גינטיקה של קינג סנייק קליפורני

שלום יש לי שאלה מה יוצא מי זיווג של קינג סנייק קליפורני נורמל ולבנדר ? תשובה והסבר בבקשה :D
תלוי.
לבאנדר אלבינו הוא מופע רסציבי, משמע שכדי שהתכונה הזו תבוא לידי ביטוי, הגן היה צריך להגיע משני ההורים.

במקרה של הורים נורמאל ולבאנדר, כול הצאצאים יהיו ויזואלית נורמאל, אך יהיו נשאים ללבאנדר- כך שאם הם יזווגו בין אחד לשני, 25% מהצאצאים של הדור השני יהיו לבאנדר.

השאיפה שלך צריכה להיות שהנורמאל שתזווג יהיה נשא ללבאנדר גם, ואז בזיווג מול הלבאנדר, 50% מהצאצאים יהיו לבאנדרים, ו50% נורמאל הט' ודאי ללבאנדר.
25% מהצאצאים של הדור השני יהיו לבאנדר מה עם 75% הנותרים ? נורמלים ? לא אלבינו ?
נורמאל, כש66% מהם נשאים ללבאנדר, אך לא תוכל לדעת מי.
לבאנדר ואלבינו אלה שתי תכונות שונות. ה"לבאנדר אלבינו" הוא בעצם סוג אחר של אלבינו, בו יש ייצור של טיירוזינס, ולכן העיניים כהות.
מדובר בגן שונה לגמרי מהאלבינו הרגיל- אלא אם גם הלבאנדר וגם הנורמאל נשאים לאותו אלבינו, אין סיבה שיצאו כאלה.
בעיקרון יהיה לך אחידות בדור הצאצאים הראשון
ויחס של 1:3 בדור הצאצאים השני
:D
החיות שלי : תוכי
כלבה
חתול -שינק מהכלבה
אוגר
נחש כרכן מוטלי סטרייט חמדמד
ארנב
דגים
שרקנים
סלווים
ברווזים
תרנגולות
אליעדבעיקרון יהיה לך אחידות בדור הצאצאים הראשון
ויחס של 1:3 בדור הצאצאים השני
:D
לא ממש הבנתי את התשובה הזו.
שאלה קצת לא קשורה אבל בנחשים אחים יכולים להזדוות אחד עם השני או שיהיו מוטציות וכאלה?
בתנאי ושניהם נשאים לאותה התכונה הרסציבית.
זה שהם אחים לא מעלה את הסיכוי להיווצרות מופע- מן הסתם, אם שניהם בעלי מטען גנטי דומה(דבר הגיוני לאור העובדה שהם אחים) אז עולה הסיכוי שהצאצאים שלהם יפגינו את התכונה הזו... אבל הסיכוי לצאצאים אלבינו בין הורים שהם אחים ששניהם הטרו לאלבינו למשל, לבין שני נחשים שהם הטרו לאלבינו ואינם אחים, זהה.
לא התכוונתי מוטציות מופעים התכוונתי אם אפשר שאחים יזדווגו אז יהיו מוטציות או דברים מוזרים כמו בבני אדם
מופע הוא מוטציה... אנחנו מכנים "מופע" כול וריאציה שהיא צבע או דוגמא... אבל כול הבדל ששונה מהממוצע בטבע, הוא בעצם מוטציה.
כשמזווגים בין אחים, שחולקים מערך גנטי מאוד דומה יחסית, עולה הסיכוי שכול מיני דפקטים רסציביים יבואו לידי ביטוי.
בזוחלים, זה עושה רושם פחות שכיח מבבני אדם ונדרשת רבייה לאורך כמה דורות כדי שהפגם יהיה משמעותי.

עם זאת, תתפלא, אומנם הסיכוי למוטציות בילדים שההורים שלהם אחים(בבני אדם) הוא גבוה יותר משל זוג שאינו קשור אחד לשני, ההבדל אינו גדול כמו שנוטים להאמין... אם אני זוכר, עלייה בסדר גודל של כ10% בלבד- אבל אל תתפוס אותי במספר.