הנחש השתגע..?

הי לכם..
השבוע האכלנו את הפיתון שלנו והוא התנהג ממש מוזר הוא החל לתת ביסים באוויר ולא לכיוון העכבר ורק אחרי המון המון זמן הוא ניסה לתפוס את העכבר אבל רק נתן ביס ליד וברח. אחרי 40 דק' הוא תפס את העכבר ואכל יפה, אבל זה היה נורא מפחיד הוא התנהג כאילו הוא השתגע. הוא אפילו נתן ביס למצע...(?!) האם יש הסבר לזה?...
תודה..
אנע ערף בטח כמה בעיות יש שיגרמו לו לעשות את הדברים האלה?.?.?.
אני מקשיב לכם, ואמרתי אולי
לפי התיאור נשמע שהוא ממש התחרפן אלה אם כן סתם הגזמתה חח. בכל זאת יש לי גופר אחד שסליחה על המילה ממש מטומטם חח הוא כמעט אף פעם לא תופס את העכבר וחונק אותו כראוי שזה האמת דיי מצער כי העכבר דיי סובל :/
בכל זאת אם זה גם ככה אין לך מה לחשוש...

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
העכבר היה מופשר. ועכשיו אחרי אותה פעם האכלנו אותו שוב במופשר והוא נתן לבעלי ביס.
אז שוב.. למה זה קרה? והאם צריך לדאוג מהביס? צריך לעשות משהו????
כמו שכבר אמרתי יכול להיות שסתם אי לו חוש טוב או משהו כזה. בקשר לנשיכה אין לך מה לדאוג רק אם בעלך הזיז באינסטינקט את היד מהר אז אולי בטעות שבר לנחש כמה שיניים ואז זו בעיה.

"מחוייבות שלנו להעניק את המקסימום לחיות שלנו - ותזונה של מכרסמים היא זו שהוכיחה את עצמה. אנחנו צריכים להתאים את עצמינו לצרכים של בעל החיים, לא להתאים את הצרכים של בעל החיים לנוחיות שלנו."
^^ א.ה. אורן הראל^^
זה קורה לפעמים מרעב, סטרס נקודתי או תגובת אכילה נלהבת... לא סיבה לדאגה.
התכוונתי אם יש בעיה של מחלות עקב הנשיכה או משהו? (דאגה לאדם)
ואיך אני אדע אם הנחש נפגע ? אח"כ הוא אכל 2 עכברים
mic7העכבר היה מופשר. ועכשיו אחרי אותה פעם האכלנו אותו שוב במופשר והוא נתן לבעלי ביס.
יש לי שאלה אחת
אם העכבר היה מופשר לא עדיף פשוט להניח אותו לנחש בטרריום?
זה היה חוסך לבעלך את הביס שהוא קיבל לא?
omrisim1
mic7העכבר היה מופשר. ועכשיו אחרי אותה פעם האכלנו אותו שוב במופשר והוא נתן לבעלי ביס.
יש לי שאלה אחת
אם העכבר היה מופשר לא עדיף פשוט להניח אותו לנחש בטרריום?
זה היה חוסך לבעלך את הביס שהוא קיבל לא?
אולי כשהוא בא לשים את העכבר על רצפת הטרריום הנחש ישר הגיב באינסטינקט ונשך..

או שאתם מנדנדים את העכבר מול הפנים שלו כי לעורר תגובה-ואת זה רצוי לעשות עם פינצטה,מנסיון 😄
מה שקרה הוא כזה, פיתונים מתכדרים מאוד נמשכים לחום של טרף, בגלל זה כשמאכילים אותם בטרף מופשר שהוא לא חם, הם מתקשים להתמקד בו ו"מפספסים" אותו. לכן תמיד כדאי לחמם קצת את העכבר/חולדה לפני שמגישים לנחש. זה גם משפר את התגובה שלהם בצורה משמעותית, חשוב מאוד למתכדרים שלא אוכלים כמו שצריך.
זאת הסיבה שהוא נשך את בעלך, הנחש הריח את העכבר אבל הרגיש את החום של היד והתבלבל. אפשר להאכיל עם פינצטה כדי להמנע ממצב כזה. ואין מה לדאוג מהנשיכה, זה כלום.
Eltar.H
מה שקרה הוא כזה, פיתונים מתכדרים מאוד נמשכים לחום של טרף, בגלל זה כשמאכילים אותם בטרף מופשר שהוא לא חם, הם מתקשים להתמקד בו ו"מפספסים" אותו. לכן תמיד כדאי לחמם קצת את העכבר/חולדה לפני שמגישים לנחש. זה גם משפר את התגובה שלהם בצורה משמעותית, חשוב מאוד למתכדרים שלא אוכלים כמו שצריך.
זאת הסיבה שהוא נשך את בעלך, הנחש הריח את העכבר אבל הרגיש את החום של היד והתבלבל. אפשר להאכיל עם פינצטה כדי להמנע ממצב כזה. ואין מה לדאוג מהנשיכה, זה כלום.
חידוד קטן: שנאמר לחמם הכוונה לשים תעכבר במים חמים (לא רותחים ) ולא לחמם במיקרו או משהו כזה.
שלא יהיו פדיחות :)
נכון, לא מים רותחים, לא מיקרו ולא טוסטר :) אלא מים חמימים ורצוי לשים את העכבר בתוך שקית שלא יירטב, זה שוטף חלק מהריח.