חבר חדש

עמוד 1 מתוך 4
שלום רב
שמי ליאור אני מגדל מתחיל חבר שלי נתן לי נחש כי הוא טס לחו"ל אז הוא הביא לי את "ישו" (הוא ביקש שאני ישמור לו על השם)והוא גם הביא לי את כל הציוד שלו שזה
טרריום
מצע חתיכות עצים שבורים
שורש
כלי מים
חוט מחמם
מקום מסתור

הנחש בן שנתיים יש לו אוכל (עכברים תינוקות מתים) אני מאכיל אותו שתי עכברים פעם בשבועיים מחליף לו את המים כל יום וזה בעיקרון הטיפול שלי בו
איך יודעים האם הוא זכר או נקבה ?
איזה אורך בערך נחש בן שנתיים? טיפה קשה לי לבדוק כי הוא תמיד במקום מסתור
שמתי מנורה מעל הטרריום זה בסדר ?היא פתוחה בשעות היום ובשעות הלילה היא סגורה
אתמול בערב קיבלתי אותו מתי הוא יתחיל לצאת ולחקור את הבית שלו ?למרות שהדקורציה נשארה אותו דבר באותו מקום
המחמם הוא על חצי מהטרריום
עכשיו יש לי אקווריום בבית שאין בו דגים סתם רק מים ואין לי כל כך מה לעשות איתו אז חשבתי אולי לתת להעביר אותו לשם אני יוריד תמים ינקה את האק' טוב יוציא את כל מה שיש שם יקנה לו עוד טיפה מצע וזהו יהיה לו בית גדול של כמעט 80 ליטר 30X45X60 ואם הזמן לאט לאט אולי אני יביא לו בן זוג/בת זוג (אני לא יודע את המין שלו ) מה אתם אומרים ?

תמונות
זה הכבל חום שלו פה הוא מסודר על כל הטרריום אבל סדרתי אותו רק על חצי אבל זה הכבל בעיקרון

ישו

פה שותה קצת מים

הטרריום והנחש

הוספתי מנורה

וזה האקווריום שדיברתי עליו
תעלה תמונות דבר ראשון
נחש בן שנתיים יכול להיות 100 -120 ס"מ בערך
תאכיל פעם בשבוע זה עדיף בשבילו
נחש בגיל כזה צריך לאכול עכברים בוגרים בלי בעיה לא ולדות
מה הטמפרטורה בכלוב שלו??(על המצע צד חם)
את האקווריום אתה צריך לסדר שהנחש לא יברח
הוספתי
תוכלו להגיד לי מה אתם חושבים על העיצוב ?לא מבחינת יופי יותר מבחינה של התאמה לצרכים של הנחש
ומה אתם אומרים על הנחש ?
כל מידע/טיפ קטן יעזור לי בטיפול שלו אז בבקשה תתנו לי
מבחינת הצרכים של הנחש הכלוב בסדר חוץ מזה שהוא קטן ותאכיל תנחש קצת יותר כי נחש בגיל כזה כבר צריך להיות גדול יותר ולאכול עכבר בוגר פעם בשבוע
https://www.snakes.co.il/Joomlasnakes/index.php?option=com_content&view=article&id=200:--pantherophis-guttatus---&catid=34:2009-05-19-09-45-24&Itemid=63
http://www.tirasim.co.il/PAGE21.asp
לגבי השעות יום ושעות חושך
יש לו מנורה מעל הכלוב סתם מנורה לא מנורת חימום או משהו כזה אבל חשבתי שיהיה לו יותר חם אם זה יהיה עליו וזה דלוק משאני חוזר מבית הספר עד שאני הולך לישון ואז מכבה את האור בכל החדר זה בסדר?
וגם לגבי האוכל
חבר שלי האכיל אותו 2-3 ולדים פעם בשבועיים זה בסדר האכלה הזאת ?
אני לא כל כך יודע כי אם האור ישיר עליו זה אולי יעשה לו בעיות כי הוא לבקן
תחכה לתשובה ממישהו שיודע יותר בנושא הזה
הוא כרכן תירס אלבינו.
אפשר לראות את זה בכך שה"אוכפים" שלו לא מוקפים בשחור ושאם תסתכל לו על הבטן יהיו שם משבצות בהירות ולא שחורות.
לפי דעתי אתה לא צריך לשים לו מנורה, לא בגלל שהוא לבקן (אלבינו=לבקן) אלא בגלל שאז הוא יכול להרגיש חשוף מדי כשהוא מחוץ למסתור.
לגבי האכלה אתה צריך להאכיל אותו פעם בשבוע בעכבר שהוא גדול פי 1.5 מהחלק הכי עבה שלו, עדיף במופשרים או מומתים.
הווא לא בטרריום איפה הוא יכול להיות איזה מקומות מסתור הוא יכול להיות בבקשה תעזרו לי

הוא התחיל טיפה לצאת מהמקום מסתור שלו

מנסה לצאת מהטרריום

החלפתי בין המקום מסתור לבין המים כי שמתי את המקום מסתור על החצי של החימום ואת המים על החצי שאין כלום שזה יותר קר

לפי התמונות האלה תוכלו להגיד לי בערך כמה הוא צריך לאכול ?

איך אפשר לדעת בערך את הגיל שלו ?
תצלם אותו עם סרגל כדי שיהיה קנה מידה.
ואתה כתבת שהוא בן שנתיים
לגבי המנורה אני ההיתי ממליץ להוריד אותה... הוא לא באמת צריך אותה הכבל עושה את העבודה.
ולמה אתה לא מאכיל אותו בבוגרים ❓ 40 ס״מ זה קטן ביחס לגיל תבדוק את זה
אמרו לי שהוא בן שנתיים אני רציתי לדעת אם יש שיטה לבדוק את זה
ומדדתי אותו כרגע והוא בערך 60 ס"מ זה בסדר ?

כדי לתת לו לאכול פעם בשבוע?
כי חבר שלי האכיל אותו פעם בשבועיים ונראה לי שהוא התרגל לזה אז מה אתם אומרים לעשות ואיזה גודל בערך של עכבר להביא לו כי לי כרגע יש רק ולדות קפואים
פעם בשבוע ותאכלי אותו עם עכברים שפתחו את העיניים או כמה ולדות עדיף אבל אחד גדול
הוא קטן בשביל הגיל שלו
קח טבלה שתעזור לך בנושא של האכלות
http://www.tirasim.co.il/PAGE21.asp
מה זה עכברון קופץ קטן (עיניים פקוחות)?
ואין לי כל כך מאיפה להשיג אפשר לתת לו כמה ולדות
אם כן כמה?
ואם זה כל שבוע אז זה אומר שאני צריך לתת לו לאכול היום
זה יהיה בסדר לו ? כי רק לפני יומיים הוא הגיע
תן לו קצת זמן לבד ואז תאכיל
ותן לו כמה ולדות
תאכיל עוד כמה ימים
אכן מדובר באלבינו, הסממן הפשוט ביותר הוא העיניים האדומות. בשל אי יכולתו לייצר את הפיגמנט מלנין(הצבע השחור), כלי הדם של הנחש ברורים לעין ולכן מקנים מראה של עין אדומה.

הנחש הזה יכול בהחלט לאכול עכברים בוגרים צעירים, ממש אין צורך בולדות.

כנראה שהוא לא זכה להאכלות תכופות מדי, אבל זה לא נורא... הפיך לגמרי.

האכלה פעם בשבוע נשמע לי סביר, עד שיתפוס מעט יותר גודל.
אורן הראל
האכלה פעם בשבוע נשמע לי סביר, עד שיתפוס מעט יותר גודל.
כרכנים לא צריכים לאכול גם בבגרות פעם בשבוע?
תלוי את מי את שואלת.
אני באופן אישי מאמין שלא, זה לא נכון להנחיל משטר של האכלה פעם בשבוע נחשים בוגרים... וזה גם תלוי תקופה.

זכרים בוגרים לדעתי אפשר בשקט להאכיל פעם ב 10-14 ימים כדי לשמור עליהם מתאימים לרבייה. נקבות בגלל שהן מבלות הרבה מהזמן שלהן בהתכוננות לביצים או מתאוששות מהטלה, כן רצוי להאכיל פעם בשבוע... אבל אם מדובר בחיית מחמד שלא מרבים אותה, אז אין סיבה להאכיל בכזו תכיפות.

צריך להתאים את זה לתקופה ולמצב הנחש.