מסתורי גזע

עמוד 1 מתוך 2
אח שלי לקח גזע עץ ענק כתך אותו בעמצע ולקח וברג ופטיק
הוא תקע את המברג בחיבור של הסיבים ונתן מקות עם פטיש וככה בעצם גילף את הבפנים של העץ ויצר מסתורים
חשוב להזכיר זה היה גזע שלם לפני ולא רק הקליפות
בבפנים של המסתור יש מעיין קוצים וחלקים קטנים וארוכים מהעץ שיכולים לשרוט אז אני יצפה בלקה אחרי שאני יאפה אותם
תמונות תמונה גזע 1.JPG תמונה גזע 2.JPG תמונה גזע 3.JPG
כדי לך קודם להכניס לתנור לחיטוי ואחרי זה לקה, גם שהחיטוי יהיה ישירות מול העץ והלקה לא תפריע וגם הלקה תימס בחום של התנור והכל יהרס ..חבל לעשות עבודה כפולה
תסתכל טוב כתבתי "אני יצפה בלכה אחרי שאני יאפה"
אבל מה אתה אומר יצא יפה? :wink:
נראה ממש יפה! סחטיין!
אני מציע לך לקחת נייר זכוכית ולשייף את הבפנים כדי ללכת על בטוח שלא יהיו דברים חדים בפנים, וגם יותר יפה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
גם אני חשבתי אבל כל אי אפשר לשייף אם נייר זכוכית כי זה גם יגרום לקוצים חדשים
אח שלי אמר לי שיש לו משהו שאולי אפשר להשתמש בו אבל אם זה לא יעבוד הציפוי בלכה יפתור את זה
תודה :D
זה נראה בסדר, כל עוד זה לא פחם זה בסדר לדעתי. תמיד שתשים עץ בתנור הוא קצת ישנה את הצבע שלו
תשים לכה בכל זאת אולי זה יסתדר אחרי הכל

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
ליטשתי ממש חלש תחלק השרוף וזה יותר טוב
עם נייר זכוכית של דיסק שייפתי את הלמטה ואחד בכלוב של הכרכן עכשיו :D
באופן כללי- אם מדובר בגזעים שנלקחו מעץ חי יש לתת להם כחצי שנה להתייבש לפני הציפוי בלכה.
או עשרים דקות בתנור?
אבל החלטתי לא לצפות בלכה ואחד מהעצים כבר נמצא בכלוב של הכרכן
ראשית- המטרה של הייבוש הארוך היא להוציא את הנוזלים מהגזע.. 20 דקות בתנור להערכתי לא עושות את העבודה.
שנית- הייתי מאוד ממליץ להוציא את הגזע, לצפות בלכה, ורק אחרי ייבוש יסודי להחזיר. הלכה חשובה מאוד, לא הייתי מוותר עליה. במיוחד אצלך, אחרי שהגזעים התפחמו, אבל גם בלי קשר להתפחמות שלהם.
הוצאתי את העצים אבל לא הבנתי למה הלכה כל כך חשובה
שייפתי את העצים מבפנים והם כבר לא חדים הם ממש חלקים
מה ההבדל בין זה לבין סתם ענף שחיטתי וזרקתי לכלוב?
הלכה מאוד חשובה כי בלי הלכה הגזע יקבל עובש תוך כמה ימים או שעות, וגם כדי לבודד את העץ שאמרת שהתפחם מהנחש
ואת הלכה אתה צריך לשים כשהגזע יבש לגמרי, אם תשים כשהעץ עוד עם נוזלים בתוכו הוא פשוט יירקב מבפנים וייהרס

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תמיד היתי מכניס גזעים בלי לכה ובלי כלום ועכשיו יש גזע שהכנסתי לפני חודשיים לכלוב והוא בסדר גמור
ולמה זה משנה היו לי עוד כמה ענפים והם לא נרקבו
זה לא כלוב טרופי אין הרבה לחות בכלוב
זה משנה כדי שתוכל לחטא כמו שצריך, כדי שהצואה לא תספג בגזע.. וכם כדי שהגזע לא יעלה עובש, במיוחד במקרה שצריך לנקות או סתם שנשפכו המים בכלוב. בנוסף לכל זה אתה צריך לשים לב אילו סוגי עצים אתה מכניס. אורן למשל, כשהוא בלי לכה, מפריש טרפנים (חומרים נדיפים מהמשפחה של הטרפנטין) שיכולים להוות בעיה בטרריום סגור.
הבעיה שאני היא שאני לא יודע איזה סוג של עץ זה עם תוכלו להגיד לי לפי התמונות זה יעזור
אם תוכל לתת תמונה של כל העץ/ענף אולי אני יוכל לעזור לך