פיתון מתכדר מצונן?

עמוד 1 מתוך 2
שלום דוקטור ולכולם,
אז ככה, בימים האחרונים שמתי לב שהפיתונה שלי עושה מן רעש של שריקות כשהיא נושמת
כמו שבן אדם מצונן עם גודש באף לפעמים שורק, לפעמים היא גם עושה רעש כזה כמו שמישהו מצונן
ומוציא חזק אוויר מהאף בשביל לפתוח מעבר לאוויר,
ניסיתי להסתכל לה מסביב לנחיריים לראות אם יש הפרשות או בועות ולא ראיתי.
היא גם לא נושמת עם פה פתוח, משאירה אותו סגור.
אני לא רואה סימנים לנשל. היא בקעה ב 2011.
בצד החם של הטרריום יש לה בין 30-34 מעלות.

מה זה יכול להיות ומה אני צריך לעשות?
נשמע כמו דלקת בדרכי הנשימה, אם הטמפ' באמת כמו שציינת באופן קבוע וזה לא עובר אתה צריך לפנות לוטרינר לקבלת אנטיביוטיקה.
תיתן לה כמה ימים על טמפ' גבוהה בלבד(תחמם את הטרריום כולו) ל30-31 מעלות.
במקביל, שים כלי מים רחב יותר, זה יעבוד כמו מאדה ויקל על הנשימה.

תוך כמה ימים זה צפוי לעבור.
היי תודה על התגובות המהירות!
בעניין הטמפרטורה, לחמם את כל הפלסטיקית ל30-35 מעלות או להשאיר את זה ככה עם צד חם וצד קר?
כשאני אחזור מהעבודה אני גם אשים כלי מים יותר גדול.
כמה ימים לתת לזה לפני שאני ניגש לקחת אנטיביוטיקה?
ואיך נותנים לנחש אנטיביוטיקה?
מה שהם מתכוונים שתעשה זה לעשות את כל הטרריום חם 30-33 מעלות כדי שלא משנה איפה היא תהיה בטרריום הטמפ' גוף שלה תשאר גבוה..תשאיר אותה ככה שבוע..אם זה ממשיך תתייעץ עם עם וטרינר לגבי אנטיביוטיקה אם אתה לא יודע לתת עדיף שהוא יעשה את זה.
בשום פנים ואופן לא 35. 30-31.
ואת כול הטרריום, רק למספר ימים(3-4).
אם זה לא מפסיק, לגשת לוטרינר ובהתאם לאנטיביוטיקה שהוא יתן לך, הוא ינחה אותך כיצד לתת(ייתכן בזריקה, ייתכן בהלעטה עם צינור לתוך הושט).
אני דווקה ההיתי ממליץ כן לתת 33 בצד הצם ו30 בצד הקר במצב כזה..אבל החלטה שלך
תקנו אותי אם אני טועה.
סיבה נוספת לנשיפה יכולה להיות סטרס.
הנחש שלך רגיל לידיים? או שהוא מנסה לברוח או לנשוך?
talorenתקנו אותי אם אני טועה.
סיבה נוספת לנשיפה יכולה להיות סטרס.
הנחש שלך רגיל לידיים? או שהוא מנסה לברוח או לנשוך?

הוא לא מתכוון פה לנשיפה כהרתעה אלה נשיפה "כבדה" ורטובה מהאף כחוסר יכולת לנשום בצורה סדירה ונורמלית
יובל נדיביאני דווקה ההיתי ממליץ כן לתת 33 בצד הצם ו30 בצד הקר במצב כזה..אבל החלטה שלך
בהתבסס על?
אוקי תודה רבה על העצות אני אעשה ככה,
הפלסטיקית בצד החם היא על 30 עד 32 אני אמתין לראות מה קורה בימים הקרובים

ואכן זו לא נשיפה של סטרס, הנחשה אוכלת מסודר ורגילה לידיים.
שוב תודה רבה לכולכם! ושתהיה שבת שלום :)
אורן הראל
יובל נדיביאני דווקה ההיתי ממליץ כן לתת 33 בצד הצם ו30 בצד הקר במצב כזה..אבל החלטה שלך
בהתבסס על?
בהתבסס על זה שלא יקרה לנחש שום דבר אם הוא יהיה בצד חם 33 עלות ובצד רק 30 ולא יגרם שום נזק..אם לנחש יהיה חם הוא יכול ללכת לאיזור הקר או להצטנן קצת במים..בנוסף שהוא היה עד עכשיו בטמפ' של 30 מעלות והוא עדיין הצטנן כנראה שהוא צריך קצת יותר מ30 מעלות עד שיחזור לנשום בצורה סדירה
32.5 מעלות מומלצת במעט מאוד מקורות ספרות(נתקלתי רק באחד) כ basking point(טמפ' המקבילה לשהייה בשמש ישירה) ובתנאי שיש צד קר של 27-28 מעלות. זו לא טמפרטורה שבריא לנחש לשהות בה לאורך זמן ממושך. להזכירך, מדובר בכמה ימים ברציפות.

מדובר בבריאות של בעל חיים ורצוי שהתשובה לא תהיה מבוססת רק על דיעה אישית.

הנחש סביר להניח חלה בשל שהות ממושכת בצד קר בטמפ' נמוכה, לא בגלל שהות בצד חם עם טמפ' תקינה.
קודם כל התשובה שלי היא באמת שאישית וגם אמרתי את זה..וזה גם נכון מה שאתה אומר.
דבר שני אני יכול להעיד על עצמי שקרה לי מקרה דומה וזה מה שפתר לי את הבעיה...אני עדיין לא חושב שלתקופה של 3-4 ימים טמפ' כזאת תגרום לנזק אבל אני אמרתי את מה שאני חושב ומה שאני ראיתי שעזר לי..ועל זה אין ויכוח..ואל תשכח שאם הטמפ' .היה 30 בחם וקצ פחות בקר הוא יכול להמשיך לשהות בקר ורק הדרדר מצבו..
אורן הראלהיה רשום במפורש לחמם את כול הטרריום ל30-31.
איפה היה רשום?..במאמרים?..
סבבה אז היה רשום..וכבר אמרתי שזה יכול להיות נכון..אבל גם מה שאני אמרתי הוא נכון ועובדה שזה עזר לי אישית..
זה מאוד יפה ומרשים שאתה יודע לתרגם מאמרים ולהביא אותם לפה..אבל אני נתתי פה את הדעה שלי מהנסיון שלי במקרה הזה..ואם המצב יחמיר זה יכול להגיע גם לדלקת בדרכי הנשימה...גם שם תשאיר את הטמפ' על 31 מעלות?
עם כל הכבוד, על מה ולמה הויכוח? ברור שמאמרים של מגדלים מחו"ל מבוססים על ניסיון ארוך ומורכב,, ולא מקרה בודד אחד שבו זה עזר לך או לא עזר לך. הרבה מהידע שמסתובב באתר מגיע ישירות ממאמרים כאלו, וטוב שכך! הייתי שמח אם היה עוד ידע כזה, ועוד מאמרים מתורגמים, פחות "שליפות מהמותן". בהעדר מידע כזה כולנו יכולים להמליץ על דברים שעבדו לנו, כל עוד נותנים את ההקשר ואת הסייגים, אבל כמעט תמיד נעדיף מקור מוסמך יותר כמו וטרינר או מגדלים סופר מצליחים בחו"ל. בקיצור- אין מקום לזילזול שניכר בקולך- יובל. אני בטוח שברבות הזמן שאתה פה בפורום נהנית עד מאוד מהידע המתורגם שעכשיו אתה מבטל בבוז.
כפיר- מחקתי לך את ההודעה- ממש אין מקום לטונים כאלו פה- זה פשוט לא יעבור פה נקודה.
יובל- זה היה כתוב בפוסט שלי, כי התגובה שלך נוסחה באופן שכאילו נרשם משהו אחר.

עכשיו-

איך אתם מרגישים עם 37 חום? ועכשיו תעלו ל38? 39?
כול מעלה היא מאוד דרמטית- למרות שזה יכול להיתפש בעיניכם כזניח ושולי.
ההבדל הוא תהומי, ואני בטוח שחוויתם מחלה קלה יותר ופחות- וכול ההבדל הוא במעלה הקטנה הזו, שיש לה השלכות רציניות מאוד על כול הגוף.

טמפרטורת גוף היא דבר מאוד מסוכן לשחק איתו- בייחוד עם בעל חיים שאין לו מנגנון ויסות פנימי והוא תלוי לחלוטין בסביבתו. בטמפרטורות גבוהות קורים תהליכים בגוף שמובילים לפעילות הורמונלית מוגברת, הרס של חלבונים וכיוצא בזאת. נזק יכול להיגרם מאוד בקלות ומאוד מהר, גם אם לא מייד תראו אותו.

ניסיון אישי... אני לא טיפלתי בעשרות, ואולי גם במאות של בעלי חיים בשנים האחרונות...אני כנראה ממציא, אבל זה לא משנה שום דבר- זה פורום תחת השגחתו של וטרינר עם מגדל שיש לו בעל חיים חולה- מה פתאום לחלק המלצות אישיות?

החובה פה היא לספק את המידע האמין והמדוייק ביותר- אף אחד לא ביקש כאן חוות דעת אישית ולמען האמת, חוות דעת רפואית זה משהו שרק וטרינר ראוי שיתן.

לא מבססים על מקרה אחד חוות דעת- יש המון דברים שקורים רק פעם אחת, ובמזל עברו, ולא כדאי לחזור עליהם שוב, או לחילופין, כן לחזור אבל עם שינוי קל.

לאמר "עבד" בלי להבין את המנגנון הביולוגי או את הלוגיקה, ואחר כך להגן על הדיעה הזו אל מול מידע קונקרטי שמגיע מחו"ל, ומ"מאמרים" כביכול שסתם נכתבו בספרים שנכתבו על ידי וטרינרים... אני לא מבין את הסיבה.

אנשים מעלים שאלות- הם צריכים לקבל את התשובה הכללית ביותר, והמוסכמת ביותר. אם הם רוצים דיעה אישית, הם יקבלו אותה בהודעה פרטית, וכיוצא בזאת... אבל אני ממש עייף שכול בן אדם פה בטוח שאני מתחרה איתו בתשובות- תסלחו לי, אין איבר בגופי שמעניין אותו התחרויות האלה. אותי מעניין שיש בן אדם עם שאלה וצורך.

אז לא, כמעט שום דבר מהתשובות שאני נותן הן שלי- לא ניחנתי בבינה וחוכמה מיוחדים. כול מה שאני כותב נכתב בעבר, בכמה מקומות סביר להניח, על ידי מגדלים מנוסים\וטרינרים, ואולי בשפה שונה- אני לא יכול לקחת עליהם קרדיט.

רוצים לקבל? קבלו... לא רוצים, לא צריך, אבל בשום פנים ואופן אל תערכו את התחרות הזו, שמתרחשת אך ורק במחוזות ראשכם, בפורום בו יש צורך רפואי אמיתי.
אסף ואורן...אתם סתם קופצים למקומות ומסקנות לא נכונים...ברור שמאמרים מחו"ל עוזרים לנו וברור שכל הגידול בארץ מושפע ממה שקורה בחו"ל...ואם ההיתם מסתכלים טוב על מה שכתבתי גם ההיתם רואים שכתבתי שהוא צודק במה שהוא אומר..ואם שנייה תנסו להבין תראו שאני ואורן מתכוונים לאותו דבר בדיוק רק עם הבדל של מעלה-שזה כאילו הויכוח..אני חושב שלא קורה כלום בטמפ'של 33 מעלות לתקופה של 3 ימים ואורן כן..זהו..מה אתם ישר קופצים למקומות מזלזלים..ואם אורן בעצמו קרא מאמר שאומר ש32.5 זה בסדר ואז להתחיל להתפס איתי על חצי מעלה (שבמקרה הזה ממש לא משפיע לדעתי) זה לשחק על הקטנות..אני מאוד מעריך את שתייכם אבל נראה לי שהבנו את הכוונוות..אז סיכום..אני ואורן חושבים אותו דבר רק בהפרש של מעלה..
ואורן..אף אחד לא מנסה להתחרות איתך פה במשהו.אני לא ילד בן 16 שמנסה לצאת "גבר" בפורום..

הנושא נעול, לא ניתן להגיב.