת בוודאות את מי להאשים.
בקיצור זאת בעיה ידועה בתחום ואין ברירה אלא לקנות ממוכרים אמינים או לפחות לעשות את הבדיקה אצל מישהו כזה לפני או מיד אחרי הרכישה.
לרב בבדיקה פופינג עם יצא לך ״שניים״ זה זכר בוודאות, אבל אם לא יצא לך זו נקבה, רק שבפופינג יוצא נקבה מומלץ לעשות פרוב כי זה לא אמין ב 100%

אלא אם כן הנחש בין יומו ואז לא מומלץ לעשות פרוב ופופינג היא האופציה היחידה.
אם באמת לא יצא לך כלום בפופינג, ואתה ממש רוצה לדעת בוודאות את המין של הנחש, תלך למגדל מקצועי ותבקש ממנו לעשות לנחש בדיקת פרוב. זה לא מסובך, ואם תלך למגדל מקצועי שביצע הרבה פעמים בדיקות פרוב, לא אמור להגרם שום נזק לנחש ולא יקרה לו כלום.
nirmatt123אם באמת לא יצא לך כלום בפופינג, ואתה ממש רוצה לדעת בוודאות את המין של הנחש, תלך למגדל מקצועי ותבקש ממנו לעשות לנחש בדיקת פרוב. זה לא מסובך, ואם תלך למגדל מקצועי שביצע הרבה פעמים בדיקות פרוב, לא אמור להגרם שום נזק לנחש ולא יקרה לו כלום.
אני אגיד שוב, פרוב לא מומלץ לעשות לנחש שזה עתה נולד וישנם סוגים שאסור ביכלל לעשות להם פרוב או פופינג עד הגיעם למשקל מסוים.

ובקשר לבדיקת מינם של הנחשים אני מסתדר ועושה פרוב בעצמי.
אבל תודה על העצה.
כפירלרב בבדיקה פופינג עם יצא לך ״שניים״ זה זכר בוודאות, אבל אם לא יצא לך זו נקבה, רק שבפופינג יוצא נקבה מומלץ לעשות פרוב כי זה לא אמין ב 100%

תאמין לי שאתה לא צריך להסביר לי איך לעשות פופינג. ואני חוזר על מה שאמרתי, אם אתה מספיק מנוסה בבדיקה הזאת, היא מאוד אמינה.
חפרתם.
שימו נחש על הגב, אם הוא מתהפך זה זכר. בדיקה של מליון אחוז.
מקרים בהם פופינג רצוי\אפשרי(רצוי סמוך למועד הלידה\בקיעה)- נחשים קטנים שבדיקת פרוב עליהם תיתכן רק מגיל רחוק משמעותית(לדוגמא זעמנים).

פיתוני שטיח- מאוד קשה לאבחן מין במדוייק לאחר מכן.

מקרים בהם ממש לא מומלץ פופינג: נחשים אילניים. הסיכון לעמוד השדרה הוא מאוד גבוה.
כול מקרה בו ניתן להשתמש בפרוב\שיטה אחרת לאיבחון.

הפופינג הוא תהליך שממש מועד לפורענות למי שלא בקיא בה... עדיין אפשר לעשות טעויות, וחשיפת רקמה רגישה לאוויר היא אף פעם לא כזה רעיון להיט.

במקרה של בואות, וסביר להניח שזה עובד על עוד כמה מינים, ניתן לבצע "פלפייטינג", שזה בדיקה חיצונית המאתרת אם יש איבר מין זכרי על ידי החלקת הבוהן לאורך הזנב, מהקלואקה כלפי מטה. אם יש במפר קטן, יש המיפינס= זכר.

לוקח טיפה זמן לתפוס את זה אבל מהרגע שהופנם העניין, הדיוק של זה ממש ממש גבוה, והבדיקה היא ממש לא חודרנית.
Eltar.H
כפירלרב בבדיקה פופינג עם יצא לך ״שניים״ זה זכר בוודאות, אבל אם לא יצא לך זו נקבה, רק שבפופינג יוצא נקבה מומלץ לעשות פרוב כי זה לא אמין ב 100%

תאמין לי שאתה לא צריך להסביר לי איך לעשות פופינג. ואני חוזר על מה שאמרתי, אם אתה מספיק מנוסה בבדיקה הזאת, היא מאוד אמינה.
האמתי שזה לא היה מופנה אלייך, אבל הכל טוב.
לסיכומו של עניין, הכל תלוי בניסיון של מבצע הבדיקה, גם בפרוב וגם בפופינג. ככל שהבודק יותר מנוסה - הסיכוי לטעות נמוך יותר כמו גם הסיכוי לפגוע בנחש.