בקרוב אני קונה נחש עוד חודש ככה אני בהתחלה הייתי בקטע של כרכן תירס אבל לא יודע מה קרה לי נידלקתי על הבואה דרך אגב זה נחש ראשון שלי אני קונה אותו בייבי....
הוא לא "מאוד"מתאים לדעתי אתה צריך טיפה יותר ניסיון עם נחשים קטנים וחוץ מזה רשום במאמר
"ויש אומרים שהוא מתאים לנחש ראשון" משו כזה
אז אני לא מאלא שאומרים את זה :wink:
בקיצור לדעתי-תגדל כרכן איזה שנה שנה וחצי ככה שלפחות יהיה לך רקע אחי שלא תתחיל ישר בגדול תתחיל בקטן ותעבור לגדול...
שמע אולי לא היה לי נחש אבל אני מאוד מבין בנחשים ......
ואני מאמין שיהיה לי מאוד קל לטפל בו..
K
Kokopelli
tzur אני מקווה שכן גידלת נחש, כי אם אתה טוען להנחות מגדלים ללא נסיון בעצמך, הייתי ממליץ בעדינות שלא להגיב.
יש הבדל בין תיאוריה למעשה, ולא ניתן להבין דבר בלי לחוות אותו. עד שלא עושים, לא יודעים.
רבים וגדולים פה לא היו מצהירים שהם "מבינים מאוד בנחשים". מים שקטים מחלחלים עמוק.
ישנם חוקים כלליים שנכונים להכול, אבל כול נחש שונה, אני לא מכיר בואות- אבל מדובר בנחש שמסוגל להגיע למימדים מכובדים מאוד והנשיכה שלהם לא מאוד סימפטית. אם מעולם לא התעסקת בנחשים, לדעתי עדיף לך לעשות טעות ולחטוף ביס ממילק\קינג\כ.תירס מאשר מבואה. בייחוד שזו פעם ראשונה וקשה להבין את סדר גודל הטרריום שבסופו של דבר תצטרך.
כ. תירס, קינגים ומילק הם מהממים ו"מחיר הטעות" נמוך בהרבה.
כמובן שההחלטה כולה שלך.
A
aka_nany
שמע, לא מומלץ להתחיל עם בואה כמו שאמרו הקודמים לי.
ורק לידע כללי, בלי להעליב, כדי להבין מאוד בנחשים אתה צריך גם להתעסק איתם ולא רק לקרוא מאמרים עליהם. לדוגמא: אם אני אקרא 50 מאמרים על אנקונדה שמקיפים את כל הדרכים לטפל בה, אני עדיין לא יהיה מבין גדול באנקונדות כי לא גידלתי אחת.
אף אחד לא יודע הכול על נחשים, לכל נחש התנהגות שונה גם אם הוא מאותו סוג.