נחש לא רגוע

היי.

ברשותי פיתון מתכדר בן כ4 חודשים +-.

עד לפני שבוע ואפילו פחות הוא היה רגוע יחסית לא יוצא יותר מדי מהמסתור רק מדי פעם לשתות או לטייל קצת, בימים האחרונים 90% מהזמן הוא בחוץ (הואכל לפני שבוע והוא לא אמור להיות רעב יותר מדי) ונראה כאילו מחפש איך לצאת.
שמתי לו מסתור גם בצד הקר כי חשבתי שאולי חם לו יותר מדי הוא נכנס אליו פעם אחת ולא נראה שזו הבעיה.

מה עובר עליו? זה תקין? תודה! :)
אמא אומרת שהילדים האחרים לא מבינים, ושאני מיוחד והם מקנאים בי :)
לא נשמע כאילו הוא בסטרס...יכולות להיות כמה סיבות..

1)אם הוא דיי חדש אצלך והוא היה קצת לחוץ בהתחלה אז הוא נכנס למסתור ולא יצא משם מכוון ששם הוא הרגיש יותר בטוח ועכשיו הוא ''קיבל קצת אומץ'' ללכת ולחקור את הבית החדש שלו..
2)נחשים כמעט תמיד ינסו לחפש איזה פתח ליציאה.
3)אם זה נראה לך ממש מוגזם ושהוא מנסה להתחכך בזכוכית או בחפצים שיש בטרריום יכול להיות שמשהו מפריע לו..אולי חתיכת אספן שנתקע בין הקשקשים (בדרך כלל בקשקשי בטן) או כל דבר שיכול להפריע לו..(שווה להוציא את הנחש מהטרריום ולבדוק שאין משהו תקוע או פצע או כוויה מידי פעם בלי שום קשר)
יובל נדיבילא נשמע כאילו הוא בסטרס...יכולות להיות כמה סיבות..

1)אם הוא דיי חדש אצלך והוא היה קצת לחוץ בהתחלה אז הוא נכנס למסתור ולא יצא משם מכוון ששם הוא הרגיש יותר בטוח ועכשיו הוא ''קיבל קצת אומץ'' ללכת ולחקור את הבית החדש שלו..
2)נחשים כמעט תמיד ינסו לחפש איזה פתח ליציאה.
3)אם זה נראה לך ממש מוגזם ושהוא מנסה להתחכך בזכוכית או בחפצים שיש בטרריום יכול להיות שמשהו מפריע לו..אולי חתיכת אספן שנתקע בין הקשקשים (בדרך כלל בקשקשי בטן) או כל דבר שיכול להפריע לו..(שווה להוציא את הנחש מהטרריום ולבדוק שאין משהו תקוע או פצע או כוויה מידי פעם בלי שום קשר)

הוא לא היה לחוץ בכלל והוא כן מדי פעם היה מטייל והיה לו את האומץ, אבל עכשיו זה משהו אחר.

בשנייה שראיתי שהוא ככה בדקתי את הגוף שלו כמה פעמים ולא ראיתי משהו חריג...
אמא אומרת שהילדים האחרים לא מבינים, ושאני מיוחד והם מקנאים בי :)
שמע בגיל שלו הוא צריך לאכול פעם בשבוע..בהתחשב בכמה זמן שהשרשור קיים ומה שרשמת בו אני מעריך שכבר עבר יותר משבוע..תן לו לאכול ארוחה טובה ותבדוק שהחימום כמו שצריך,תן לו 3-4 ימים לעקל בשקט את האוכל ותראה עם זה ממשיך...
אני מציע את זה מכוון שבדקת את האופציות הראשוניות וכנראה שהנחש רעב קצת..או שיש לו תיאבון גדול או שהארוחה האחרונה היתה קטנה מידי..

יש מצב שאתה מגדל מכרסמים באותו החדר?..
יובל נדיבישמע בגיל שלו הוא צריך לאכול פעם בשבוע..בהתחשב בכמה זמן שהשרשור קיים ומה שרשמת בו אני מעריך שכבר עבר יותר משבוע..תן לו לאכול ארוחה טובה ותבדוק שהחימום כמו שצריך,תן לו 3-4 ימים לעקל בשקט את האוכל ותראה עם זה ממשיך...
אני מציע את זה מכוון שבדקת את האופציות הראשוניות וכנראה שהנחש רעב קצת..או שיש לו תיאבון גדול או שהארוחה האחרונה היתה קטנה מידי..

יש מצב שאתה מגדל מכרסמים באותו החדר?..
לא מומלץ לגדל מכרסמים באותו החדר עם הנחשים?
זה לא עניין של "לא מומלץ" הריח פשוט יכול "לשגע" אותם קצת..
זה כמו שישימו אותך במאפייה או שאתה מריח ריח של מנגל כל היום 😄

והם יסתובבו בטרריום וליד הפתחי איוורור שמשם נכנס רוב הריח...הם ימשיכו לחפש את האוכל שהם מריחים כל הזמן..אולי בגלל זה הנחש שלו מתנהג בצורה קצת מוזרה...הוא פשוט מחפש איך להגיע אל הריח הזה..
אבל זה השערה שלי .אולי מדובר במשהו אחר..