אוגרים סיביריים

שלום רציתי לדעת אם יש בעיה בלהחליף את העכברים שהנחשים אוכלים כרגע באוגרים סיביריים פשוט במקרה של התפוצצות אוכלוסין אצל האוגרים שאני אגדל רציתי לדעת אם יש את האפשרות, שמעתי שלפעמים קשה להחזיר את הנחש לאכול עכברים אבל חוץ מזה, האם האוגר הוא אוכל מזין ומספק?
כרגע בצבא, מגדל כרכנים,פיתונים מתכדרים, בואות קונסטריקטור, שממיות מנומרות, חולדות, שרקנים, ארנבת, כלבה ודגים.
מגדל ומרבה חיות כתחביב :) אתם יכולים לראות את החיות באינסטגרם - orbenchamo
יש שאומרים שאוגרים מזינים יותר מעכברים ובגלל זה הם מאכילים באוגרים... לפי דעתי עדיף עכברים (זולים יותר ומתרבים יותר) אבל תעשה מה שאתה רוצה... רק תיקח בחשבון שאולי יגמרו לך האוגרים והנחש לא יסכים לאכול עכברים
אצלי אני מאכיל באוגרים ועכברים במקביל ואין שום סירוב מצדו (כרכן תירס) כך שאני חושב שאתה יכול להאכיל באוגרים.
ויש כאלה שאומרים שאוגרים שמנים יותר.
מי טוען שאוגרים עדיפים תזונתית וממה נובע הטיעון?
אני רק נתקל בטענות שבאוגרים יש אחוזי שומן גבוהים יותר ולכן אינם עדיפים כמזון.
אורן הראלמי טוען שאוגרים עדיפים תזונתית וממה נובע הטיעון?
אני רק נתקל בטענות שבאוגרים יש אחוזי שומן גבוהים יותר ולכן אינם עדיפים כמזון.
כבר כמה אנשים אמרו לי שאוגרים וגרבילים יותר מזינים מעכברים אבל הם בכל מקרה מאכילים אם עכברים כדי שהנחש לא יתרגל... גם לי נראה שזה סתם שטויות אבל אני לא יודע אף אחד לא הוכיח את זה
הם נחשבים "יותר טעימים" ולא יותר מזינים. עדיף לא להאכיל בהם כי לפעמים הנחש הופך לבררן ומעדיף לאכול רק מה שטעים לו ולפעמים לא... אני אישית מעדיפה עכברים ואם אתה מאכיל בחי אז בכלל עדיף עכברים כי אוגרים הם יותר אגרסיבים ועלולים לפגוע לך בנחש.
http://www.rodentpro.com/qpage_articles_03.asp

אין סיבה לנחש.

עכברים:
55.8% פרוטאין, 23.6% שומן.

אוגרים:
49.8% פרוטאין, 34.7% שומן.

חולדה:
61.80% פרוטאין, 32.6% שומן.

יש עוד דברים ששווה להציץ עליהם שם... טבלא מצויינת.

בקיצור, הנתונים לא מגבים את הטענה שאוגרים מזינים יותר... להפך, מעט פחות חלבון מעכבר, ומשמעותית יותר שומן.
לא יודע מה איתכם אני מגוון לנחשים שלי תארוחות באופן קבוע והם לעולם לא סירבו למשהו חדש :) אני יכול לומר שהם עד עכשיו הכי אהבו באמת את האוגרים (סורים)

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^