רעיונות לחימום לגובה?

עמוד 1 מתוך 2
יש לי אקווריום מוסב, פנורמי אורך מטר וגובה 50
אני מצליח לחמם רק את הרצפה שלו (עם כבל חימום מתחת לאקווריום) לטמפרטורה של 28-31 מעלות, אבל כל שאר הטרריום נשאר קר (הכוונה מעל הרצפה, לא בצד הקר מן הסתם..). ניסיתי לשים מנורה של 75 וואט וזה לא חימם יותר מדי, רק באזור של הנורה
אני לא ממש מצליח למצוא פתרון אז אם מישהו יוכל לתת רעיון איך לחמם את הגובה של הטרריום זה יעזור לי מאוד

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
תנסה לכוון את המנורה לאחת הדפנות( רצוי על האחורית כי היא הכי גדולה) כשהמנורה מחוץ לטרריום אבל מופנת לכיוונו כמובן..המנורה תחמם את הזכוכית והזכוכית תפיץ חום..
כמובן לבדוק שהזכוכית לא יותר מידי חמה ותגרום נזק לנחש במידה והוא יצמד אלייה..

רעיון שני שאתה יכול לנסות הוא להרים את המנורה גבוה יותר וכך ה"נקודתיות" של החום תתפרס יותר..אולי המנורה שלך קצת חלשה מידי במקרה הזה ולא תספק מספיק חום אבל שווה לנסות..ואם תראה שזה הכיוון וזה מתפרס בצורה טובה אבל לא מספיק מחמם תקנה מנורה חזקה יותר
או שתקנה רפלקטור של מנורה שירכז את החום למקום אחד
או שתקנה מנורה בהספק יותר גבוה..
במקרה יש לי רפלקטור חדש ספייר אם אתה רוצה קח אותו בחינם..
רפלקטור.jpg
MSBCאו שתקנה רפלקטור של מנורה שירכז את החום למקום אחד
או שתקנה מנורה בהספק יותר גבוה..
במקרה יש לי רפלקטור חדש ספייר אם אתה רוצה קח אותו בחינם..
חח אם הייתי יכול להגיע לירושלים בכיף
יש לך מושג איפה קונים כזה באיזור המרכז?

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
ירושלים זה במרכז..
תנסה להזמין מאיביי
אבל תזמין רק עם ראש חרסינה כמו שלי כי פעם הזמנתי הביאו לי עם ראש מפלסטיק ובלילה הכל נמס חח
לא ציינת מה אתה מגדל בטרריום הזה וגם כדאי לציין איך הטרריום סגור מלמעלה(רשת? זכוכית?). זה יעזור לחשוב על פיתרון.
הפייסבוק שלי:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001560175701

דף הפייסבוק של העמותה הישראלית לזוחלים, עשו לייק והשארו מעודכנים :)

http://www.facebook.com/israelreptiles
יש בפנים מתכדרת, וסגור מלמעלה עם מכסה של אקווריום שהחורים לכבלים אטומים והפתח הראשי (איפה ששמים אוכל לדגים והכל) סגור עם רשת
ומקודם גם ניסיתי לשים משטח חימום על הדופן האחורית, לא עזר יותר מדי גם כן, רק ממש על הזכוכית, כאילו בקור הזה חימום פועל רק בנקודה שבה הוא נמצא ולא מעבר לזה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
מדדת מה הטמפרטורה בערך 10 ס"מ מעל הקרקע? (באיזור המחומם ובאיזור הלא מחומם).
אתה משתמש בכל הכבל או שיש עוד מה להוסיף?
הנחשה יושבת בעיקר בצד החם או בצד הקר?
הפייסבוק שלי:

אסף אפלמדדת מה הטמפרטורה בערך 10 ס"מ מעל הקרקע? (באיזור המחומם ובאיזור הלא מחומם).
אתה משתמש בכל הכבל או שיש עוד מה להוסיף?
הנחשה יושבת בעיקר בצד החם או בצד הקר?
כבר 10 ס"מ מעל הקרקע הטמפרטורה היא 20 מעלות גג. אבל ככה זה רק כרגע כשהקור הוא קיצוני, בימי חורף רגילים זה 23-25 שזה לא ממש טוב לצד החם
אבל היא נמצאת כמעט כל הזמן במסתור בצד החם ששם הטמפרטורה היא 30-31 מעלות
ניסיתי להכניס את הכבל לתוך הטרריום וזה באמת עזר קצת והעלה ב2 מעלות אבל זה עדיין לא מספיק בחורף הזה, עכשיו הטמפרטורה באוויר היא 21.5 מעלות

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
שמע אני יגיד לך מה נראה לי שאתה צריך..
2 מנורות של 75 וואט שיישבו מעל הטרריום ממש על הרשת -מבחוץ כמובן..ותבנה להם איזה בית מנורות מעץ כדי שיחזיק אותם וייתן טיפה יופי..2 מנורות בטוח יספיקו לך אם תעשה בנייהם מרווח נכון..אתה יכול גם לחבר אותם לדימר (כמו מפסק רק עגול שמסובבים אותו וזה מכוון את התאורה בהדרגה) ככה תוכל לתמרן את חוזק התאורה.
יובל נדיבישמע אני יגיד לך מה נראה לי שאתה צריך..
2 מנורות של 75 וואט שיישבו מעל הטרריום ממש על הרשת -מבחוץ כמובן..ותבנה להם איזה בית מנורות מעץ כדי שיחזיק אותם וייתן טיפה יופי..2 מנורות בטוח יספיקו לך אם תעשה בנייהם מרווח נכון..אתה יכול גם לחבר אותם לדימר (כמו מפסק רק עגול שמסובבים אותו וזה מכוון את התאורה בהדרגה) ככה תוכל לתמרן את חוזק התאורה.
נשמע כמו מתכון בטוח לבישול של הנחש.
chizo
כבר 10 ס"מ מעל הקרקע הטמפרטורה היא 20 מעלות גג. אבל ככה זה רק כרגע כשהקור הוא קיצוני, בימי חורף רגילים זה 23-25 שזה לא ממש טוב לצד החם
ניסיתי להכניס את הכבל לתוך הטרריום וזה באמת עזר קצת והעלה ב2 מעלות אבל זה עדיין לא מספיק בחורף הזה, עכשיו הטמפרטורה באוויר היא 21.5 מעלות
לא נשמע לי שיש לך בעיית טמפרטורה. אם בצד הקר יש 23-25 מעלות ובצד החם 30-31 אלו תנאים מצויינים. לא יקרה לה כלום אם במשך כמה ימים יהיה בצד הקר כמה מעלות פחות.
הפייסבוק שלי:

בישול של הנחש?..ממש לא..

שתי מנורות כל מנורה נשלטת על ידי דימר אחר ככה שיש לך שליטה בדיוק כמה להגביר בכל מנורה לפי צד חם וצד קר..
ואתה יכול לכבות מנורה אחת ולהמשיך לעבוד רק עם השנייה,אתה יכול להשאיר חלק בטרריום שהמנורה משפיע עליו פחות או בכלל לא...בקיץ שלא צריך חימום אתה יכול לשים שם מנורות רגילות שישמשו לתאורה...יש לך מלא אופציות בהתחשב בזה שזה נשלט על ידי מפסק דימר ואתה יכול לכוון ממצב של כבוי למצב שזה דלוק על ''פול'' בהדרגה מבוקרת ונוחה..ואם תרצה ללכת רחוק יותר אתה יכול גם לחבר להם טרמוסטט.
נחשים חיים בכדור הארץ ולכדור הארץ יש שמש שמחממת אותו מלמעלה..נכון שהמציאו כבלים ומשטחי חימום כדי להקל על המגדל..אבל בתכלס בטבע החום בא מלמעלה והרצפה סופגת חלק מהחום..אם נחש X חי בחלק מסוים בעולם עם טמפ' Y אין שום סיבה שאי יהיה אפשר לחקות אותה גם בשבי...
המנורות מדמות את השמש ומפסק הדימר (מפסק עם שליטה ברמת החום והאור) מדמה את ירידת הטמפ' במהלך היום (בלילה יהיה לו אופציה להוריד בהדרגתיות את הטמפ' בעזרת הדימר ולהעלות שוב בבוקר) ממש כמו בטבע האמיתי של הנחש..

מגדל מטומטם שלא יזהר ולא ייתן שליטה בטוחה ומבוקרת-ללא ספק יבשל את הנחש...
אבל מגדל שייתן את מלוא צומת הלב ואת האחריות אני לא חושב שיקרה לנחש משהו..
חוץ מיזה אני חוזר ואומר-מי שיודע שהוא לא הכי אחראי או לא בבית למשך זמן מה יכול לחבר כל מנורה ודימר לטרמוסטט ולשלוט בטמפ'.
יובל נדיבינחשים חיים בכדור הארץ ולכדור הארץ יש שמש שמחממת אותו מלמעלה..נכון שהמציאו כבלים ומשטחי חימום כדי להקל על המגדל..אבל בתכלס בטבע החום בא מלמעלה והרצפה סופגת חלק מהחום..אם נחש X חי בחלק מסוים בעולם עם טמפ' Y אין שום סיבה שאי יהיה אפשר לחקות אותה גם בשבי...
המנורות מדמות את השמש ומפסק הדימר (מפסק עם שליטה ברמת החום והאור) מדמה את ירידת הטמפ' במהלך היום (בלילה יהיה לו אופציה להוריד בהדרגתיות את הטמפ' בעזרת הדימר ולהעלות שוב בבוקר) ממש כמו בטבע האמיתי של הנחש..

חוץ מיזה אני חוזר ואומר-מי שיודע שהוא לא הכי אחראי או לא בבית למשך זמן מה יכול לחבר כל מנורה ודימר לטרמוסטט ולשלוט בטמפ'.
לא כ"כ ניתן להשוות בין התנאים בטבע לבין טרריום בנפח 100 ליטר שיחומם בעזרת כבל ושתי נורות של 75 וואט. ואני ארשה לעצמי להיות קטנוני ולציין שבהודעה המקורית שלך ציינת רק כבדרך אגב שאפשר גם לחבר דימר.

כאמור, כבל תחתי שתי נורות של 75 וואט באקוריום כזה יבשלו את הנחש מהר מאוד.
הפייסבוק שלי:

אסף אפל
יובל נדיבינחשים חיים בכדור הארץ ולכדור הארץ יש שמש שמחממת אותו מלמעלה..נכון שהמציאו כבלים ומשטחי חימום כדי להקל על המגדל..אבל בתכלס בטבע החום בא מלמעלה והרצפה סופגת חלק מהחום..אם נחש X חי בחלק מסוים בעולם עם טמפ' Y אין שום סיבה שאי יהיה אפשר לחקות אותה גם בשבי...

תקן אותי אם אני טועה..
אם יהיה 2 מנורות וכבל חימום שמחוברים לטרמוסטט ותכוון אותו על מעלות מסוימות המנורות ימשיכו לחמם מעבר למה שכיוונו ? ואז זה יבשל את הנחש..זה מה שאתה אומר בעצם?
כי אם זה יעצר ויכבה על הטמפ' שקבענו לדוגמא 28 מעלות במנורה שבצד החם זה לא אמור לבשל את הנחש.
לא כ"כ ניתן להשוות בין התנאים בטבע לבין טרריום בנפח 100 ליטר שיחומם בעזרת כבל ושתי נורות של 75 וואט. ואני ארשה לעצמי להיות קטנוני ולציין שבהודעה המקורית שלך ציינת רק כבדרך אגב שאפשר גם לחבר דימר.

כאמור, כבל תחתי שתי נורות של 75 וואט באקוריום כזה יבשלו את הנחש מהר מאוד.
אסף אפל
יובל נדיבישמע אני יגיד לך מה נראה לי שאתה צריך..
נשמע כמו מתכון בטוח לבישול של הנחש.
chizo
לא נשמע לי שיש לך בעיית טמפרטורה. אם בצד הקר יש 23-25 מעלות ובצד החם 30-31 אלו תנאים מצויינים. לא יקרה לה כלום אם במשך כמה ימים יהיה בצד הקר כמה מעלות פחות.
23-25 זה לא בצד הקר, זה מעל הקרקע בצד החם, רק הקרקע ב30-31

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
בסביבות ה20, בלילה יורד לפחות... זה גם בעיה אבל לשם היא בכלל לא הולכת, לא ראיתי אותה שם פעם אחת

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות