הנחש בלע שבב עץ..

אוקיי אז בכותרת יש רמז קטן לגבי מה קרה...

הנחש פספס את העכבר ופגע בשבבי עץ ואחד נכנס לו לפה ולפני שהוא או אני הצלחנו להוציא את זה הוא בלע את השבב...יש ממה לחשוש? ואם אפשר לעשות משהו בנושא - לגרום לו להקיא את זה איכשהו או לא יודע מה...

תודה
אמא אומרת שהילדים האחרים לא מבינים, ושאני מיוחד והם מקנאים בי :)
איזה שבב? אספן או הסאני צ'יפס? בעקרון אין מה לעשות אם הום לא בעלה משהו גדול וחד מידי הכל בסדר (ככה לפחות אמרו לי).

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
גם שלי בולעת מדיי ארוחה כמה שבבי עץ והיא אצלי כבר כמעט שנה וחצי ובריאה .. לא נראה לי שזה חמור
זה שהיא בולעת שבבי עץ זה לא בסדר וזה יכול לגרום לחסימת מעיים במקרה הרע(אני חושב שאם לא קורא כלום תוך 24 שעות הכל בסדר)
תאכיל בפעמים הבאות על מגש או בכלי נפרד
הסכנה היותר גדולה בכניסה של מצע לפה או בליעה הוא שבדרך יחתוך וייפצע את הפה הגרון והקיבה.
בגדול רוב שבבי העץ לזוחלים מוכנים מסוג עץ שניתן לעיכול ופירוק בקיבה ויוצא עם שאר האוכל בקקי..
קרה לי פעם שהאכלתי בואה של 2.50 מטר בתוך הכלוב ורק אחרי שבוע שראיתי שהיא תזוזתית מאוד ומפהקת הרבה פתחתי לה את הפה וראיתי שבב אספן תקוע בתוך הפה...
סתם סבל לנחש וסתם כאב ראש לפתוח לנחש את הפה ולדחוף תיד להוציא את השבב,במיוחד שהוא גדול.
כמו שאמרו פה,אם יש לך אפשרות להאכיל במקום שאין בוא מצע עדיף...
לנחשים הקטנים שלי (מתכדרים ובואות צעירות) קניתי קופסת איחסון של מטר על 40 ואני משתמש בה כקופסת האכלה,זה עלה לי 70 שקל וזה אחלה פיתרון
אני לא חושב שזה סוג של בחירה אם יש לך מצע שנדבק לעכבר והוא יכול לגרום לפציעה פשוט מאכילים על מגש או שמים חטיחת עיתון מכלוב(זה מה שאני עושה) ואפשר לקנות קופסא שזה גם אחלה פיתרון
זה גם מאוד תלוי אם את מאכיל בחי או מופשר..שמאכילים במופשר והאוכל רטוב נדבק הרבהה יותר.
אני מכאיל בחי ושם אותו על עיתון ככה הוא לא אוכל מלא מצע
לא חשבתי על זה בצורה הזאת אתם צודקים ..
אני יתחיל לשים אותה בתא נפרד כשהיא אוכלת .. תודה
כשאני מאכיל אותו אני נשאר ומסתכל עליו עד הסוף ואני שם לב אם נדבקים שבבים על העכבר ואני מוריד אותם...אבל הפעם הוא נשך ישר את המצע לא יודע מה עבר לו בראש..ואני מאכיל חי.

תודה בכל מקרה, בדקתי אותו כל שעה-שעתיים בזמן הזה והוא נראה בסדר גמור וכרגיל נראה מחר בבוקר מה קורה איתו..
אמא אומרת שהילדים האחרים לא מבינים, ושאני מיוחד והם מקנאים בי :)