שלום, אני חדש

עמוד 1 מתוך 3
שלום, אני חדש בקטע של גידול נחשים. חשבתי ללכת על מתכדררים, הם בדיוק מה שאני מחפש:
נוחים לגידול, קטנים, שמנים (אני לא אוהב נחשים שמזכירים לי תולעים (טעם אישי)), ועם ראש רחב.
אז: אני רוצה לדעת, כמה יעלה לי כל הקטע הזה? עם איזה נחש להתחיל?
אהבתי את המופע במבל ביי, ופייד. אבל המחירים שלהם אסטרונומיים.
אני רוצה מופע יפה, וזול (לא מעל ה500-300). אני לא מתכוון להרבות אותם.
המלצות? עצות? תמונות? בבקשה! :)
ואם מישהו כאן רוצה למכור לי משהו, שיתן תמונה והסבר, אני אשמח לראות!

תודה, עמנואל.
אם עברתי על חוקים מסויימים, או שעשיתי איזו טעות, נא להתייחס בסובלנות :)
אם אתה לא מתכוון לעבור את ה500 שקל אז תלך על המופע הרגיל, אפשר למצוא בייביז במחירים בין 400-600 שקל
ונשמע בדיוק שמתכדרים זה מה שאתה צריך -
הם נוחים לגידול חוץ מהעניין עם הצום, הם צמים הרבה ובשביל להנות מגידול של מתכדר אתה צריך לדעת לא להכנס לפאניקה כשהנחש שלך צם לתקופה (שיכולה לקחת חודשים)
הם יחסית שמנים, יחסית קטנים (מגיעים עד ל1.2-1.5 מטר), כמעט ואף פעם לא נושכים (המתכדרת שלי אצלי מגיל חודשיים, כרגע בת שנה וחודשיים ובחיים לא איימה או הראתה סימנים לתוקפנות), ראש לא "רחב" בוא נגיד כמו של צפע, אבל בהחלט מראה יפה של פיתון ולטעמי האישי זה הנחש עם הפרצוף הכי חמוד שיש חח..
ממליץ בחום על פיתון מתכדר, גם הנחש הראשון שלי ואני עדיין נהנה מהמתכדרת שלי (:
כדאי לך לעבור על הדף גידול לפיתון מתכדר שיש פה באתר, ולעבור על עוד דפי גידול כדי להחליט באמת מה הנחש שיתאים לך בלי שתהיה כל תחושת החמצה לאחר הקניה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
רק תידע שמכירים 300-500 זה לאר כולל ציוד וכלולל ציוד יכול לעלות עוד כמה מאות שקלים
אוקי, מקסימום 700, עבור אחד יפה.
ואשמח גם לקבל הצעות מחיר עבור כל הציוד (חוץ מהאקווריום, שכבר יש לי)
אשמח לקבל הצעות מחיר, ומידע באפן כללי כמה דברים אמורים לעלות.
וגם קצת מידע איך שומרים על הגיינה באקווריום שלו (:
אני סגור על מתכדר, אני מחפש מופע זול ויפה. הצעות?
המופע שאתה יכול ללכת עליו זה רק נורמל (רגיל)
כל מופע אחר נע בסביבות ה1000 שקל +
חימום בין 150-350
כלי מים אתה יכול כלי פלסטיק או לקנות אחד מעוצב שיעלה 100-200
מסתור אפשר סתם כד או מסתור מעוצב שיעלה בין 100-300
מדי חום צריך אחד חובה רצויה שנים עולים בין כמה שקלים(האלה עם הכספית)עד ל150שקל לאחד
לגבי היגינה תנקה כשהנחש עושה קקי תחליף את המים בכלוב פעם ביומים שלושה ותנקה תכלוב פעם בגג שלושה חודשים
קיבלתי הצעה: טרריום 40*40*80, שני ענפים, כלי מים, שבבי עץ, מסתור, ומשטח חימום.
כל זה ב500₪(יש שניה)
כדאי?
ואני מחפש עכשיו מתכדר נורמל בייבי בסביבות ירושלים, איפה אפשר להשיג?
וכמה עולה כל חודש להחזיק נחש כזה?
תודה למי שעוזר (:
תלוי איזה משטח חימום זה מה המידות שלו...ותלוי אם זה ענפי בנגרוב או שזה סתם ענפים שהוא מצא באיזה חורשה,אותו דבר לגבי הכלי מים,זה של חברה מסויימת או שהוא מוכר לך כלי מים שהוא עשה מקופסה של גלידה..תברר את הדברים האלה..
למרות כל זה עדיין תיקח בחשבון שרק טרריום יד שנייה במידות כאלה עולה בממוצע 350-450 אז ככה שזה עדיין דיי משתלם לך..אבל עדיין תשאל אותו לגבי כל הציוד ומה הציוד בדיוק..

לגבי הקנייה של הנחש,תכתוב בלוח מכירות שאתה מחפש בייבי מתכדר בעדיפות לאיזור ירושליים..ומי שיש להם יחזרו אלייך בהקדם
איזה ציוד דורש הבייבי? תפרט בבקשה
וכמה יעלה לי להחזיק אותו?
אגב, מה הדרך הכי זולה להחזיק אותו? (כלמור, הציוד הכי זול שיספיק, כמו קופסת פלסטיק במקום טרריום זכוכית וכאלו)
emanuel.yeאיזה ציוד דורש הבייבי? תפרט בבקשה
וכמה יעלה לי להחזיק אותו?
אגב, מה הדרך הכי זולה להחזיק אותו? (כלמור, הציוד הכי זול שיספיק, כמו קופסת פלסטיק במקום טרריום זכוכית וכאלו)
אני ממליץ לך לקרוא את דף הגידול לנחש.
פה בפורום כולנו שואפים לתת את התנאים האופטימלים ביותר לנחש, כמובן אפשר לגדל את הנחש בכלוב קטן בלי מסתור לתת לו אוכל פעם בחודש והוא יחייה אבל פה אנחנו תומכים בגידול המועדף והמושקע ביותר, אם אינך יכול לעמוד בכל האוצאות הרישוניות אני ממליץ לך לרדת מהרעיון של גידול נחש או לפחות לקנות פרט יותר זול שישאר לך תקציב לשאר הציוד.

אני באופן אישי לא מתכוון לתמוך בגידול נחש בתנאים לא אופטימלים.
אם אתה מעונין לדעת אז אינה המינימום של הציוד הנדרש לגידול כמובן אתה יכול לחסוך הציוד יד שניה ולא חייב לקנות הכל אתה יכול ליצור בעצמך את רוב הדברים.
*טרריום - ניתן להסיב אקווריום קיים וגם להכין בעצמך ראה מדריך בפורום.
*מצע - ניתן להשתמש בנייר סופג.
*מסתור (מומלץ 2 לפחות)- ניתן להשים כל קופסא המתאימה בגודל לנחש.
*קערת מים - גם ניתן קופסא עמידה שלא תתהפך שנהחש ינסה להיכנס.
*חימום (כבל/משטח/מנורה) - חובה! אין קיצורי דרך בנושא רק לקנות.
*מד טמפרטורה - גם אין קיצורי דרך.

אזהרות:
*אם אתה קונה מנורת חימות יש לוודא שהנחש אינו יכול להגיע אליה שלא יכווה!
*מד טמפרטורה מומלץ לצד החם אחד ולצד הקר אך אם ברצונך לחסוך ניתן לקנות אחד ולמדוד איתו כל פעם צד.
*כל ציוד שברצונך להיבא מהטבע חובה עליך לחטאות אותו שלא יהיו בו טפילים למינהם שעלולים לפגוע בנחש, ניתן לחטא בעזרת תנור (לשים חום גבוה מאד מקסימום זמן מבלי שישרף כמובן).
*הסטטיקה ויופי זה למגדל בלבד לנחש לא הכי קריטי אם יהיה מצע קנוי או עיתון/נייר סופג.

אני חושב שעניתי פה על הכל אם שחכתי משהו אשמח שתתקנו אותי.
תודה.

והנה הקישור למדריכים -
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=category&id=34&Itemid=63

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
תודה. אני פשוט לא מתכוון להיות בבית הרבה, פעם פעמיים בשבוע. אני לא רואה טעם לבזבז כסף כשזה לא מועיל לנחש.

בעניין התאורה והחימום, קראתי על זה במדריכים, אבל זה עדיין לא ברור מספיק. איך אני אחמם את האקווריום?
כמה שעות תאורה הנחש דורש?
כל כמה זמן צריך להחליף עיתונים? (המצעה המועדף עלי)
תודה (:
אתה צריך לחמם עם משטח או כבל את הטרריום עדיף לשים את החימום בחוץ
ועיתונים תחליף כשהוא עושה צואה או מתנשל
אני צריך הסבר מפורט על החימום בבקשה, אני לא מבין, מה אני צריך? כבל חימום? מנורה?
בבקשה, אני צריך הסבר. :) תודה
ועוד משהו, לא ראיתי סיבה לפתוח לזה נושא חדש, אבל איזה סוג זה?

הוא הצית בי את הרצון לנחש, איזה מופע זה??סליחה על הגודל P:
לא מנורה.. סתם סיכון מיותר, חום עילי (העדיפות היא תחימום תחתון, ככה שהמסתור יכול "לרכז" חלק מהחום), ובכלל, קשה יותר לדעתי לשליטה וויסות. כבל זה אחלה. דורש הצבה מוקפדת מתחת לטרריום (ראה מדריכים באתר), אבל יותר קל ליצור ממש גרדיאנט טמפרטורה.. לדעתי אבל, לטרריום אחד, משטח זה אידאלי.. אם מאוד קר בחדר יכול להיות שלא יספיק, אבל אם זה חדר ממוצע (20 מעלות בערך) לא תהיה שם בעיה. גם ההצבה והשינויים קלים ופשוטים יותר.
אין בעיה עם קופסת כתר פלסטיק עם חורי איוורור. למרות זאת, אני חושב שההצעה שקיבלת מאוד טובה וכדאית (בהנחה שהציוד יעודי). שים לב להבחין בין טרריום עם דלתות הזזה לאקווריום מוסב עם פתיחה עילית (ששווה הרבה פחות ולדעתי גם הרבה פחות נוח).
אוקיי... אני לא ממש אוהב את ההצעה שקיבלתי, כי יהיה לי קשה להגיע לשם, וגם אני יותר בקטע של לעשות את זה בעצמי.
זה בסדר, אם אני אבנה אקוורים, אשים אותו על מדף, והכבל חימום יהיה בין המדף והזכוכית?

אני יכול לבנות מערכת מתוחכמת, שביום תתן לו חום בין 29-32 ובלילה 26-25. עם כבל חימום.
הכבל חימום יידלק ויכבה לפי הטרמוסטט שאני אבנה. השאלה רק איפה אני אשים את הכבל חימום, ואיזה כבל חימום?

וגם תענו לי בבקשה, איזה מופע עמתכדר שהראתי?
אני לא מבין גדול במתכדרים אבל זה נראה מופע נורמל :)

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
לדעתי תפסיק לחפש עוד לפני שהתחלת.
תקרא טוב טוב איך מגדלים. מה קורה, מה התהליך, למה לשים לב.
לבוא להגיד שלום פעם בשבוע שבועיים לנחש זה לא באמת פיתרון.
במיוחד לא בהתחלה ובטח שלא במקום קר כמו ירושלים בחורף.
כי כמו שזה נראה עם ניסיון לחסוך או שאתה הולך להקפיא את הנחש, או שאתה הולך לשרוף אותו.
רד מזה, שיהיה לך זמן, שב בסבלנות, תקרא, תתעניין יותר לעומק ותחליט אם זה בשבילך.
המינימום הוצאה על פיתון מתכדר + ציוד (לדעתי זה 1000 וקצת בתור התחלה, כולל הפיתון) לאכול- הוא לא אוכל יותר מידי.
תודה, באמת עושה רושם שזה נורמל, מוכרים את זה בקנין מלחה ב1500 :)

ואל תדאג, אני לא ממהר, אני בשלב הלימוד. ועוד יקח לי זמן להשיג את הכסף, כך שאני בינתיים לומד.

קראתי על צורות גידול, והכי נוח לי יהיה לגדל אותו במגירה. אני גם לא צריך אותו בטרריום שיקשט את החדר, אני לא אהיה בחדר רוב הזמן, והחדר קטן מכדי להכניס טרריום ענק.

אז, איך מחממים את קופסת הפלסטיק, כבל חימום מתחת לקופסה יספיק?
אני יכול להכין מגירה, שהקופסה תתלה בה על פסי הזזה, והחימום יהיה מתחת לקופסה. המצעה יהיה עיתון נראה לי הכי זול ונוח. האם זה אפשרי?
באיזה גודל צריכה להיות קערת המים?
איזו תאורה הוא דורש? קראתי שהוא לא דורש משהו יוצא דופן, אבל אי אפשר לגדל אותו בחושך כל הזמן נכון?
תודה רבה לכל מי שעוזר, אני מצדי לומד על המתכדרים באתרים שונים, הנושא הזה מרתק!
הקטע של לגדל בחושך אומרים שזה פוגע לנחש בשעון הביולוגי אבל בכללי הוא לא כמו לטאות שצריכות תאורה בשביל ויטמין D וכאלה... הקופסא גם יכולה לשבת על החימום רק לדאוג שהחום לו גבוה מידי וכן קבל אני אישית הכי ממליץ, קערת המים צריכה להיות בגודל מספיק גדולה שהנחש יוכל להיכנס כולו אליה ושגם תיהיה יציבה מספיק כמובן.

נ.ב: אל תקנה מחנויות חיות ממספר סיבות:
1) לרוב הנחש לא מקבל את התנאים הראויים לו ואז הוא עלול לחלות ולהיות בעיתי לגידול.
2) המחירים בחנויות מופקעים בלי שום היגיון.
3) אנחנו לא מעודדים את התערבות החנויות בגידול הזוחלים בארץ פה מגדלים בהשקע ובאהבה לחיות ולא במטרה אך ורק לשכר, אתה יכול לשאול כל מגדל למה הוא התחיל לגדל כי הוא אוהב את הנושא ואני מאמין שלכל מגדל שגם מוכר נחשים יש איזה נחש או שתיים שבחיים לא ימכור ;).
בקיצור תקנה רק ממגדלים פרטיים אם אתה לא מכיר תשאל פה יפנו אותך.

^^ א.ה. אורן הראל^^
יש לי רעיון די מגניב, אני אכין את המגרה, שתהיה צמודה לתחתית של השולחן. אחרי זה, אני אעשה בו חור, דרכו אני אוכל לראות את הנחש והנחש יוכל לקבל אור. כמובן שהחור יהיה סגור בזכוכית, ולא יתן לנחש אפשרות לצאת.

אבל אם באמת אין צורך באור, ונראה שאין, אנו אשמח להמנע מזה.
בעניין הקערה - אני מבולבל, קראתי שמתכדרים לא נוהגים להשרות את עצמם במים.
עוד דבר, איפה לשים את הקערה? הבנתי שזה משפיע על הלחות בקופסה.
תודה (:

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.