לא אוכלות

אהלן,
יש לי זוג שממיות (זכר ונקבה).
הן נמצאות בטרריום של מטר, על מצע של שבבי עץ קטנים (המצע מוחלף ואני דואג לשמור על נקיון).
יש בטרריום איזור חם ואיזור קר שלאחרונה הוספתי לשם אבן חימום (למרות שאני לא חסיד גדול של אבני חימום, אבל היה נראה לי שהם צריכים עוד מקור חום), יש תא לחות תא למסתור ומים בצד הקר ובצד החם של הטרריום.
אחרי ההקדמה הזאת, כבר יותר מחודש שהן לא אוכלות, אני מאכיל בתרקנים נצמדים בגדלים שונים זאופבוסים וזחלי קמח קטנים. והן פשוט לא אוכלות כלום ואיבדו הרבה מנפח הזנב. יש להם קלציום ומולטי ויטמין והם משתמשים בשתיהם.

מה לדעתכם הבעיה?

תודה רבה.
תנסה לפתה אותם לאכול תרעיד את המזון בנוסף תגוון להם במזון והכי חשוב שיהיה להם חימום.
אם עדיין הם לא אוכלים אל תדאג יכול להיות שזה קשור לתקופת החורף שסוערת כרגע.
הם יכולים לשרוד הרבה זמן בלי מזון שלי שרדו כמה חודשים, בקיץ הם בטוח יאכלו.
אם הם מאוד רזים תצטרך לפתוח להם את הפה ולתת להם את התיקנים או התולעים.
בהצלחה
תודה, ניסיתי להעריד להם את המזון, וכמו שאתה רואה יש גיוון במזון.....
נקווה שייסתדר...
אולי תנסה לתת צרצרים או לחתוך את הראש של הזחל? אני חושב שזה יעזור
כמו שאמרתי לך חשוב מאוד לתת להם חימום במיוחד בחורף זה מעודד את הרצון שלהם לאכול.
כאשר אתה מכניס להן תיקנים, האם הן מגיבות אליהם? מתחילות לעקוב אחריהם? מנסות לצוד ולא מצליחות?

או שהן אפטיות לחלוטין?
אתר הבית של reptilez :
http://www.reptilez.co.il/index.asp
רק מעלה את האופציה לדיון, אבל יכול להיות שזה קשור לעונת רבייה ולחורף? הזכר שלי לא אכל כמעט כלום במשך חודשיים (פעם ב3 שבועות בערך אכל) וכל הזמן חיזר אחרי הנקבה

נעם סלינגרה
מתכדרים, קרפטים ובואות
הן מתעלמות מהאוכל לגמרה, גם שאני מביא להם אותו ממש מול הפרצוף (הן בעבר היו אוכלות לי מהפינצטה), את עניין החורף שמעתי כבר כמה פעמים.... אבל אצלי הטרריום מחומם טוב, ואני לא חושב שהן יודעות שחורף (מדובר אגב בזכר ונקבה).