לא הבנתי

איך אני יכול לדעת מתי זה גן דומיננטי ומה יצא לי בזיווג (איזה מופעים )אני מזוג את הכרכנים שלי אחד הזכר גואסט הוא מורכב מאנרי והיפו ואחת נורמלית הטרו למוטלי אנרי ואלבינו אז מה יצא לי ולמה?
תודה לעונים
[color=#FF4000]שני[/color]
בכרכנים הכל רצסיבי. למעט טסרה (אין בארץ).
יוצאי דופן נוספים הם אלבינו ואולטרה (קו-דומיננטים אחד לשני) וסטרייפ ומוטלי (קו-דומיננטים אחד לשני).
ככה שכל גן ברשימה שנתת שלא מופיע בשני ההורים (הומוזיגוט או הטרוזיגוט) לא יצא בפועל בצאצאים.
יש מחשבוני מופעים שיכולים לעזור לך בשילובים מורכבים, פה זה יחסית די פשוט:
חצי יצאו אנרים וחצי נורמלים.
מבחינת נשאות גנטית:
כולם יצאו הטרו להייפו 100%, הנורמלים גם הטרו ודאי לאנרי כמובן.
ו50% הטרו לאלבינו ולמוטלי.
אז אם אני מזווג את הילדים שלהם 100% הטרו להיפו ו50% הטרו למוטלי אז יצא היפו ומוטלי
אבל כפי שאני יודע אם יש הטרו הוא אמור לצאת בצאצאים ?
תסבירו בבקשה תודה לעונים
50% הטרו למוטלי זה אומר שרק חצי מהצאצאים הם אכן הטרו. הבעיה היא שאין שום דרך לראות או לדעת באיזה מהצאצאים מדובר.
כלומר- במידה ואתה מחליט לשמור זוג נחשים מהבקיעה המדוברת- נניח, בשביל הספורט, אחד נורמל ואחד אנרי.
הנורמל הוא הטרו ודאי (כלומר, 100%) לאנרי ---> בהתיחס לאנרי: יצאו לך חצי אנרים וחצי לא.
שניהם הטרו להייפו (שוב, בוודאות, כלומר 100%) ---> בהתיחס להייפו: רבע הייפו ושלושה רבעים לא.
ועכשיו, ע"מ למצוא את אחוזי השילובים, נכפיל את ההסתברויות למצוא כל אחד מהמופעים לבד-
נורמלים (לא אנרי ולא הייפו)= 0.75*0.5=0.375, או במילים אחרות, 37.5% מהצאצאים.
גואסט (כן אנרי וכן הייפו)= 0.5*0.25=0.125= 12.5% מהצאצאים.
הייפואים=0.5*0.25=12.5%
אנרי=37.5%

לגבי שאר התכונות זה הרבה הרבה פחות ודאי- פשוט בגלל שהסיכוי ששני הנחשים שתבחר שם יהיו הטרו למוטלי למשל הוא רק 0.5*0.5=0.25=25%. אם היה לך מזל ואכן נפלת על שניים כאלו אז אפשר יהיה להוסיף לחשבון המקורי גם רבע מהצאצאים מוטלי (שחלקם יפלו בשילובים כמובן), אבל צריך לשים לב- אם בסוף יתברר שלא נפלת על שני פרטים הטרו למוטלי (ויש 75% למצב הזה)- לא תקבל אף צאצא מוטלי, אפילו לא אחד.
אני אחכה לזיווג ואראה כמו שאומרים לומדים הכי טוב שמנסים ומנוסים תודה בכל מקרה אחי אז כמו שאתה אומר יצא לי קצת דברים אחרים כמו היפו וגואסט ואז שאזוג את הילדים יצא לי מוטלי וכול מיני דברים כאלה
תודה גבר
לא הבנת נכון, בדור הראשון לא יצאו לך הייפואים וגם לא גואסטים. רק נורמל ואנרי. בדור השני (הנכדים של הנחשים שלך) יצאו גם הייפואים וגואסטים, ואולי אולי גם מוטלים ואלבינו (אם כבר יצאו- אז יהיו גם שילובים כמובן, אבל אני מזכיר שרוב הסיכויים שלא יהיו בכלל..)..